Activiteiten > Reisverhalen > Bolivia - Thomas van Luijtelaar > Deel 3

Deel 3

Hola queridos,

Weer tijd voor een mailtje dacht ik zo. Met daarin weer een opmerkelijk lijstje naar aanleiding van onze bezoeken aan de plaatselijke discotheek en de kraker tussen Wilstermann en San Jose. Zoals jullie zullen vermoeden vermaken we ons nog steeds prima, nog geen ziektebeelden of andere negatieve noemenswaardigheden. We blijven hier goed voor ons zorgen. Momenteel zijn we in afwachting van onze eerste echte vuurdoop een training met het universiteitsteam over een half uurtje. Gisteren even een balletje getrapt, nog niet eens gerend en al bekaf, dus dat beloofd wat. We zijn ook even wezen kijken bij die mannen, ze trainen elke dag en hebben een fanatiekeling a la Vels (hallo Jef, alles goed met je nieuwe huisje?) voor de groep staan en dan met de warmte en de hoogte in ogenschouw genomen hebben we ingezet op een stief kwartiertje, daarna leeglopen boven het toilet. De kicksen zijn in ieder geval aangeschafd vanochtend al hebben we maar liefst drie keer in de taxi moeten spr! ingen om ergens de goede maten te kunnen bemachtigen...

Maar verder worden we door allerlei mensen enorm gastvrij ontvangen en overal uitgenodigd. Ik geloof dat onze weekenden onderhand al volzitten, nee zeggen blijkt lastig. Maar gezellig is het zeker, wat dat betreft kunnen wij denk ik nog veel leren van de mensen hier. Vrienden van vrienden zijn ook gewoon ´vrienden´ enz enz, gezelligheid kent geen grenzen. Ideaal doordeweeks, lekker uit eten rond 7 uur, daarna lekker hangen en kletsen met zijn allen en uiteindelijk op tijd het bedje in om vervolgens de volgende ochtend weer op tijd aan de slag te kunnen. Mooie werkplekjes hebben en we kennen zelfs de luxe van een persoonlijke assistent, nog meer te wensen?! Vanavond gaan we onze afstudeerbegeleider mee op stap vragen, ben benieuwd of hij het aandurft. Ik zal julñlie niet langer vervelen, hoop dat jullie het allemnaal goed maken thuis. Leuk om alle mailtjes te lezen, houd me van de straat hier wat me zo op het eerste gezicht een goede zaak lijkt gezien hetgeen zich daar zoa! l bevindt.

El Segundo tiempo (de derde komt nog)

-Bij binnekomst in de discotheek van cbb blijken alle relaxte zit en hangplaatsen gereserveerd voor alle plaatselijke paupers die vervolgens een fles whiskey, wat ijs op tafel mikken en zupen maar!!
-In dezelfde discotheek blijkt michiel een enorme reus te zijn en thomas een goede tweede.
-Ook weer op deze wonderlijke stek waar bijna geen pils gedronken wordt. Toch blijkt de pils rond een uur of drie op te zijn, rara?
-In de plaatselijke discotheek is driekwart vrouw...geen econometristenfeestje dus.
-Jaja de eerste neger is gespot! En nog wel in de spits van de plaatselijke FC, Wilstermann genaamd dus geen Cochabamba kickers helaas.
-Luidt bejubeld op de tribune als hij maar in buurt van de bal komt onder de intellectuele benaming ‘neger’, niet hup of kom op neger maar gewoon negro, negro!!
-Over intellectuelen gesproken, we hebben ze ook hier op dezelfde tribune en wel bejaard. Bij een 4-1 stand in het voordeel van de thuisclub werd er een terechte pingel toegekend aan de tegenpartij, ok 4-2. Maar nee hoor deze hoog bejaarde gek moest nog even de scheids voor hijo de puta uitmaken, moet kunnen toch...
-O ja en om ook maar een duit in het zakje te doen: Bolivianen bleken erg gevoelig voor ‘hondelul’ (maar niet heus)
-Het fenomeen korte broek is bij de Boliviaan niet bekend, gelukkig is het helemaal niet warm hier
-Je kunt hier midden in het centrum eten voor 1 euro de man, inclusief drankje. Achteraf bleek ook wel waarom...het toetje, een onvervalste sinaasappel, was een verademing.
-Om de zoveel tijd is er een checkpoint voor de bus: als ie te laat is moet ie meteen lappen. Typisch die relaxte zuid-amerikaanse mentaliteit huhu
-De Boliviaanse jehova is al opgestaan, maar liefst een uur lang werden we op het voetbalveld nb na het bekijken van de training gestalkt, zonder dat er ook maar een woord tussen te wringen was. Wel meteen een uitnodiging voor zijn college over de godsdienstige kant van het huwelijk, enz.

Tot snel weer,

Groeten Thomas


Brandpunt
Underwearman.nl

Sponsor

Tilburg University