Activiteiten > Reisverhalen > Asian - Mark > Deel 2

Deel 2

Hallo lieve vrienden en familie

Na tien dagen in Thailand te zijn geweest zitten we nu al een paar dagen in Kathmandu. In thailand was het erg leuk, nadat we op het bounty eiland Ko Sanmet zijn geweest, zijn we daarna teruggegaan naar Kosan Road, waar Marcels "oom" ook was. We hebben toen een paar dagen opgetrokken met hem en hij heeft ons het echt bangkok leren kennen. Toen zijn we donderdag naar Kachamburi gegaan, wat leuke foto$s gemaakt van het dodenspoor en de brug over de river kwai. De dag erop met het openbaar vervoer naar het vliegveld gegaan en het vliegtuig gepakt naar Kathmandu....

Na een vier uur reis ongeveer kwamen we aan op het vliegveld in Kathmandu en stonden we in onze korte broek voor het gebouw en kwamen meteen verschillende mensen op ons af om ons een taxi rit te geven naar hun hotel, naar veel schreeuwen en trekken zijn we maar met de meest rustige persoon meegegaan, welke ons naar twee andere personen brachten en we stapten bij hun in. Aangezien de mauoistische bewegingen nog steeds actief zijn moesten we eerst langs een paar leger afzettingen en brachten ze ons naar hun hotel, waar we $3 per persoon moesten betalen, aangezien het al laat was hadden we geen zin om verder te kijken.
De mensen van het hotel waren uiterst vriendelijk maar de volgende dag besloten we toch om verder te kijken naar een goedkoper hotel, aangezien we al gehoord hadden dat het hier heel goedkoop is. De zoektocht naar een goedkoper hotel was op zich niet zo moeilijk, maar iedereen op straat spreekt je aan iedereen wil wat van je en je wordt er helemaal gek van. In ieder geval we hebben nu een hotel en we betalen 125Rps per nacht voor de kamer dat is ongeveer 1,5 Euro voor beiden, dus ik denk dat we het wel redelijk doen.

Nepal, Je moet hier echt een keer geweest zijn, de eerste dag hadden we echt een beetje last van een cultuurschok, al die mensen die of gewoon vrienden willen zijn, e-mail adressen uitwisselen, of proberen iets te verkopen, okee ik ben ook in landen geweest waar mensen aggressief verkopen, maar hier claimen ze je echt. Daarnaast hebben ze de meest afschuwelijke gewoonten, iedereen om je heen vrouwen en mannen halen elke keer hun neus flink op, schrapen hun keel luidruchtig en tuffen dan op de meest afschuwelijke manier voor je neus, of gewoon op straat en dit is iets waar ik echt niet aan kan wennen elke keer horen we het weer en dan moeten we weer lachen. De mensen zijn wel heel vriendelijk, maar uiteindelijk willen ze allemaal wat van je, dus echt oprecht vriendelijk kan je niet echt zeggen.

We proberen nu naar Tibet te gaan, maar dat is ook een verhaal apart, het reisbureau zegt dat de regels verandert zijn en dat het onmogelijk is, een ander reisbureau zegt dat het helemaal niet kan en dat we moeten wachten en weer een reisbureau zegt dat het gewoon kan en dat er helemaal geen problemen zijn, dus het kost nog wel wat tijd om uit te zoeken hoe het precies in elkaar zit.

Ik wil de mensen bedanken voor hun lieve mailtjes, maar ik merk ook dat de mailtjes niet altijd goed gaan, dus wil ik jullie vragen wanneer jullie mij mailen om een copy te sturen naar Marcel, mijn reisgenoot, want blijkbaar komen niet alle mailtjes bij mij aan. Het e-mail adres: Marcel.Verboom@e-mv.com

Groetjes Mark


Brandpunt
Underwearman.nl

Sponsor

Tilburg University