Activiteiten > Reisverhalen > Bolivia - Thomas van Luijtelaar > Deel 2

Deel 2

Hallo allemaal,

Inmiddels enigszins gesettled, alles begint een beetje te wennen maar dat wil niet zeggen dat we geen maffe dingen meemaken hier. Zo´n beetje overal waar we hier komen, universiteit, winkel, volksfeesten, restaurants, voetbalwedstrijden, discotheken en ook vooral op straat worden we wel met iets nieuws geconfronteerd. Om jullie hier een beetje van mee te kunnen laten beleven hebben we sinds enkele dagen een nieuwe rubriek in het leven geroepen.

Dat volksfeest was trouwens niet normaal. Duizenden mensen die in een enorme stoet naar boven moesten lopen om daar een offer te kunnen brengen aan de heilige maagd. Wij liepen er natuurlijk tussen zonder verder maar een niet-Boliviaan te hebben gezien. Ook wij hebben offers gebracht volgens de traditie waarbij we overigens hartelijk werden toe (of uit?) gelachen door een grote groep Bolivianen. De traditie hield in dat je dingen in miniatuur moest kopen en deze vervolgens in een offerperkje boven op de berg moest besprenkelen met water en confetti en vuurwerk erbij moest laten knallen. Dus uiteindelijk hadden we een huis (voor michiel) een koffer voor de goede reizen en terugreis, twee diploma´s (afstuderen zouleuk zijn het komend jaar) dus alles moet goed komen. Maar een apart feestje was het wel ja. Bedankt trouiwens voor jullie mailtjes, altijd leuk om op de hoogte te blijven en super om te lezen!

Onze hot items list van maffe dingen die we hier tegenkomen in het dagelijks leven van de Boliviaan (oftewel Bolivia op zijn best):
-Melk in een zak!
-Taxi voor de collegezaal of eigen auto natuurlijk en gewoon parkeren no problema
-Mobiele meisjes, dwz gsmekes met een touwtje bevestigd aan het meisje en hoppa, je kunt een lekker privé gesprek voeren voor een paar punten.
-Goed feest van de heilige maagd dat pas geslaagd is zodra er minstens een aantal sterfgevallen zijn vanwege drank misbruik
-Supermarkt thuisservice voor 1 euro en dan ben je afgezet..
-20 meisjes om van te proeven in de supermercado, dwz gratis lunchen
-nul negers in cochabamba, alleen de zwerfhonden die er wel veel zijn hebben er iets van weg, die doen de hele dag dus echt helemaal nix als midden op straat slapen. Te lui om ons hondsdol te maken..
-uit eten = bijna altijd goedkoper dan zelf koken
-trap naar beneden in café? Nee, gewoon de brandweerpaal
-ananasverkoper van 75 met enorme megafoon ( jaja, ikke michiel heb gevonden wat ik na mijn afstuderen wil gaan doen) en gewoon de hele buurt wakker schreeuwen s ochtends
-150 maal toeteren in busritje van 20 min. Bij iedereen die op het trottoir loopt wordt de bus stilgezet en na een lekkere claxon wordt er vriendelijk gevraagd of diegene misschien mee zou willen. Nou zijn er toevallig ook veel mensen die gewoon wandelen en toevallig niet net die bus moeten hebben.
-2,25 liter pepsi fles en 1,1 liter melkzak
-kleedhokje op de markt, gewoon staan en er wordt wel een stuk stof voor je gehouden
-O ja, een glaaske bier bestellen in een bar is onmogelijk, die gaan alleen per literflessen
-De Boliviaanse munten, gewoon dezelfde waarde maar verschillende groottes!?

Wij gaan ons best doen om van ´de maffe Boliviaan´ een vaste rubriek te maken. Inmiddels zijn we vanmiddag ook bij een geweldige voetbalkraker geweest. Super leuk de hele beleving hier, meer daarover in onze volgende rubriek en ook over onze eerste ervaring in de Automania (kampige disco).
Maak het goed allemaal, wij doen hetzelfde. Ciao muchachos!
O ja, als er iemand dronken is en hij/zij heeft een welbekende beldrang en ook geen besef meer van hoeveel euros per minuut dan bel even lekker naar: 00591 774 31329. Wel even rekening houden met de 5uur tijdsverschil, met name als wij nog in ons bed liggen. Dus bellen naar het stappen bij jullie moet kunnen....

Thomas en Michiel


Voetbalshop.nl
Underwearman.nl

Sponsor

Tilburg University