Activiteiten > Reisverhalen > Asian - Mark > Deel 5

Deel 5

Dag lieve vrienden,

Het is een tijd geleden, maar daar ben ik eindelijk weer. Aangezien het reizen steeds normaler wordt, hebben we beiden het gevoel dat er steeds minder te melden is, vandaar dat het een tijd heeft geduurd.

In ieder geval kreeg ik te horen, dat mijn reisschema onduidelijk was en dat sommige mensen het waarderen om via de kaart mijn route bij te houden. Nou pak de kaart er maar bij en we beginnen in China, namelijk de laatste update was in Xi$an. Van Xi$an zijn we zuidwaarts gegaan naar Chengdu. In Chengdu, naar aanleiding van het verhaal van Nick, de zo gevreesde hotpot gegeten, Nick kon namelijk een half uur niet praten. "Hotpot is een ketel vol pepers en hete saus, dat werkt als een soort fondue, stokjes met vlees en groente kan je hierin dippen". Sorry Nick, maar na aanleiding van jouw verhaal hebben we ons te goed voorbereid en viel de hotpot uiteindelijk harstikke mee, eigenlijk een beetje tegen. Van Chengdu naar Kunmin, waar we, voor ons en zeven anderen, voor het eerst hebben gekookt. Wij, met onze grote mond, zeiden in een kroeg dat wij wel wilden koken en voordat we het wisten was er een appartement beschikbaar en zeven meeeters. De volgende dag boodschappen gedaan in een van de grootste supermarkten, je gelooft je ogen niet, emmers vol met padden, schildpadden, vissen, etc.. Alles wat te eten zou kunnen zijn eten ze. $s Avonds een redelijke pasta op tafel gezet en dat haaden onze "gasten" nog nooit gezienof gegeten, maar ze vonden het erg lekker. Kortom een geslaagde avond.

Van Kunmin de grens over naar Luang Nam Tha (Laos) en deze oversteek is ons precies een uur voordat de grens dicht ging en onze visaas niet meer geldig zijn gelukt.

Luang Nam Tha naar Muang Sing, daar de kerstdagen gevierd.

Terug naar Luang Nam Tha en van daaruit naar Luang Prabang gegaan.

Van Luang Prabang naar Vang Vieng, waar we onderweg een aantal lieve dieren dood zagen liggen en aangezien onze instelling is: When you$re in Rome, do as the Romans do!! Hebben we de baby panter, de ratten en de vos laten liggen, maar hebben we de eekhoorn soldaat gemaakt. Om eerlijk te zijn, niet echt een aanrader, vooral de ingewanden smaakten een beetje vreemd.

In Vang Vien een aantal grotten bekeken en toen verder gegaan naar Vientiane, de hoofdstad van Laos. Zoals julie weten hebben we hier oud en nieuw gevierd.

Van Vientiane naar Savannakhet, eenmaal aangekomen een lekker biertje gedronken. Daarna werden we, nog steeds zoekend naar een guesthouse, uitgenodigd om met vijf anderen oude mannen Lao Lao(erg sterke zelf gebrouwde "whisky") te drinken. Daarna door twee scootermuizen naar een goedkoop guesthouse gebracht, maar aangezien wij het nog goedkoper wilden met ruzie weggegaan en uiteindelijk voor 3 euro inclusief avondeten in een huis op de grond geslapen.

Savannakhet, Pakse, Dom Dhet, dit is een eiland in de onderste punt van Laos. Hier zijn we even tot rust gekomen en hebben we de uiterst zeldzame zoetwater dolfijnen gezien, deze zijn 2,5 meter lang (Ja Robbie, we hebben er zelfs mee gezwommen). Wegens vergeten te pinnen, moesten we het eiland vroegtijdig verlaten en zijn we bij Pakse de grens overgegaan.

De eerste stad in Thailand was Ubon Rachtathani. Vanaf hier zijn we begonnen met liften en na eerst drie keer naar hetzelfde treinstation gebracht te zijn, is dit tot op heden echt een succes. We hoeven maar vijf minuten te wachten of we worden al opgepikt.

Van Ubon naar Nang Rong en daar in de buurt een Angkor monument bezocht, de Phanom Rung.

Van Nang Rong naar Phimai en ook hier weer een tempel bezocht, die een voorganger is en lijkt op de Angkor wath in Cambodja.

Phimai, Kalasin, Lam Pao Dam(ik ben benieuwd of die bij jullie op de kaart staat), we wilden een natuurgebied in het oosten bezoeken, zodat we het konden vergelijken met het weten en omdat het hier een stuk minder toeristischer is. Eenmaal daar aangekomen bleek dat we echt in de middel of nowhere waren en dat daar geen voorzieningen waren om te overnachten of we moesten er redelijk voor betalen. We hadden ondertussen al wel gezien dat er een soort feest aan de gang was en gingen daar maar even kijken. Aangekomen op het feest vroegen we of we iets konden eten en aangezien het de vooravond was van een bruiloft werd de tafel bedekt met de meest lekkere dingen. De avond was erg gezellig en we hoefden voor het eten niks te betalen, die dagen zullen waarderen we het meest. Aangezien Marcel min of meer al was uitgehuwelijkt, werden we door zijn toekomstige bruid uitgenodigd om bij haar te blijven slapen. Stel je er maar niet te veel van voor, want we lagen op een verhoging en we hadden en rieten dak boven ons hoofd, maar het was gewoon in de tuin en in de buitenlucht. De volgende dag weer lekker gratis onbeten en een deel van de bruiloft meegepikt.

Lam Pao Dam, Loei en van Loei naar Chang Mai. In Chang Mai, waar het echt te toeristicht is lekker genoten van de westerse invloeden. Bioscoopje geweest(mr. Deeds gekeken en dit was echt een topper, zeker een aanrader), lekker gegeten, wijn gedronken (helaas maar 1 karafje, want de wijn is hier erg prijzig en dat is erg jammer, want ik er achter gekomen dat ik de wijn mis) en hebben we zelfs getennist. Maar ja het feest is afgelopen, terug naar super low budget, want volgens onze laatste controle zitten we nog steeds boven ons budget.

De planning is om hierna naar Mae Hong Son te gaan en daar de langnek mensen lastig te vallen. Daarna naar Pai en dan naar Changrai, om een extra stempel in ons paspoort te krijgen moeten we daar de grens over en weer terug. Hierna zullen we zuidwaarts trekken en ons voorbereiden op de fullmoon party!!

Ik hoop dat alles duidelijk is en zoals gewoonlijk zal het wel even duren voordat de volgende update komt. In ieder geval het beste en de groeten.

Pome chop koon

Mark

ps. bedankt voor al jullie mails, hoe meer hoe beter, desnoods zit ik zes uur achter de computer het blijft altijd leuk om de nederlandse verhalen te horen


Voetbalshop.nl
Underwearman.nl

Sponsor

Tilburg University