Activiteiten > Reisverhalen > Bolivia - Thomas van Luijtelaar > Deel 5

Deel 5

Leute,

Dingen gaan goed hier we hebben alleen wat minder inspiratie voor onze vaste rubriek.

Daarom: Thomas is kaal, ik vertel een verhaal.

Afgelopen donderdag een fijne dag: onze laatste enquete binnengehaald. De enquetes waren de hoofdreden om hier te zijn dus een feestje was daar. Waar? Ok, ik beschrijf even de locatie want das tim immers belangrijk. Jullie hebben onderhand al door dat de Bolivianen wat kampiger zijn dan wij weten ondertussen waar de allerboerigsten zich verzamelen elke donderdagmiddag. Het is een soort combi van de AOR, een biercantus, een varkensschuur en de mooibijgehoude binnenplaats van de Noordbesterdstraat 53. Op de wc staat standaard iemand te kotsen, de vrouwen lijken allemaal verkleed voor een of ander sloerie slash anita slash pooier feest, IEDEREEN is aan het mexen, mannen hebben allemaal een snor, en een kan bier kost 1 euro de drie liter.

T en ik waren daar met een groepje vrienden en binnen het uur was iedereen onze vriend. Op 1 dik wijf na want die pikte een stoel van ons omdat ze er twee nodig had voor dr Kiki-reet. Allee, niet erg, Theo Maassen nagedaan op een kratje bier, ok mooi. Maar even later toen zag ik dat drilmonster haar glas heffen en warempel leek dat nu op een schijnbeweging slash poging tot het gooien van bier? Misschien was het meer dat ik het wilde zien, een soort oase, maar goed wij hadden net drie kannen bier op tafel staan en in een reflex giet ik drie liter over Ine Daeles, en de andere zes liters waren nodig voor de rest van de zaal want het sloeg echt helemaal aan. Toen iedereen met bier geblust was scheen het toch op een of andere manier duidelijk te zijn geweest dat ik de aanzet had gegeven en ook werd even verteld door die gezette mevrouw, die er toch wel om kon lachen geloof ik, dat ze inderdaad toch wilde proosten, tja. Werden wij toen verwijderd uit deze zaal? Gebeurde dat no! u? Waren de mensen teleurgesteld in ons? Plakt bier? Op een manier gelijk aan die in de blueparrot uit de bierschuur gebonjourd! Zo gaat het indrinken hier ongeveer in Bolivia.

Verder leiden we hier een rustig leven in een mooi appartementje in een mooi land met minder mooie maar met meer aardige mensen. Nog twee en een halve week en dan gaan we wat rondreizen. Als er mensen mochten zijn die de ietwat mider kampige kant van de medaille ook waarderen, let me know.

Hoe gaat het met eenieder van jullie? Ik persoonlijk waardeer de hele medaille.

Tot hotmail,

Groeten Thomas en Michiel.


Brandpunt
Underwearman.nl

Sponsor

Tilburg University