Activiteiten > Reisverhalen > Bolivia - Thomas van Luijtelaar > Deel 6

Deel 6

Hola queridos,

Na even geschitterd te hebben in afwezigheid weer even nieuws vanuit het Boliviaanse front. Op het moment weinig groot nieuws of het moet zijn dat ons werk er op zit. Vandaag voor het laatst op de uni geweest. Geloof dat ze tevreden zijn en ze willen allemaal graag onze data hebben met resultaten erbij. Met een wat beter opgezet plan hadden we wellicht onze reis terug kunnen verdienen maar ja.... Leuk detail was dat we vandaag, na maar liefst tweeenenhalve maand, de uitgewerkte aantekeningen van ons bezoek aan een aantal bedrijven kregen van n van de assistententen. Over Boliviaanse ijverigeheid gesproken. We hebben in ieder geval een artikel in het spaans mogen schrijven over ons onderzoek ter publicatie (eerst zien dan geloven hier). Verscheidene media schijnen nog in onderhandeling te zijn met onze zaakwaarnemers....

Vanavond gaat onze grote reis beginnen met als vermoedelijk hoogtepunt de 21 durende busreis waar we maar meteen mee gaan beginnen. Bijkomend voordeel is dat wanneer ik na die 21 uur weer wakker word, we dan meteen in Cuzco (Peru) zitten. Daar gaan we samen met o.a de wederhelft van Michiel de Inca trail lopen. Om maar even kort ons reisschema verder weer te geven (sorry voor degen die dit nog een keer moeten lezen). We vervolgen onze reis door Peru naar Puno (drijvende eilandjes van riet of zoiets), Isla del Sol (weer in Bolivia) en Copacabana, waar ook een strandje schijnt te zijn maar zonder Braziliaanse talentjes, La Paz, the Yungas (Curoico), hier schijnt de allergaafste mountainbike afdaling ter wereld plaats te vinden, doen dus zeg ik. Vervolgens weer een bustochtje van een uurtje of 17, dan de jungle in bij Rurenabaque. Terug naar het zuiden (hoop met een vliegtuigje). Het schijnt dat je hier de keuze hebt tussen een vleestransport, waar je de prijs betaalt van je! eigen gewicht (zittend tussen geslachte runderen), of mee zou moeten kunnen met een militair vliegtuig waar je met een aantal steekpenningen een heel eind zou moeten komen.

Als het goed is komen we dan met jeep terecht in de Salar, een zoutmeer ter grote van Nederland ongeveer en in een gebied met gekleurde meren en vulkanen. Schijnt de moeite waard te zijn, we gaan het zien. Als we hier niet uitgedroogd zijn gaan we nog een poging doen om wat losse steden te bezoeken. Hier heb ik een leuke triviant vraag voor (voor de oplossing zie onder aan deze mail): Welke stad was rond het jaar 1600 na Londen de grootste stad ter wereld? En een tweede voor de echte slimmeriken: Welke stad is de hoogst gelegen ter wereld? Maar verder Sucre nog, en mocht de tijd het ons toestaan Santa Cruz (hier schijnen de Bolivianen het minst lelijk te zijn maar dat terzijde). Zo rond de 15e december weer in Cochabamba, alwaar nog even afscheid genomen zal worden van dezen en genen zodat we met kerst weer in Tilburg en Wijchen kunnen zijn. Ik zal jullie zeker op de hoogte houden voor die tijd. Bedankt voor jullie leuke mailtjes, blijf ze met veel plezier lezen.

Ciao muchachos....

Thomas  


Brandpunt
Underwearman.nl

Sponsor

Tilburg University