Activiteiten > Reisverhalen > Ølnsuh - Wouter

Ølnsuh - Wouter

Hey Mensen,

Na Asad’s vermakelijke meels uit de grote appel kan ik vanuit het pittoreske Denemarken natuurlijk niet achterblijven.

Hier in Odense (spreek uit: Olnsuh) gaat alles perfectos. Goede, grote kamer, alles bij de hand, veel interessante mensen, het kan niet op.

Ik ben neergestreken in het uiterste westen van Odense, de studentendormitory genaamd Rasmus Raskkollegiet, befaamd om zijn bar, met wel erg flexibele openingstijden. D.w.z. dat de bar dichtgaat wanneer iedereen vertrokken is. Bovendien zijn er al behoorlijk wat goede feesten geweest in de laatste drie weken. Ook niet onplezierig is dat hier bier geschonken wordt tegen ”Nederlandse prijzen”, 12 kroner alias E1,70, vergeleken met soms 30 kroner downtown, meer dan het dubbele dus. Maar ook daar zijn ze in het weekend een stuk vrijer in sluitingstijden. Tot 6 uur kun je overal terecht. Kan NL nog wat van leren. Overigens is de mindere kant dat je je gezicht hier zondag tot woensdag in het centrum niet hoeft te laten zien. Nagenoeg niks open. Maar goed, dan kunnen mijn Noorse roomie Harald en ik altijd nog naar de bar op nog geen 50 meter van ons appartementje. Je deelt hier je appartement met 1 persoon, mini-keukentje, badkamertje en kasten zijn gezamenlijk. De kamer zelf is eigenlijk verdomde groot, maar dat kan ook optisch bedrog zijn, omdat het erg minimalistisch ingericht is: bed, bureau, stoel en tafeltje. Harald en ik zijn nog steeds op een langdurige, vermoeiende en helaas nog vruchtenloze zoektocht naar een 2e hands tv-tje om onze inboedel te verruimen. Ook hebben we een ”common room” met grote keuken, oven en stofzuiger. Natuurlijk was die van mij weer gesloten wegens slecht onderhoud, maar we hebben hem laten openen, alles schoongemaakt, en als beloning gisteren voor de 5e keer op rij pizza geconsumeerd uit ons gekoesterde oventje. Als buren heb ik, je raad het al, onder meer een Nederlander. Tot nog toe slechts een Nederlander, Marcel, getraceerd, en jawel hoor, hij woont recht tegenover mij. Aan de andere kant woont de Italiaanse clan, met een wel heel klein hondje, of rat, of konijn, we zijn er nog niet uit, maar wat we wel weten is dat er de gehele dag verrassend luide en irritante geluiden uit het beestje komen. We zijn al aan aan het brainstormen over een mogelijk ”ongelukje”. Rattengif, in de oven proppen, kaal plukken en verkopen als Bifi-worstje, het is moeilijk kiezen. Verder veel international studenten hier, dus het is altijd prima toeven in de bar, waar we dan ook altijd te vinden zijn. (Wat moet je ander zonder tv? Ook bewijst de tv zijn waarde maar eens, zonder tv zit iedereen elke avond in de bar bier te consumeren, niks geen slechte invloed dus).

Wat betreft de universiteit, ik zal jullie niet vervelen met technische verhalen over minitieuze verschillen enz. Keywords: Lelijk gebouw (foto’s waren mooier), warrig ingericht, open 24(!) per dag middels pasje, half uur fietsen, råår tøetsenbørd, golfkarretje sjeesen erdoorheen met 40 km/h, bij lunch drinkt meerderheid al bier, boeken tegen woekerprijzen, 16:00 is het gebouw nagenoeg verlaten. Wat verder het vermelden waard is, is dat na twee weken les ondergetekende de lichtgewicht vakken alweer eruit gevist heeft, en allemaal goedgekeurd door de UvT. Bovendien worden ze ECTS-puntgewijs nog rijkelijk beloont ook. Wel verdraaid veel leeswerk.

Wat de vrouwen betreft, moet ik toch bekennen dat ik lichtjes teleurgesteld/niet bijster onder de indruk ben in de Deense vrouwen. Misschien lag mijn verwachtingspartoon te hoog, maar waar zijn alle blonde godinnen? Ach ja, tussen alle internationale studenten lopen ook nog behoorlijk wat vrouwelijk schoon rond. Vooral Duitse, zoals ik van dichtbij heb mogen meemaken. En als Dutchmen from Holland/The Netherlands ben je natuurlijk behoorlijk interessant. Ja, Asad, ook ik heb de Marihuana?-vraag al vaak gehoord. In Kopenhagen zit een park waar je legaal kunt blowen, dus er ligt al een afspraak met enkele Fransen om dat park binnenkort onveilig te maken.

Voetbal stel ik nog even een paar weekjes uit, het kwik wil maar niet structureel boven de nul uitkomen hier. Overigens ga ik binnenkort als de Deense voetbalcompetitie weer begint, natuurlijk wel een paar wedstrijdjes van de plaatselijk trots Odense BK volgen. Het stadion ligt op zo’n 500 meter van mijn residence af, loopafstand dus.

Okay, tot laters allemaal, ik vermaak me hier wel,
ik hoop dat jullie hetzelfde doen in NL, see you…

Wouter

Merlijn 3: Prachtige overwinning op Broekhoven! Sterk onderhandt, JW. Nog ongeslagen in 2003 ook. Euh… moet ik vrezen voor mijn plaats?


Brandpunt
Underwearman.nl

Sponsor

Tilburg University