Activiteiten > Reisverhalen > El Rey in Madrid - Justus Kox > Deel 2

Deel 2

Hallo,

Ondanks dat ik al een hele tijd niet veel meer heb laten horen van mezelf leef ik nog en vermaak ik me nog prima. Dus zal ik even een update geven van mijn belevenissen hier.

Laat ik beginnen bij waar ik gebleven was namelijk half februari. Vanaf toen zijn de colleges begonnen, al moet ik wel zeggen dat het tot en met eind februari relatief rustig was. Er is hier namelijk een introductie periode van twee weken waarin je mag kijken of de vakken je bevallen en vanaf 1 maart moet je je definitieve keuze maken. Ik doe momenteel een vijftal vakken, sommigen zijn makkelijk te volgen andere wat moeilijker. Dit hangt vooral af van de docent. Bepaalde docenten praten namelijk behoorlijk snel Spaans en maken geen of weinig aantekeningen terwijl andere rustiger praten en een beetje presenteren met sheets. Een docent is zelfs aan het roken tijdens college en als je zin hebt kun je gaan wanneer je maar wilt. Het spaans gaat wel steeds beter dus op zich moeten de vakken ook steeds makkelijker worden. Op zich is het ook nog best wel leuk op de universiteit want alle andere buitenlandse studenten komen daar ook steeds naar toe dus is het echt een beetje een ontmoetingspunt, beter als in Tilburg dus. Ik ga dan ook elke dag netjes naar school toe en in de weekenden doe ik wat andere dingen.

Op zaterdag 15 februari bijvoorbeeld naar een super groet anti-oorlog demonstratie geweest waar 1,3 miljoen mensen op af waren gekomen, echt enorm en al die gekke spanjolen helemaal door het dolle heen, zingen en dansen enzo. Was wel leuk om een keertke mee te maken en in ieders geval ook wat grootser dan die nederlandse betogingen op het Malieveld.
Het weekend daarna was Marit deze kant opgekomen omdat je met Virin Express voor 12 Euro naar Madrid kon en die kans konden we natuurlijk niet laten schieten. Het was een heel gezellig weekendje en heb natuurlijk als een volleerd gids haar de stad laten zien (ik kwam wel regelmatig plekken tegen waar ik zelf niet was geweest maar met behulp van een boekje wist ik daar ook nog best leuk over te vertellen).

Maandag ochtend vertrok ze weer en begin het zware leven weer, maar gelukkg niet voor lang want ook in Spanje kennen ze Carnaval! We hebben toen met een groep van 15 uitwisselingsstudenten een trip naar Zuid-Spanje geboekt, want in Cadiz is op zaterdag namelijk het grootste carnavalsfeest van heel Spanje.
We vertrokken op vrijdag middag en kwam in de avond aan in Sevilla. Daar hadden we namelijk een hotel voor de vrijdagnacht. S avonds in Sevilla gaan stappen in een grote discotheek en dat was erg leuk. In de ochtend nog even wat van de stad gezien (jaja s avonds een vent s ochtends een vent!), jammer genoeg niet veel want het is echt super mooi daar, en daarna vertrokken richting Cadiz.

Halverwege hebben we nog een tussenstop gemaakt in Jerez de la Frontera. Daar wordt namelijk sherry gemaakt en we hebben daar nog een rondleiding gehad in een bodega, ofwel een sherry-fabriek. Toen zijn we doorgereden naar Cadiz waar we om 5 uur in de middag aankwamen en begon het carnaval. Wat een feest zeg, anders dan in Nederland maar zeker gaaf. Meer dan een miljoen mensen en iedereen bevindt zich op straat want daar gebeurt het (kan natuurlijk ook wel met 25 graden). Muziek en dansende mensen en iedereen is natuurlijk verkleedt. We hebben doorgehaald tot 5 uur in de ochtend want toen vetrok de bus weer richting Madrid voor een lange zware tocht van 9 uur.

Vorig weekend ben ik naar Salamanca geweest samen met Willem en Rob. Een vriend van Rob studeert daar namelijk dus hadden we mooie slaapplekken aldaar. Salamanca ligt op ongeveer 2 uur rijden van Madrid. Salamanca ligt op ongeveer 2 uur rijden van Madrid en het is d studentenstad van Spanje. Er wonen in totaal 180 000 mensen waarvan 80 000 studenten. Het is een supermooie stad en er zijn ongelofelijk veel uitgaansmogelijkheden. En wat heel belangrijk is super goedkoop, 1 liter pils kostte bijvoorbeeld 2 euro! Vrijdag en zaterdag zijn we daar gaan stappen en zaterdag overdag ook nog de stad bezichtigd en zondag zijn we weer naar Madrid terugegaan. Oja de bussen zijn hier echt te relaxted, royal class met leren stoelen, maar drie op een rij, krantje erbij en een koptelefoon voor radio en tv.

Afgelopen weekend zijn we gewoon in Madrid gebleven. Zaterdag was er een of andere voetbalbeurs in de plaatselijke Rai die we met een bezoekje vereet hebben en s avonds was het groot Carnavalsfeest op de campus waar we wonen. Wij ons zelf weer verkleden en lekker met de spaanse medebewoners lopen feesten. Het was erg leuk en ook wel goed om op deze manier de contacten aan te halen met de buren. Gister middag de tweede spaanse voetbalwedstrijd bezocht namelijk Atletico tegen Celta de Vigo. Het was niet veel en Atletico heeft ook nog verloren, al met al niet echt de moeite waard dus.

De temperatuur is ook nog aan het minderen. Was het vanaf eind februari bijna 25 graden, momenteel zakt het kwik een beetje weg en moeten de lange broeken en jas weer gezocht worden. Hopelijk wordt het weer snel beter van voor minder dan 20 graden doe ik het niet in maart.

Sorry voor de lange mail, zal de volgende keer wat regelmatiger mailen zodat ze ook wat minder lang zijn, maar ja als er zon is in februari/maart dan ben je als nederlander al snel verwent heb je niet echt veel zin om binnen te zitten.

Groeten en bedankt voor alle mail die jullie sturen, is namelijk erg leuk en zal proberen om terug te mailen,

Justus


Brandpunt
Underwearman.nl

Sponsor

Tilburg University