Merlijn voor nieuwelingen > Lidmaatschap > Overschrijvingen

Overschrijvingen

Overschrijven naar TSVV Merlijn

Om het mogelijk te maken je op te stellen in een competitieteam veldvoetbal van TSVV Merlijn, moet je ook bij de KNVB ingeschreven staan als Merlijn-lid. Hieronder (ook beschikbaar via PDF-bestand) zullen kort en bondig de hoofdregels en de belangrijkste uitzonderingen worden uitgelegd, die de KNVB aan overschrijving stelt.

Algemene regel:
In het algemeen gaat de overschrijving van een andere vereniging naar TSVV Merlijn via een officieel overschrijvingsformulier van de KNVB. Dit formulier kun je krijgen bij de secretaris (of een ander bestuurslid) van je verlatende vereniging. Dit formulier dient zowel door het bestuur van je oude vereniging als door de secretaris van TSVV Merlijn ondertekend te worden. Zorg dus dat je oude vereniging het formulier voor je tekent, voordat je het bij een bestuurslid van Merlijn inlevert. TSVV Merlijn zal er voor zorgen dat het overschrijvingsformulier bij de KNVB terechtkomt.

LET OP: de uiterste overschrijvingsdatum van een andere vereniging naar TSVV Merlijn is 15 junii!! Je overschrijvingsformulier moet op die dag binnen zijn bij de KNVB. Zorg dus dat je ruim van tevoren bij je oude vereniging aanklopt. Overschrijving na 15 juni kan alleen als je recht hebt op dispensatie. De KNVB hanteert 3 dispensatiecriteria, namelijk: een verhuizing, verandering van studie/werk en een andere gegronde nader te bepalen reden!! Zie hieronder voor meer informatie. Voor spelers die een contract hebben bij hun oude vereniging is een uitloop naar 1 juli.

De laatste drie jaar geen competitievoetbal
Spelers die de laatste drie (3) jaar of langer niet in competitieverband voor een vereniging zijn uitgekomen, staan niet (meer) in de database van de KNVB. Zij hebben dan ook geen overschrijvingsformulier nodig. Het enige wat deze groep hoeft te doen is het lidmaatschapsformulier in te vullen, zodat TSVV Merlijn je dan kan inschrijven bij de KNVB.

Het laatste jaar geen competitievoetbal
Spelers die 12 maanden of meer geen competitievoetbal hebben gespeeld hebben overschrijving nodig, maar deze wordt hoe dan ook verleend. Formeel moet je dus nog steeds een overschrijvingsformulier (laten) invullen door je oude club en de secretaris van je nieuwe club. Zie ook de algemene regel.

Internationale overschrijving
Natuurlijk kun je ook vanuit het buitenland naar TSVV Merlijn worden overgeschreven. Neem in dit geval even contact op met je oude vereniging of met het bestuur van TSVV Merlijn, hoe je dit het beste in orde kunt maken. Let wel, internationale overschrijving is slechts één keer mogelijk per 12 maanden.

Dispensatie
De uiterste overschrijvingsdatum van 15 juni wordt door de KNVB zeer streng gehanteerd, maar gelukkig is er een dispensatieregel, die voor TSVV Merlijn zeer welkom is. Als er sprake is van een duidelijk gewijzigde woon-/ werk-/ studieomgeving dan is het mogelijk om ook na 15 juni overschrijving aan te vragen bij de KNVB. Het moet hierbij gaan om een verhuizing verder dan 30 km. Kom je dus uit een andere stad (of dorp) op kamers in Tilburg, dan kun je gewoon worden overgeschreven naar TSVV Merlijn.

TSVV Merlijn heeft een handig stappenplan voor je opgesteld om je te helpen bij je overschrijving, deze kun je onderaan deze pagina vinden. Mocht je nog vragen hebben aangaande de overschrijving, neem dan contact op met:

Secretaris TSVV Merlijn
E-mail: secretaris@tsvvmerlijn.nl


Overschrijvingsreglement

> Overschrijven naar TSVV Merlijn in acht makkelijke stappen

Zie onderaan voor downloadable word-versie.

Hoe word ik competitielid van TSVV Merlijn op het veld
In 8 makkelijke stappen

Stap 1
Beantwoordt de volgende vraag: ben ik de afgelopen 3 jaar uitgekomen voor een voetbalclub in een KNVB competitie? Is jouw antwoord “nee”? Je hebt geluk en mag door naar stap 7.
Is jouw antwoord op bovenstaande vraag: “ja”, dan heb je dus een klein probleempje. Maar die gaan we nu oplossen. Jij hebt namelijk overschrijving nodig. Ga door naar stap 2.

Stap 2
Kom in het bezit van een overschrijvingsformulier. Als je overschrijving aanvraagt is de club waarnaar je overschrijving aanvraagt, in dit geval dus TSVV Merlijn, verplicht deze formulieren te leveren. Overschrijvingsformulieren kun je op 2 manieren verkrijgen. Namelijk door er een te pakken uit het postvakje van TSVV Merlijn op het sportcentrum, aan de Academielaan 5, 5037 ET, Tilburg. Of door contact op te nemen met de secretaris van Merlijn op telefoonnummer 06 - 21574713. De wijze van overschrijving is afhankelijk van de datum waarop wij leven. Is het vandaag een datum tussen de eerste vrijdag van maart en 15 juni?
Ja: Ga door naar stap 6
Nee: Ga door naar stap 3

Stap 3
Aangezien de datum van vandaag buiten de reguliere overschrijvingstermijn valt (1e vrijdag van maart tot 15 juni, zie stap 2) heb je dispensatie nodig. Met betrekking tot dispensatie maakt de KNVB onderscheid tussen prestatief en overig voetbal, respectievelijk categorie A en categorie B.
Onder categorie A vallen:
- standaard elftallen mannen, hoofdklasse t/m 7e klasse
- reserve elftallen mannen, hoofdklasse t/m 3e klasse
- vrouwen elftallen, hoofdklasse t/m 2e klasse
- A-junioren, eredivisie t/m 1e klasse
Onder categorie B valt:
- reserve elftallen mannen, 4e klasse en lager
- vrouwen elftallen, 3e klasse en lager
- A-junioren, 2e klasse en lager
Ben je de laatste tijd vaak uitgekomen in categorie A, ga dan door naar stap 4
Val je onder categorie B, ga dan door naar stap 5

Stap 4
Je valt onder categorie A (zie stap 3) en de datum valt buiten de reguliere overschrijvingstermijn (zie stap 2) en je wilt dus dispensatie aanvragen. Dat kan, maar alleen onder één van de volgende omstandigheden:
- er is sprake van gewijzigde studieomstandigheden
- er is sprake van gewijzigde werkomstandigheden
- er is sprake van gewijzigde woonomstandigheden (verhuizing meer dan 30 km)
Let wel op dat de veranderde omstandigheden voor het sluiten van de overschrijvingstermijn, (lees: 15 juni) niet bekend of in te schatten mochten zijn. Anders gelden de dispensatiecriteria niet! Voldoe je aan een van de bovenstaande criteria dan kom je in aanmerking voor dispensatie. Ga door naar stap 6. Voldoe je niet aan bovenstaande criteria dan is overschrijving voor jou op dit moment waarschijnlijk niet mogelijk. Wacht tot de volgende overschrijvingstermijn of neem contact op met de secretaris van Merlijn om eventuele andere mogelijkheden te bespreken.

Stap 5
Je valt onder categorie B (zie stap 3) en de datum valt buiten de reguliere overschrijvingstermijn (zie stap 2) en je wilt dus dispensatie aanvragen. Omdat je categorie B bent kan dat makkelijker dan onder categorie A. Je komt in aanmerking voor dispensatie als je oude club aangeeft op het overschrijvingsformulier geen bezwaren te hebben tegen een tussentijdse overschrijving. Je mag dan wel bij TSVV Merlijn tot het einde van het seizoen alleen maar uitkomen voor teams in categorie B. Ga door naar stap 6.

Stap 6
Ga met je overschrijvingsformulier langs bij de secretaris (of eventueel een ander bestuurslid) van je oude vereniging. Deze ondertekend beide delen. Het lichtblauwe deel: “Verzoek om overschrijving veldvoetbal” en het donkerblauwe deel “aanvulling op het bestaande overschrijvingsformulier” en geeft ze jou weer mee. Als het goed is kan hij je ook helpen bij het invullen van de delen die je zelf moet invullen als daar problemen mee ontstaan. Nadat dit gedaan is ga je naar stap 7.

Stap 7
Kom in het bezit van een lidmaatschapsformulier van Merlijn. Deze hangen op het prikbord van Merlijn op het sportcentrum en zijn te downloaden op onze site www.tsvvmerlijn.nl (http://www.tsvvmerlijn.nl/upload/Lidmaatschap_TSVV_Merlijn.doc). Tevens kun je in het bezit komen van een lidmaatschapsformulier door contact op te nemen met de secretaris. Dit kan door te mailen op secretaris@tsvvmerlijn.nl of te bellen op 06 - 21574713
Vul het lidmaatschapsformulier in en ga door naar stap 8.

Stap 8
Lever een pasfoto en alle formulieren (lidmaatschapsformulier en overschrijvingsformulieren of alleen je lidmaatschapsformulier als je geen overschrijving nodig hebt) in bij Merlijn. Je kunt ze in het postvakje van TSVV Merlijn op het sportcentrum leggen of ze persoonlijk afgeven aan een van de bestuursleden. De secretaris van Merlijn ondertekent de overschrijvingsformulieren en stuurt die voor je naar de KNVB, het lidmaatschapsformulier van Merlijn is voor onze eigen administratie en geeft ons jouw toestemming om de contributie van je rekening af te schrijven.

Gefeliciteerd, je bent nu lid van TSVV Merlijn. Mocht je naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen hebben dan kun je altijd contact opnemen met Merlijn door te mailen naar secretaris@tsvvmerlijn.nl of te bellen naar Thomas Ennik.

Tot ziens op de velden van TSVV Merlijn!


 
Brandpunt
Underwearman.nl

Sponsor

Tilburg University