Activiteiten > Reisverhalen > Signapore - Berny

Signapore - Berny> Deel 1

Hallo allemaal,

Er ging blijkbaar bij sommigen wat fout met het mailtje, dus ik heb deze website even snel aangemaakt. Ik hoop dat het nu wel goed gaat in ieder geval.
Hier is het verslag van de eerste paar dagen

Ik zit ondertussen al bijna een week in Singapore, dus ik dacht het wordt tijd om wat van me te laten horen.

De vliegreis hierheen is perfect verlopen, ik was in het totaal 15 uur onderweg en had tussenstops in Helsinki en Bangkok. Ik zat in het vliegtuig naast een, hoe zal ik het zeggen.., corpulent Engels echtpaar dat vooral chagrijnig voor zich uit zat te staren. Echt veel zin om contact met hun te maken had ik dan ook niet, maar gelukkig draaiden ze ook twee geweldige films in het vliegtuig ( ik hoop voor jullie dat jullie ze niet gezien hebben) Fifty first Dates en Scooby Doo 2. Gelukkig had ik wat leuke boeken van sommige van jullie gekregen dus ik kwam de tijd toch wel door.

In Singapore aangekomen meteen een taxi gepakt naar me hostel, de chauffeur was zo aardig om me al een beetje een guided tour te geven, de weg er naar toe. Daar aangekomen werd ik al hartelijk begroet door de eigenaar van het hostel, Sammy. Sammy liet me meteen me kamertje zien waar ik de eerste paar dagen in Singapore heb verbleven. Het hostel was echt een backpackers stek, zeker niet luxueus maar de basic facilities waren er wel aanwezig. Heb daar nog leuke gesprekken gevoerd met een Spaanse en een Deen, maar doordat ik de dag erop al moest beginnen met werken heb ik er eigenlijk alleen maar geslapen en verder was ik steeds onderweg. ’s Avonds ben ik met Thomas en zijn vriendin Daniëlle (Voor diegene die het niet weten, Thomas zit in Tilburg bij mij in het voetbalteam en was hier al een paar maanden, via hem heb ik ook deze stage gekregen) Aziatisch wezen eten in een zogenaamd Food Centre.

Een Food Centre is een echt Singaporees fenomeen, dit is een soort pleintje, kan zowel overdekt als onoverdekt zijn, waar een stuk of 20 eettentjes omheen staan en in het midden allemaal zitplaatsen. Je kan overal bestellen, ze brengen het gewoon naar je tafeltje toe. Je kunt hier al voor een Euro of 3 een goede maaltijd krijgen. Sommige zijn ook 24 uur per dag open, echt ideaal.

Dinsdag was al meteen me eerste werkdag, werd meteen voorgesteld aan iedereen op de ambassade, in totaal werken er 19 mensen nu op de ambassade, ze zijn allemaal heel aardig en er heerst een relaxte werksfeer. Ik werk aan 3 opdrachtjes nu, die ik in 2 a 3 maanden af moet hebben, maar dat gaat zeker lukken.

Dinsdagavond voor het eerst een beetje rondgelopen door een winkelstraat in Singapore, het is totaal niet te vergelijken met iets in Nederland. Winkelcentra van tot 10 verdiepingen hoog met alleen maar winkeltjes, en dan niet één, nee maar 10 naast elkaar. Je kijkt je ogen uit, alles is ook supermooi aangelegd. Ik moet het eerste winkelcentrum in Nederland nog vinden met een aquarium waar bijvoorbeeld ook haaien in rondzwemmen. Maar goed ik heb nog lang niet alles gezien, dus ik vertel daar later nog wel wat meer over.

Ik was ondertussen ook op zoek naar me eigen appartement, hiervoor zocht ik contact met Dr. Tham. (Waarom hij zich Doctor noemt weet niemand, ik weet alleen zeker hij het niet is). Dr. Tham is een soort huisjesmelker die door heel Singapore appartementen heeft, hij doet heel veel zaken met Duitse trainees, het contact kwam dan ook via de Duitse ambassade. Nadat ik al eerder met hem had afgesproken (hij was twee keer te laat, maar hij had het ook zo busy,busy) en bleek dat alles al bijna vol zat, liet hij mij een kamer zien waar ik momenteel ook zit. Het is een kamer in een appartement in een zogenaamd condo, oftwel groot appartementencomplex met allerlei faciliteiten. Waar ik zit hebben we een zwembad, fitnesscentrum, squashbaan en tennisbaan. Het is heerlijk vertoeven daar, er is niets heerlijker dan na een dag werken en reizen in het benauwde Singapore een frisse duik nemen in een zwembad.

Het probleem is wel dat het vrij ver reizen is vanaf het centrum, mijn twee room mates, de Duitseres Atham en Holger stagiaires bij Siemens, zijn ook op zoek naar iets dichter bij het werk en het Centrum. Met een beetje geluk kunnen we deze week nog iets vinden voor drie man. Veel op je kamer ben je namelijk niet, in Singapore is altijd wel wat te doen, zelf koken gebeurd hier eigenlijk niet, dus dichter bij waar alles gebeurd is we lfijn. Mijn werkplek ligt ook midden in het centrum aan de hoofdstraat, Orchard Road, vanaf de 12e verdieping hier heb je een mooi uitzicht op het centrum.

Even afwachten dus.

Verder is Singapore echt een geweldige plek, de temperatuur is hier altijd tussen de 30 en de 34 graden, ’s nachts wordt het hier nooit kouder dan 27 graden. Dit zorgt er wel voor dat het heel benauwd is, een aircon is dan ook echt een must hier. De mensen hier zijn ook heel aardig, hoewel wel vrij afstandelijk. Als je ze iets vraagt zullen ze altijd heel vriendelijk antwoord geven, maar een echt gesprek aanknopen zit er, tot nu toe, niet in.

Verder wat hier opvalt is dat alles erg schoon is, kreten als ‘Een beter milieu begint bij jezelf’ en ‘De maatschappij dat ben jij’, klinken heel wat minder loos als je ziet dat het ook echt kan werken. Wellicht ook door de torenhoge boetes die je krijgt als je de wet overtreedt. Voorbeeldje, eten in de metro...250 euro.

Maar goed ik laat het hier even bij.
Je horen binnenkort wel weer meer van mij.

Berny


 

> Deel 2

Berny, 6 Sep 2004 05:08 uur
Singapore, Singapore

Mijn tweede week hier

Zoals sommigen van jullie gemerkt hebben is er vorige keer met de mail iets verkeerd gegaan en was de tekst onleesbaar.
Daarom deze website, ik ga er vanuit dat hier niets mis meegaat.

Hallo allemaal,

Mijn tweede week hier in Singapore zit er alweer op, time flies when you’re having fun.
Met mijn stage gaat alles goed, ik heb twee enquetes in elkaar gezet voor het klanttevredenheidsonderzoek, één in het Nederlands voor de Nederlandse kolonie hier en één voor de Singaporese bedrijven in het Engels. Als het goed is gaan ze deze week de deur uit, even afwachten dus wat de respons zal zijn.
Na het werk ga ik meestal een deel van stad ‘verkennen’. Ben afgelopen week in Little India en Chinatown geweest, Echt een wereld van verschil als je het vergelijkt met het moderne centrum waar de ambassade ook zit. In Chinatown heel veel verschillende kraampjes met de grootste prullaria voor geen geld. Ik heb al gehoord dat deze Chinatown niets is vergeleken met die in Kuala Lumpur of Bangkok, wellicht kom ik daar over een tijd ook nog wel zelf achter.

Verder ben ik afgelopen woensdag voor het eerst wezen stappen in Singapore, ik had afgesproken met twee Duitse stagiaires ( Marcus und Marcus) die ook in mijn appartementencomplex wonen.
Het blijkt dat de woensdagavond de expat-avond is, dat veel stagiaires gaan stappen.
Alcohol is trouwens heel duur in Singapore, daar zit een hoge belasting op. Voor een flesje bier betaal je in een café al snel 6,7 euro voor. Gelukkig kennen ze hier ook happy hours, de plek waar ik was, was van 9 tot 11 gratis drinken voor 9 euro, data valt dus weer heel erg mee.
De muziek hier is eigenlijk hetzelfde als in Nederland. Er was een livebandje die populaire rockmuziek speelde, was heel gezellig.
Donderdag een voetbaltraining meegedaan met het Hollandse Team hier, dat bestaat uit allemaal Nederlanders die hier werken, de meeste zijn dertigers. De training stelde niet zoveel voor, op een basketbalveldje werd 3 tegen 3 gespeeld, maar bij gebrek aan beter was het wel goed te doen.
Ze waren redelijk onder de indruk van me voetbalkwaliteiten, dus ik hoop vanaf komende week ook af en toe een wedstrijdje van hun mee te kunnen pikken op zaterdag. Er is hier een competitie, de Cosmo-League, waar allemaal expats-teams van verschillende landen tegen elkaar spelen.
Verder in het weekend rustig aan gedaan, zaterdag eigenlijk de hele dag aan het zwembad gelegen, was zoals altijd heerlijk weer daarvoor.
Op zondag naar de dierentuin van Singapore geweest, zag er heel mooi uit. Daar kunnen dierentuinen in Nederland wellicht nog wat van leren.

Dat was het voor deze keer, tot binnenkort.

Groeten uit Singapore,
Berny


 
Brandpunt
Underwearman.nl

Sponsor

Tilburg University