Activiteiten > Reisverhalen > Signapore - Berny > Deel 2

Deel 2

Berny, 6 Sep 2004 05:08 uur
Singapore, Singapore

Mijn tweede week hier

Zoals sommigen van jullie gemerkt hebben is er vorige keer met de mail iets verkeerd gegaan en was de tekst onleesbaar.
Daarom deze website, ik ga er vanuit dat hier niets mis meegaat.

Hallo allemaal,

Mijn tweede week hier in Singapore zit er alweer op, time flies when you’re having fun.
Met mijn stage gaat alles goed, ik heb twee enquetes in elkaar gezet voor het klanttevredenheidsonderzoek, één in het Nederlands voor de Nederlandse kolonie hier en één voor de Singaporese bedrijven in het Engels. Als het goed is gaan ze deze week de deur uit, even afwachten dus wat de respons zal zijn.
Na het werk ga ik meestal een deel van stad ‘verkennen’. Ben afgelopen week in Little India en Chinatown geweest, Echt een wereld van verschil als je het vergelijkt met het moderne centrum waar de ambassade ook zit. In Chinatown heel veel verschillende kraampjes met de grootste prullaria voor geen geld. Ik heb al gehoord dat deze Chinatown niets is vergeleken met die in Kuala Lumpur of Bangkok, wellicht kom ik daar over een tijd ook nog wel zelf achter.

Verder ben ik afgelopen woensdag voor het eerst wezen stappen in Singapore, ik had afgesproken met twee Duitse stagiaires ( Marcus und Marcus) die ook in mijn appartementencomplex wonen.
Het blijkt dat de woensdagavond de expat-avond is, dat veel stagiaires gaan stappen.
Alcohol is trouwens heel duur in Singapore, daar zit een hoge belasting op. Voor een flesje bier betaal je in een café al snel 6,7 euro voor. Gelukkig kennen ze hier ook happy hours, de plek waar ik was, was van 9 tot 11 gratis drinken voor 9 euro, data valt dus weer heel erg mee.
De muziek hier is eigenlijk hetzelfde als in Nederland. Er was een livebandje die populaire rockmuziek speelde, was heel gezellig.
Donderdag een voetbaltraining meegedaan met het Hollandse Team hier, dat bestaat uit allemaal Nederlanders die hier werken, de meeste zijn dertigers. De training stelde niet zoveel voor, op een basketbalveldje werd 3 tegen 3 gespeeld, maar bij gebrek aan beter was het wel goed te doen.
Ze waren redelijk onder de indruk van me voetbalkwaliteiten, dus ik hoop vanaf komende week ook af en toe een wedstrijdje van hun mee te kunnen pikken op zaterdag. Er is hier een competitie, de Cosmo-League, waar allemaal expats-teams van verschillende landen tegen elkaar spelen.
Verder in het weekend rustig aan gedaan, zaterdag eigenlijk de hele dag aan het zwembad gelegen, was zoals altijd heerlijk weer daarvoor.
Op zondag naar de dierentuin van Singapore geweest, zag er heel mooi uit. Daar kunnen dierentuinen in Nederland wellicht nog wat van leren.

Dat was het voor deze keer, tot binnenkort.

Groeten uit Singapore,
Berny


Brandpunt
Underwearman.nl

Sponsor

Tilburg University