Activiteiten > Archief > Lustrum 2005

Lustrum 2005

LUSTRUMWEEK SUCCES!

Jaren van voorbereiding zijn aan deze lustrumweek vooraf gegaan. Vijf besturen die met succes de vereniging een eind vooruit hebben geholpen. Met als resultaat, een bloeiende vereniging na vijf jaar. Bloeiend mogen we denk ik met recht zeggen, de eerste Merlijnbaby is inmiddels ook op de wereld gezet. En de “kratten” voor de dames waren het afgelopen seizoen niet aan te slepen (en dan zijn niet eens alle verdiende kratten opgeëist). Wellicht dat daarom deze “kratjescompetitie” dit seizoen niet voort wordt gezet. Kortom een bloeiende vereniging en het eerste lustrum was een goede reden voor een aantal feestelijke activiteiten.

Ondanks de late start en formatie van de lustrumcommissie, stond er een week met vier activiteiten op het programma. Om te beginnen het lustrum-toernooi waarmee de week geopend zou worden. Al snel werd er besloten dat Broekhoven hiervoor een zeer geschikte locatie zou zijn. De voorbereidingen van het toernooi verliepen voorspoedig. En er werd zelfs een heuse baltovenaar uit de kast gehaald. De baltovenaar bracht wat verwarring bij een van de bardames van Broekhoven. Al heel de dag wachtte zij op het moment dat de baltovenaar ten tonele zou verschijnen en na enkele uren van schoon geduld was het moment eindelijk daar. De baltovenaar stond klaar op het veld, waarop ook de Broekhovense mevrouw naar buiten snelde. Binnen enkele minuten kwam zij zichtbaar zwaar aangeslagen terug naar binnen en vertelde teleurgesteld dat de baltovenaar gewoon een jongen was die de bal aan het hooghouden was. Tja, welke gedachten zij bij een baltovenaar had, is mij nog altijd een raadsel, maar misschien is dat ook maar beter. Na het spetterende optreden van “de jongen die een bal hooghoudt en ondertussen nog hier en daar een panna uitdeelt”, werden de wedstrijden weer hervat. Allerlei wedstrijden werden nog gespeeld, halve finales, finales, wedstrijden om laatste en een na laatste plaatsen, de ene wedstrijd nog spannender dan de andere. De finale zou gaan tussen het lustrumteam en zondag 1, de ongeschreven regel die iedereen natuurlijk kent, is dat je niet je eigen toernooi mag winnen. Het lustrumteam had het zondag 1 in die finale heel erg moeilijk kunnen maken. Maar ongeschreven regels zijn er om je aan te houden! Zodoende werd zondag1 kampioen van het lustrumtoernooi. Na de wedstrijden was het flink haasten naar de bbq om je lekkere malse stukje vlees niet te moeten zien veranderen in een waterkonijn. Ja, de regen op het einde van de dag was een kleine domper, maar het mocht de pret niet drukken! De disco van Broekhoven was inmiddels geïnstalleerd en ook het broertje van Wesley was gearriveerd. Er werd gezongen, gedanst en daardoor werden relaties op de proef gesteld. Ondanks de beschonken toestand waarin we verkeerden, konden we concluderen dat deze eerste activiteit geslaagd was.

Over de tweede activiteit valt weinig anders te vertellen dan dat dit vooral een formaliteit was. En weinig tot geen enerverende momenten gekend heeft. Gelukkig dat een enkele bezoeker en een paar commissieleden zich naderhand nog hebben vermaakt met het, op straffe van twee grote slokken wijn, zappen zonder een bepaalde niet nader te definieren soort mensen op het scherm te laten verschijnen.

Hoogste tijd voor een ECHT feest. Het groene ballen feest in de Boekanier! En groen dat werd het. Een middag ballonnen blazen, net zo lang tot het je groen voor je ogen zag, maar dan heb je ook wat! Gelukkig dat ook veel leden hun uiterste (of iets minder uiterste) best hadden gedaan om goed in thema op het feest te verschijnen. Ondanks de rottige planning van de UvT om de tentamens gelijk te laten vallen met het lustrum van Merlijn, wisten veel mensen tijd vrij te maken om toch een biertje mee te komen drinken. Hulde daarvoor! Ik kan nu van de gelegenheid gebruik gaan maken om een ieder die zich heeft misdragen, al dan niet beinvloed door de nodige alcoholische versnaperingen, eens flink door het slijk te halen, helaas hebben we daarvoor niet genoeg ruitme, laten we deze verhalen dus maar bewaren voor de mond-tot-mond overlevering (komt meestal ook ten goede van het verhaal).

En dan als afsluiting van de lustrumweek het gala in het WillemII stadion. Het programma moest een beetje aangepast worden vanwege de kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal. En als we dan toch een gala van een voetbalvereniging in een voetbalstadion houden, kan er natuurlijk ook net zo goed voetbal gekeken worden. Dus zo geschiedde het. Tot grote ergernis van de regelmevrouw (volgens mij heette ze Antoinette of iets van die strekking, ik noem haar voor het gemak Antoinette), deed de televisie in de feestruimte het niet, waardoor iedereen in de foyer stond. Dit stond niet in haar planning waardoor de stress bij haar naar boven kwam. Ze was net bijgekomen van het feit dat heel de parkeerplaats vol stond met standjes waardoor er geen auto’s geparkeerd konden worden.
Na de wedstrijd begonnen de DJ’s te draaien en langzaam maar zeker kwam het feest een beetje op gang. Nadat de DJ’s getipt waren, de muziek een klein beetje aan te passen, kwam de feeststemming er meer en meer in (het kan natuurlijk ook te maken hebben, met het feit dat hoe verder de avond vorderde, hoe erger de beschonken toestand van de bezoekers was. Maar laten we daar niet vanuit gaan). Iedereen leek relaxed, maar achter de coulissen maakte Antoinette zich op voor het volgende moment van paniek. Nog niet iedereen was binnen en “haar meisjes” stonden nog eenzaam beneden met de welkomstdrankjes. Zij kon natuurlijk ook niet weten dat de meisjes zich beneden meer dan prima stonden te amuseren met de meest begeerde vrijgezelle mannen van de zaterdagafdeling binnen de lustrumcommissie. Goed, het had allemaal lang genoeg geduurd en het was tijd voor de band. De band zou drie keer een periode spelen, zo was afgesproken, de pauze’s zouden gevuld worden met een optreden van een (nieuwe) talentvolle band en natuurlijk de prijsuitreiking van de reis namens HUSK.
De eerste pauze brak aan, de talenten stonden te popelen (NOT!) om het podium te betreden en onder luid applaus (tja, niemand kon weten hoe talentvol ze echt waren) begonnen zij hun optreden. En al het oefenen in 013 heeft zeker geleid tot een onverwachts resultaat. Onder nog luider applaus verliet de Merlijnband (op de drummer die er geen genoeg van kon krijgen na) na enkele nummers het podium. Een nieuwe band bleek geboren, volgend jaar op Pinkpop! De avond begon verder te vorderen en de feeststemming kwam er steeds beter in. Met behulp van notaris Dierckxsens (toch geen familie van?) werd de reis verloot. De gelukkige (wat je gelukkig noemt, 24 uur in een bus) was Remko Wildervanck. Hij mocht gezellig met een vriendje of vriendinnetje op vakantie! Inmiddels zat de feeststemming er echt in, de band speelde nog wat gezellige lalala-nummers en de voetjes gingen van de vloer. Dat zou natuurlijk te mooi voor woorden zijn, dus kwam Antoinette nog maar even langs (bij de band dit maal) om te zeggen dat het mooi geweest was, genoeg gezelligheid, dat kon niet de bedoeling zijn! Waarop Antoinette keihard overruled werd door de zangeres van de band, die wel in was voor een feestje en er nog een paar nummers achteraan gooide! En zo geschiedde. Het feest ging nog even door, waarna het op zeer abrupte wijze werd beeindigd door een nog altijd onbekende, maar zeer dubieuze orzaak.

Dit was het einde van de lustrumweek. Gedurende het komende jaar staan er nog een aantal activiteiten op het programma. En volgend jaar mei zal het lustrumjaar op een passende wijze worden afgesloten.

Met vriendelijke groet,
De Lustrum-commissie


> Pre-lustrum feest

TSVV Merlijn wort beina vijv jaar!!! Waz jei ook ob onz parteitju???

Op dinsdag 12 april was het dan zo ver: de officieuze opening van de lustrumactiviteiten. De Boekanier was de plaats van handeling en het betrof het zogenaamde pré-lustrumfeest. Om alvast een beetje in de stemming te komen voor het lustrum werd een ‘kinderfeestje’ georganiseerd. En nee, het was geen kinderfeestje zoals dat er normaal voor doorgaat. Drank was er in overvloed en dat leidde weer tot een aantal niet (of toch wel?) verwachte strothockeywedstrijden...
Bij binnenkomst werd iedereen getrakteerd op een (behoorlijk ranzig) welkomstdrankje; een mix van jenever, siroop, appelsap en water. Dit vergezelt van de kreet ‘succes ermee!’ en een aantal niet te versmaden gadgets (het feesthoedje, een blaasding en de onvermijdelijke snoepketting) zorgde al snel voor een prima sfeertje.
Na een korte toespraak van Peter die onze hartjes verwarmde met info over het lustrum, kwamen Freek en Paul nog aan het woord. Freek informeerde ons over het aanstaande (eerste Merlijn!) kampioenschap van Zaterdag 3 en onze tropische verassing Paul had als voorzitter van de Activiteitencommissie de eer om het startsein voor het gratis fust te geven. Het bier vloeide rijkelijk bij de ongeveer 75 aanwezigen en op de achtergrond klonken de kinderliedjes. Naarmate er meer drank naar binnen ging, werden ook de tongen (letterlijk en figuurlijk!) losser. Zo was Dennis met zijn tong die van Alexandra aan het onderzoeken en was er later ook nog sprake van een prettig één-tweetje tussen de keepertjes Fabian en Laurie. In de spreekwoordelijke wandelgangen wordt nog druk gesproken over deze (vloeiende) combinaties.
In ieder geval, rond een uurtje of twee was het feestje ten einde (schappelijke tijd voor een kinderfeestje, toch?) en keerde iedereen moe maar voldaan huiswaarts...
Wij van de Activiteitencommissie vonden het een geslaagd partijtje, jullie hopelijk ook!
Laten we hopen dat alle dit seizoen nog te pakken prijzen ook daadwerkelijk gepakt worden, om vervolgens eind mei en begin juni een spetterende lustrumweek tegemoet te gaan!


 

> Programma

zondag 29 mei - Openingstoernooi terrein Broekhoven
donderdag 2 juni - Open Feest café de Boekanier
zaterdag 4 juni - Merlijn Gala in het Willem II stadion

 
Voetbalshop.nl
Underwearman.nl

Sponsor

Tilburg University