Activiteiten > Archief > Kampioenen en sterspelers > zondag 1 > Nacompetitie

Nacompetitie

Mannen, het leek me wel een leuk idee om iedereen een beetjke op de hoogte te houden en warm te krijgen voor een eventuele nacompetitie. Ik heb vanmiddag at speurwerk verricht en wellicht dat in dat kader het onderstaande een mooi plekkie kan krijgen op de site. Volgens miij zijn de meesten hier wel geinteresseerd in:


Nacompetitie Klasse 5I seizoen $02-$03:

Aangezien er de afgelopen weken nogal wat verwarring is ontstaan omtrent het al dan niet spelen van de nacompetitie, leek de tijd rijp om maar eens te duiken in de KNVB regelementen. Met de periode standen in de andere hand kan ik jullie wellicht van enige duidelijkheid voorzien. De komende weken zal ik elke week op de site hierop terugkomen om ervoor te zorgen dat iedereen begin mei echt op scherp staat:

De eerste periode is gewonnen door Hilvaria, gevolgd door Merlijn en RKDSV. In het geval dat de periodekamipoen ook klassekampioen wordt, wordt deze periode overgeheveld naar het hoogstgeplaatste team in de klasse zonder periode (dus deze wordt in dat geval was verdeeld na het vergeven van periode 2 en 3.). Onze 2e plaats levert hier dus niks op.

De tweede periode schrijft een andere regeling voor. Deze periode gaat naar de hoogstgeplaatste in de periode indien de winnaar van deze periode kampioen wordt. De stand hierin is: 1. Hilvaria 15 ui 6 (+9), 2. RKDSV 14 uit 6 (+19) 3.TSVV Merlijn 13 uit 6 (+9). Het programma voor de laatste speeldag is voor komend weekeinde 13-4: JB-Merlijn en Hilvaria-RKDSV. Als Merlijn wint en Hilvaria wint of gelijkspeelt thuis tegen RKDSV, dan is Merlijn winnaar van de 2e periode aangezien Hilvaria in dat geval de titel niet meer kan ontgaan. Dit levert het voordeel op van een eventueel beslissende thuiswedstrijd in de nacompetitie (zie schema verderop), waarin dan eerst uitgespeeld wordt.

In de 3e periode ligt nog een mogelijk addertje onder het gras. De regeling hiervoor is dat het hoogstgeplaatste team in deze periode zonder periode titel de periode wint. De stand is hiervoor als volgt: 1. Hilvaria: 9 uit 3 (+7), (met gestaakte 2-0 tegen Broekhoven nog tegoed) 2. Spoordonk 9 uit 4 (+4) 3. SVSOS 8 uit 4 (+2) 4. JB 7 uit 4 (+2) 5. RKDSV 7 uit 4 (+2) 6. SVG 7 ui4 (-1) 7. TSVV Merlijn 6 uit 4 (+1).

Merlijn speelt voor deze periode nog tegen EDN, Hilvaria en Broekhoven. Hilvaria mag gemakshalve weggestreept worden uit de stand. Het doemscenario is in dat geval dat SVSOS (of JB) voor Spoordonken Merlijn eindigt in deze periode. Zij zouden dan de 3e periode meenemen. In dat geval geeft een 3e plaats in de eindrangschikking recht op de nacompetitie en zou je met een vierde plaats buiten de prijzen kunnen vallen. In het geval Spoordonk of Merlijn achter Hilvaria en of RKDSV zou eindigen dan zijn beide verzekerd van een periode, de een via die 3e periode en de ander via een 3e of zelfs 4e plaats in de competitie. Staat deze 4e plaats in de competitie dan nog ter discussie? Theoretisch gezien wel in het geval dat Merlijn vier maal verliest en Tuldania of JB 10 punten haalt en daarbij respectievelijk 16 en 23 doelpunten ook nog goedmaken. Dus ! als we zondag winnen kan het al feest zijn (2e periode), en zijn we sowieso 4e in de eindstand. Dus om te beginnen zullen we daar maar voor gaan dan...... met zijn allen. Zal als (reserve) aanvoerder proberen het goede voorbeeld te geven.

Voor de volledigheid zonder ook maar al teveel vooruit te lopen op een mogelijke periode, het schema:

Wedstrijd 1: 1e periodekamipoen - 2e periodekamipoen

Wedstrijd 2: 3e periodekamipoen - Verliezer 1e/2e periodekamipoen

Wedstrijd 3: 3e periode kampioen- Winnaar 1e/2e periodekamipoen

Uiteraard speelt de 2e periodekampioen bij uitwinst of gelijkspel van wedstrijd 1, zijn 2e wedstrijd thuis tegen de 3e periode kampioen....

Verder nog hierbij aan te tekenen dat de uiteindelijke winnaar direct zal promoveren en dus geen P/D wedstrijden of tegen andere klasse periode kampioenen meer hoeft te spelen. Een kortere weg is bijna niet denkbaar.....

Thomas

Voetbalshop.nl
Underwearman.nl

Sponsor

Tilburg University