Activiteiten > Archief > Kampioenen en sterspelers > zondag 1 > Op naar de promotie

Op naar de promotie

Het eerste zondag elftal van Merlijn speelt in het seizoen 2002/2003 in de vijfde klasse I. Nadat vorig seizoen het eerste team in de nacompetie teleurstelde en promotie misliep, zijn de ogen dit jaar opnieuw gericht op promotie naar de vierde klasse. Met het spelerspotentieel van dit jaar is het halen van promotie een doelstelling die zeker gehaald kan worden. In de winterstop doet Merlijn nog volop mee om promotie en dus vonden de heren het tijd zichzelf in woord en beeld voor te stellen. De beelden volgen nog...

De spelers die het zullen moeten gaan doen worden hieronder aan u voorgesteld:

Selectie Merlijn 1 seizoen 2002/2003


Jos van Baal
Positie: Keeper
Bijnaam: Gijs
Kenmerk: Onze sluitpost Joske is berucht om zijn diepe dalen en zijn grote hoogten. Dit seizoen heeft Jos wederom bewezen dat hij van grote waarde voor Merlijn kan zijn. Hij heeft al menig puntje voor ons verdiend. Jammer voor Jos en ook voor Merlijn is dat het fenomeen
“ blunder” ook nog wel eens op onze keeper van toepassing is. Berucht zijn de blunders dit seizoen tegen SVG en EDN’56. Berucht is echter ook dat Jos het hele seizoen tot nu toe nog maar 8 doelpunten tegen heeft. Dit zegt genoeg over zijn kwaliteiten. Over de levenspartner van Jos is op dit moment nog niet zo veel bekend. Wel hebben wij uit betrouwbare bron vernomen dat zij Hanneke heet en op het flatfeest van Luuk van zich heeft doen spreken door maar liefst 3 uur met Gijs te praten.Tip voor de wisselspelers die Jos intrappen: Doe oordopjes in en verbeeld je dat Jos een vreselijk mooie vrouw is……

Peter Meuleman
Positie: Verdediger
Bijnaam: Erik Dekker, de Spijker, Redeker (hele ouwe!)
Kenmerk: Peter is een verdediger van de oude stempel. Opbouwend wat minder maar bikkelhard in de duels. De Spijker is tevens het loopwonder van onze club. Afgezien van het feit dat de spijker zijn waarde heeft binnen het veld toont hij ook nog iedere week zijn kunsten in de derde helft. Onder het mom dat hij het vandaag niet laat gaat maken strompelt hij dan na sluitingstijd de Boekanier of Brandpunt uit. Leuk detail is dat Peter zijn huidige levenspartner Heleen ontmoet heeft tijdens een vakantie op de Costa Brava in Spanje. Heleen, zo gaat het gerucht, is gevallen op de beruchte “vingertjesdans” die Peter wekelijks in de Tilburgse kroegen vertoont.

Maarten Souren
Positie: Verdediger
Bijnaam: De man van……
Kenmerk: Er is niemand binnen Merlijn met een betere instelling dan Maarten. Deze rechtsback gaat altijd tot het uiterste. Maarten is de mannelijke helft van het voetbalpaar Maarten/Evelien. Deze twee mensen staan binnen Merlijn letterlijk en figuurlijk bekend als onafscheidelijk! Maarten zal moeten knokken voor een basisplaats dit seizoen, dit is echter zijn grote kracht en wij hebben er alle vertrouwen in dat Maarten een goed seizoen speelt. Hij zal zijn fysiek mindere kracht goed moeten maken met veel inzet.

Olaf Koops
Positie: Verdediger
Bijnaam: De Rode Limburger,Spook, Luc Krotwaar, koning bank
Kenmerk: Deze roodharige back hangt al tijden tegen een basisplaats bij het eerste team aan. Er moet toch een tijd komen dat dit gaat lukken!! Grote kwaliteit van Olaf is het uitschakelen van aanvallers. Bikkelhard in de duels komen er maar weinig verdedigers langs. De opbouw van Olaf is niet zijn sterkste punt maar dit gaat met veel trainingsarbeid zeker goed komen! Uniek feit aan De Rode Limburger is dat hij supporter is van het roemruchte Roda JC uit Kerkrade. Binnen Merlijn vraagt men zich regelmatig af waarom je supporter van Roda JC kunt zijn. Een goede uitleg heeft Olaf eigenlijk nooit gegeven?! Misschien is het ook niet zo gemakkelijk om tegen derden uit te leggen wat nou het “Roda-gevoel” betekent…..

Robin Saris
Positie: Verdediger
Bijnaam: Bij deze een verzoek om er één te verzinnen !!
Kenmerk: Robin is onze nieuwe aanwinst van dit seizoen. Binnen no-time heeft Robin een vaste basisplaats veroverd. Met zijn lengte en fysieke kracht is hij een goede kracht binnen Merlijn. Als glazenophaler van café Bolle heeft Robin een machtsposite binnen het team. Veel arme medespelers vragen elke week weer om wat gratis pils. Helaas is dit er nog nooit van gekomen… Sterker nog, het gerucht gaat dat Robin tijdens werktijd in Bolle al enkele malen dronken Merlijn leden buiten heeft moeten trappen. Namen zullen we achterwege laten….
Over de vriendin van Robin is weinig bekend…eigenlijk alleen dat ze bestaat. We zijn erg benieuwd Saris…!

Justus Kox
Positie: Verdediger
Bijnaam: Huub Loeffen, Johan Hansma, de Varaan, Ruudje Knol, Koxie
Kenmerk: Justus heeft zich dit seioen sterk verbeterd. Wilde het vorige jaren nog wel eens fout gaan in de opbouw of op verbaal niveau, dit jaar is Justus tot nu toe één van de betere spelers. Helaas gaat hij na de winterstop genieten van een vakantie in het verre Spanje en zullen we hem moeten missen de rest van het seizoen. Waarschijnlijk zal hij met het kampioensfeest weer present zijn…..toch? Kox heeft zijn sporen voor Merlijn ruimschoots verdient. Opmerkelijk aan deze jongeman is dat hij samen met een niet nader bij naam te noemen teamgenoot een avondje dacht speler te zijn van Vitesse Arnhem. Dit avondje heeft rampzalige gevolgen gehad….De fietsenhandel van Justus is failliet verklaard. Voor inlichtingen bel Marit, partner van Justus.
Inmiddels heeft Justus tijdens een partijtje zaalvoetbal zijn voet gebroken en is hij vertrokken richting het Spaanse Madrid. Merlijn wenst hem alle sterkte toe en we hopen Justus volgend seizoen ondanks deze zware blessure toch weer op de velden terug te vinden!

Marijn Collart
Positie: Middenvelder
Bijnaam: Collaris, advocaatje, Martijn “trek je beentje terug” Collart
Kenmerk: Als basisspeler maakt Martijn dit jaar een wat wisselvallig seizoen door. Goede wedstrijden worden afgewisseld met mindere. Als mid-mid is Martijn echter van grote waarde voor het team. Ook als oudste en meest wijze speler van Merlijn 1 heeft hij een goede invloed op de andere spelers.
Buiten het veld speelt Collart al enkele jaren voor advocaat. Men kan wel zeggen dat dit met groot succes gebeurd. Collart heeft dit jaar reeds twee teamgenoten voor een zware ondergang behoedt. Deze spelers zijn hem hiervoor grote dank verschuldigd… Samen met partner Lonneke vormt ook hij een echt voetbalpaar.

Arjan Verhoeven
Positie: Middenvelder
Bijnaam: Afhaker, Luuk, de Kikker
Kenmerk: Luuk werd vorig seizoen uitgeroepen tot de meest waardevolle speler van Merlijn. Deze middenvelder loopt nog wel eens te mokken over de positie waarop hij moet acteren. Dit seizoen is Luuk nog niet echt op zijn niveau van vorig jaar. Wellicht komt met de nieuwe trainer het plezier weer terug en zien we hem weer ouderwets knallen. De keren dat “ de afhaker” mee gaat op stap dan staat hij z’n mannetje. Helaas komt zijn bijnaam niet uit de lucht vallen en wil hij nog wel eens “ afhaken” bij het begin van de derde helft….Hier moet duidelijk verandering in komen!! Luuk beweert meerdere vrouwen ter beschikking te hebben. Tot nu toe houdt hij deze angstvallig verborgen in Eindhoven. Merlijn zegt: Luuk, laat je teamgenoten mee genieten..!

Andreas Grupe
Positie: Spits
Bijnaam: De Duitse Helm, Pruis, der Andy
Kenmerk: De Duitse held van Merlijn staat bekend om zijn fysieke kracht. Deze supporter van Werder Bremen is bij balbezit bijna niet te stoppen. Ook zijn kopkracht is erg berucht bij de tegenstanders. De Pruis boezemt bij de tegenstander bij voorbaat al angst in door zijn verschijning. Een nog Duitser hoofd dan Andy heeft alleen Oliver Kahn…
Helaas gaat der Andy de tweede seizoenshelft op studiereis richting Zwitserland en zullen we hem moeten missen. Volgend jaar rekenen we weer op hem!

Dirk van Bree
Positie: Middenvelder
Bijnaam: De Flegmaticus
Kenmerk: Dit seizoen heeft Dirk zich naar een basisplaats in het eerste geknokt. Als zeldzame linkspoot is hij een degelijke middenvelder die altijd zijn mannetje staat. De inzet is altijd meer dan honderd procent. Dirk eist ook van zijn ploeggenoten volle inzet en kan zich hier soms goed over opwinden wanneer dit niet het geval is. Zo langzamerhand kan gezegd worden dat van Bree een onmisbare kracht binnen Merlijn 1 is geworden. Op zondag is de derde helft ook vaak aan Dirk besteed….

Ronald Beks
Positie: Verdediger
Bijnaam: Ronnie Baxter
Kenmerk: Ronnie B. is volgens velen de beste voetballer van Merlijn. Betrouwbaar, degelijk en het belangrijkste; nooit commentaar op de scheidsrechter! Ronald is op alle plaatsen in de verdediging inzetbaar en blinkt ook op elke positie uit. Wanneer hij nog wat brutaler wordt en ook zijn ploeggenoten de goede weg wijst dan groeit hij uit tot ….?? Helaas is Ronald erg druk met zijn baan bij Deloitte&Touch zodat hij de derde helft vaak aan zich voorbij moet laten gaan. Wanneer hij echter kan dan is hij er. Ronnie B. is er tevens verantwoordelijk voor dat Merlijn maar liefst over 1 trouwe supporter beschikt. Vader Beks komt iedere thuiswedstrijd de kunsten van zijn zoon bewonderen. Voor Ronnie Baxter geldt eigenlijk maar 1 ding: Ga zo door!!

Teun Melis
Positie: Middenvelder/Aanvaller
Bijnaam: Koning van het Lamme Apen Rijk, de Haas, Pingeldoosje, Razende Roelof
Kenmerk: Teun is een uitermate goede voetballer en past daar zijn gedrag dan ook op aan. De mentaliteit laat nog wel eens te wensen over en met de regels neemt hij het niet zo nauw. Voor Merlijn is Teun een erg belangrijke speler die de eerste seizoenshelft node gemist werd. Na een valse start door een conflict met de toenmalige trainer gaat Teun de tweede seizoenshelft ouderwets razen langs de zijlijn. Over Teun en de derde helft valt weinig te zeggen….dat zegt genoeg!

Henk Klein Teeselink
Positie: Aanvaller/Middenvelder
Bijnaam: Koning van de bijnaam, de witte raaf, de witte tulp, de loper, de stift
Kenmerk: De stift is de jongste speler van Merlijn 1. Deze koning van de bijnaam is vaak onnavolgbaar voor zowel zijn medespelers als zijn tegenstander. Dit is dan ook zijn kracht. Na een goede start dit seizoen is Henk wat weggezakt en is hij op dit moment niet zeker van een basisplaats. Hij heeft in het verleden bewezen wedstrijden te kunnen beslissen voor Merlijn. Hopelijk gaan we het in de tweede seizoenshelft weer meemaken dat Henk met een geweldige rush over het gehele veld iedereen laat staan om vervolgens met een uitzonderlijke stift de keeper te verschalken. Dat zou mooi zijn..!

Daan Baks
Positie: Aanvaller/Middenvelder
Bijnaam: Beardsley, Baksol
Kenmerk: Beardsley is dit seizoen terug in de selectie na een dramatisch slecht vorig seizoen. Dit seizoen heeft Baksol slechte en goede wedstrijden afgewisseld. Hopelijk voor hem is de nieuwe trainer niet al te veel op het conditionele aspect gericht….dit kon nog wel eens wat problemen opleveren. Ondanks dat de conditie van Beardsley beter is dan vorig seizoen blijft dit een zwak punt. Eenmaal aan de bal beschikt hij echter wel over een goede trap. Helaas voor Baksol heeft ook hij na een avondje Vitesse-spelen zijn fietsenhandel op moeten geven. Dit is erg zuur want de handel liep als een trein…..De fietsenhandel is failliet en nu heeft Beardsley enkele keren geprobeerd geld te verdienen op de fruitautomaat bij Lex. Ook Luuk probeerde dit…zonder resultaat zoals altijd! Niet meer doen dus…zij kunnen beter een pokercursus gaan volgen bij Nolus Verhoef. Dit levert tenminste nog wat op!!

Tim Barentsen
Positie: Aanvaller/Middenvelder
Bijnaam: De Monnik
Kenmerk: De Monnik is dit seizoen eindelijk losgekomen op het voetbalveld. Vorig seizoen liep hij nog als onontdekt talent rond in het tweede, nu geld hij als gevaarlijke spits die door zijn onvoorspelbaarheid vaak onrust zaait bij de tegenstander. Wanneer hij deze lijn doortrekt in de tweede seizoenshelft zal hij een belangrijke speler in Merlijn 1 worden.
De Monnik dankt zijn bijnaam aan het kapsel waarmee hij door het leven gaat. Hij speelt graag voor monnik. Meerdere malen is hij gesignaleerd op een bedevaartstocht naar het veld van Sarto. Op zondagochtend 8 kilometer lopen geldt voor hem als een goede warming-up op de komende wedstrijd. Ondanks dat dit nog niet helemaal begrepen wordt door zijn ploeggenoten is Tim een gewaardeerde kracht binnen Merlijn. Misschien een welgemeend advies: Koop een Fiets Tim! ( wel een andere fietsenhandel zoeken…)

Niels Bisschops
Positie: Aanvaller/Middenvelder
Bijnaam: Nelis, de Trainer
Kenmerk: Nelis is weer helemaal terug op zijn oude niveau. Nadat hij door een wereldreis de tweede helft van het vorige seizoen gemist heeft is Nelis dit seizoen weer een belangrijke speler voor Merlijn. Hoogtepunt in zijn Merlijn loopbaan blijft de laatse wedstrijd voor zijn wereldreis. Drie prachtige goals…. Dit seizoen hebben we die nog niet gezien maar wie weet komt dit nog!? Naast het spelen in Merlijn 1 heeft Nelis nog een andere hobby, Hockeytrainer… We begrijpen allemaal de reden waarom Nelis dit doet. Het trainerschap heeft dan ook al geleid tot een kortstondige speelster/trainer relatie. Helaas houdt Nelis zijn hockeydames nog een beetje weg bij Merlijn. Graag moet hier verandering in komen!! Wat is er nou mooier om met het gehele Shot-team op zondagavond in de Boekanier te zitten! Dus Nelis, bij deze een verzoek tot het nader bij elkaar komen van Merlijn en Shot…!


Voetbalshop.nl
Underwearman.nl

Sponsor

Tilburg University