Activiteiten > Archief > Kampioenen en sterspelers > zondag 1 > KAMPIOENEN!!!!

KAMPIOENEN!!!!

Afgelopen zondag 23 april was het dan eindelijk zo ver. Na 6 jaar, waaronder 2x nacompetitie en 2x op de laatste competitiedag nacompetitie verspeeld te hebben, is het eerste zondagelftal van Merlijn kampioen geworden. Hieronder enkele stukjes over de wedstrijd. Het bestuur wil namens Merlijn bedanken: Broekhoven voor het zijn van een goede gastheer, DVVC voor de sportiviteit, De Boekanier voor 6 jaar trouw aan Merlijn, de supporters voor de morele steun, de technische staf voor de inzet en betrokkenheid, de spelers voor datgene waar het uiteindelijk allemaal om draait: de prestatie. En verder natuurlijk iedereen die we vergeten zijn te noemen en wel zijn/haar aandeel heeft gehad.

Eindklasseringen eerste 6 seizoen na heroprichting:
Seizoen Klasse Plaats
05/06 5H 1
04/05 5H 4
03/04 5I 4
02/03 5I 2
01/02 5I 3
00/01 6E 5
(bron: voetbalzuid.nl)


Van de site van DVVC:

Zondag 23 april 2006

DVVC bleek zondag niet opgewassen tegen TSVV Merlijn, dat door een 0-2 overwinning het kampioenschap behaalde. De Tilburgse studenten zijn zonder twijfel de terechte kampioen van de 5e klas H. Het gehele seizoen voerde men de ranglijst aan en ook zondag tegen DVVC liet men er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was.

Ondanks het feit dat DVVC haar sportieve plicht wilde doen ten opzichte van de andere kampioenskandidaat WSJ, kon men tegen de aanstaande kampioen geen moment overtuigen. Men had geen antwoord op het verzorgde spel van de Tilburgers, waarin een aantal spelers loopt, die op een hoger niveau zeker niet zouden misstaan.
Na een nerveus begin dicteerde Merlijn het spel en was men met schoten op de paal van Paul Verbruggen en Tim Barentsen in de eerste helft al dicht bij de openingstreffer. DVVC kon alleen voor wat gevaar zorgen via individuele acties van de keihard werkende Koen Swanen, doch echt uitgespeelde kansen kwamen er niet.
Wist de DVVC-defensie in de eerste helft de levensgevaarlijke Merlijn-aanval met Roderik Robeer , topscorer Frank Gielis en Pim Degen aan banden te leggen, in de allereerste minuut na de pauze was het al direct raak.
Met een fraai afstandschot in de kruising zette Pim Degen zijn ploeg verdiend op voorsprong:0-1. Ook bij deze stand wist de thuisclub nauwelijks iets terug te doen en bleef Merlijn in aanvallend opzicht veel gevaarlijker. In de 55e minuut voorkwam DVVC-doelman Sjors Laurijsen een doelpunt, door een doorgebroken Tilburgse aanvaller van het scoren te houden. Nadat doelman Jos van Baal van Merlijn een vrije trap van Arjan Kastelijns onschadelijk had gemaakt, werd het in de tegenaanval uiteindelijk toch 0-2. Opnieuw was Pim Degen de doelpuntenmaker, na een fraai uitgespeelde aanval via Frank Gielis.
Mannetje minder
Inmiddels was DVVC al met een mannetje minder komen te staan, omdat John Broeders, na twee keer geel, met rood van het veld moest.
De meegekomen Merlijn-supporters vierden intussen langs de lijn al een feestje, in de wetenschap dat er niets meer mis kon gaan. DVVC voetbalde de wedstrijd plichtmatig uit en in de stand kwam geen verandering meer. Na het laatste fluitsignaal kon Merlijn dan ook gehuldigd worden als de terechte kampioen van de 5e klasse H, met promotie naar de 4e klas. Gezien de aanwezige kwaliteit zou Merlijn ook in de 4e klas wel eens in de top mee kunnen gaan draaien!


Uit het Brabants Dagblad:

Merlijn staat eindelijk op de platte kar
door Job van Dijk

Maandag 24 april 2006 - Met een overweldigend doelsaldo van 115-20 werden de studenten van Merlijn gisteren kampioen in de vijfde klasse H. Uit bij DVVC werd het 0-2.

De volle bus met meegereisde leden en supporters kwam dik vijf minuten te laat aantuffen op sportpark Dongekant. De studentikoze en enthousiaste aanhang van Merlijn kon echter gerust zijn: kampioenswedstrijden komen doorgaans moeilijk op gang. Het duel met DVVC vormde daar geen uitzondering op. Merlijn had vier punten voorsprong op WSJ - de tegenstander van volgende week - en begon nerveus in Dongen. De eerste helft leverde maar twee keer direct gevaar op: middenvelder Paul Verbruggen geselde de rechterpaal, aanvaller Tim Barentsen trof de linker. Pim Degen had als invaller na rust meer succes. Met een fantastisch afstandsschot met het ’zwakke’ rechterbeen zette hij Merlijn op het spoor van de eerste amateurtitel sinds de heroprichting zes jaar geleden. Het verzet van DVVC was daarna gauw gebroken, zeker na de tweede gele kaart van de al langer irritante John Broeders. Degen besliste de wedstrijd halverwege de tweede helft, op aangeven van vertrekkend clubtopscorer Frank Gielis.

Collectief
In de slotfase viel er nog een hilarische vergissing te noteren. Merlijn-trainer Wouter van de Vendel wilde Daan Baks inbrengen als derde invaller, maar scheidsrechter Vogelezang beweerde dat Merlijn al drie keer gewisseld had. Het mocht de pret niet drukken: Merlijn heerste dit seizoen en promoveert naar de vierde klasse. Het succes zat ’m in het collectief, wist Thomas van de Luijtelaar, mede-oprichter en al enkele jaren ’student af’ na afloop: „Een aantal jaar waren we dichtbij promotie, maar lukte het telkens net niet in de nacompetitie. Dit seizoen hebben we eigenlijk een hechter team dan ooit, met wat oudere en fysiek sterkere jongens. Dat heb je nodig in de vijfde klasse, waar het er soms behoorlijk hard aan toegaat. Verder denk ik dat deze competitie wat makkelijker was dan andere jaren.“
De doelcijfers spreken wat dat betreft boekdelen (115-20). Cijfers die een stevig kampioensfeest rechtvaardigen en dat kwam er gisteren dan ook zeker van. De studenten gingen per platte kar naar het terrein van Broekhoven, waar de selectie gehuldigd werd en twee fusten bier klaarstonden.
Matchwinner en zesdejaars student bedrijfseconomie Degen wist gisteren al waar het volgende feestje zich afspeelt. „Over drie weken studeer ik af, dan mogen de jongens weer gratis komen drinken.“
Opstelling TSVV Merlijn: Van Baal, Van de Luijtelaar, Meuleman, Custers, Saris, Kaastra, Robeer, Bouman (Degen), Robeer (Dreesen), Barentsen, Gielis.Voetbalshop.nl
Underwearman.nl

Sponsor

Tilburg University