Activiteiten > Reisverhalen > El Rey in Madrid - Justus Kox > Deel 1

Deel 1

Hallo vrienden, bekenden en familieleden,

Ben nu een weekje weg uit Nederland en het is wel tijd om eens iets van me te laten horen. Vorige week maandag vetrokken met de wagen en de pa van Willem (die gast waarmee ik samen ben voor degenen die dat niet weten) en die heeft ons in twee etappes binnen 15 uur naar Madrid gebracht. Na eerst een nachtje in een hotel te hebben doorgebracht konden we woensdag terecht op de universiteits campus waar we een kamer gehuurd hebben voor de komende maanden. We hebben een behoorlijk mooi kamertje met een keukentje, badkamer en een woonkamer waar ook twee bedden staan. We hebben de zaak al behoorlijk ingericht en de muren al redelijk volgehangen met onze spullen. De mensen op de campus zijn heel aardig voor ons en doen wel redelijk wat stapjes extra voor ons, zeker als ik kom aansukkelen met mijn krukken.

Afgelopen dagen steeds de stad in geweest, wat zo´n 20 minuten is met de bus vanuit de universiteit. Echt een gaaf stadje met veel oude gebouwen, grote parken midden in het centrum en (te) veel horecagelegenheden. Eten doet de gemiddelde spanjaard namelijk niet veel thuis. ´s Ochtends en ´s middags wordt er sowieso buiten de deur gegeten. Ook het nachtleven van Madrid heeft ons al mogen begroeten, en ook dit is een prettige kennismakening geweest. Je hebt hier ongelofelijk veel barretjes en disco´s in het centrum en zeker in het weekend is het enorm druk en erg gezellig.

Zondag zijn we voor het eerst naar een voetbalpot geweest op het hoogste spaanse niveau. Aangezien Real Madrid uitverkocht was zijn we maar naar het ´kleine broertje´ Rayo Vallecano gegaan. Deze volksclub ligt ergens in een achterstands wijk van Madrid, maar druk en gezellig is het daar wel. De helden van de lokale bevolking (en ook wel een beetje van ons) wisten met 2-1 te winnen van het Malaga van Kiki Musampa. Enkele bekende namen van Rayo voor de kenners: Onopko, Bolic en de echte lokale held Mitchel I (Mitchel II bestaat ook nog).

Vanochtend een beetje rondgelopen in Getafe, dat is de voorstad (200.00 inwoners) waar de universiteit is gevestigd, en wat opviel was dat er wel 60 kapper waren en 75 schoenenzaken, dus blijkbaar houden deze zaken de Spanjaard aardig bezig. In de middag hadden we onze eerste bijeenkomst op de uni met wat globale informatie. Het kwam er een beetje op neer dat we deze week alleen maar een intro weekje hebben voor buitenlandse studenten en dat de studie pas volgende week rustig gaat beginnen.

Nou dit was hem dan weer, ik zal jullie een beetje op de hoogte blijven ouden als je het op prijs stelt. Mailen kan natuurlijk altijd op dit adres (justuskox@hotmail.com), maar voor de volledigheid zal ik mijn spaanse adres gegevens even geven

Justus Kox
Residencia ´Fernando de los Rios´
Habitacion 151
Avda. de las Ciudades, 1
28903 Getafe (Madrid)
España

Telefoonnumer 0034 91 77 127 00, dan krijg je een bandje en draai je 151.

Groeten Justus


Brandpunt
Underwearman.nl

Sponsor

Tilburg University