Merlijn voor nieuwelingen > Lidmaatschap > Overschrijvingen > Overschrijven naar TSVV Merlijn in acht makkelijke stappen

Overschrijven naar TSVV Merlijn in acht makkelijke stappen

Zie onderaan voor downloadable word-versie.

Hoe word ik competitielid van TSVV Merlijn op het veld
In 8 makkelijke stappen

Stap 1
Beantwoordt de volgende vraag: ben ik de afgelopen 3 jaar uitgekomen voor een voetbalclub in een KNVB competitie? Is jouw antwoord “nee”? Je hebt geluk en mag door naar stap 7.
Is jouw antwoord op bovenstaande vraag: “ja”, dan heb je dus een klein probleempje. Maar die gaan we nu oplossen. Jij hebt namelijk overschrijving nodig. Ga door naar stap 2.

Stap 2
Kom in het bezit van een overschrijvingsformulier. Als je overschrijving aanvraagt is de club waarnaar je overschrijving aanvraagt, in dit geval dus TSVV Merlijn, verplicht deze formulieren te leveren. Overschrijvingsformulieren kun je op 2 manieren verkrijgen. Namelijk door er een te pakken uit het postvakje van TSVV Merlijn op het sportcentrum, aan de Academielaan 5, 5037 ET, Tilburg. Of door contact op te nemen met de secretaris van Merlijn op telefoonnummer 06 - 21574713. De wijze van overschrijving is afhankelijk van de datum waarop wij leven. Is het vandaag een datum tussen de eerste vrijdag van maart en 15 juni?
Ja: Ga door naar stap 6
Nee: Ga door naar stap 3

Stap 3
Aangezien de datum van vandaag buiten de reguliere overschrijvingstermijn valt (1e vrijdag van maart tot 15 juni, zie stap 2) heb je dispensatie nodig. Met betrekking tot dispensatie maakt de KNVB onderscheid tussen prestatief en overig voetbal, respectievelijk categorie A en categorie B.
Onder categorie A vallen:
- standaard elftallen mannen, hoofdklasse t/m 7e klasse
- reserve elftallen mannen, hoofdklasse t/m 3e klasse
- vrouwen elftallen, hoofdklasse t/m 2e klasse
- A-junioren, eredivisie t/m 1e klasse
Onder categorie B valt:
- reserve elftallen mannen, 4e klasse en lager
- vrouwen elftallen, 3e klasse en lager
- A-junioren, 2e klasse en lager
Ben je de laatste tijd vaak uitgekomen in categorie A, ga dan door naar stap 4
Val je onder categorie B, ga dan door naar stap 5

Stap 4
Je valt onder categorie A (zie stap 3) en de datum valt buiten de reguliere overschrijvingstermijn (zie stap 2) en je wilt dus dispensatie aanvragen. Dat kan, maar alleen onder één van de volgende omstandigheden:
- er is sprake van gewijzigde studieomstandigheden
- er is sprake van gewijzigde werkomstandigheden
- er is sprake van gewijzigde woonomstandigheden (verhuizing meer dan 30 km)
Let wel op dat de veranderde omstandigheden voor het sluiten van de overschrijvingstermijn, (lees: 15 juni) niet bekend of in te schatten mochten zijn. Anders gelden de dispensatiecriteria niet! Voldoe je aan een van de bovenstaande criteria dan kom je in aanmerking voor dispensatie. Ga door naar stap 6. Voldoe je niet aan bovenstaande criteria dan is overschrijving voor jou op dit moment waarschijnlijk niet mogelijk. Wacht tot de volgende overschrijvingstermijn of neem contact op met de secretaris van Merlijn om eventuele andere mogelijkheden te bespreken.

Stap 5
Je valt onder categorie B (zie stap 3) en de datum valt buiten de reguliere overschrijvingstermijn (zie stap 2) en je wilt dus dispensatie aanvragen. Omdat je categorie B bent kan dat makkelijker dan onder categorie A. Je komt in aanmerking voor dispensatie als je oude club aangeeft op het overschrijvingsformulier geen bezwaren te hebben tegen een tussentijdse overschrijving. Je mag dan wel bij TSVV Merlijn tot het einde van het seizoen alleen maar uitkomen voor teams in categorie B. Ga door naar stap 6.

Stap 6
Ga met je overschrijvingsformulier langs bij de secretaris (of eventueel een ander bestuurslid) van je oude vereniging. Deze ondertekend beide delen. Het lichtblauwe deel: “Verzoek om overschrijving veldvoetbal” en het donkerblauwe deel “aanvulling op het bestaande overschrijvingsformulier” en geeft ze jou weer mee. Als het goed is kan hij je ook helpen bij het invullen van de delen die je zelf moet invullen als daar problemen mee ontstaan. Nadat dit gedaan is ga je naar stap 7.

Stap 7
Kom in het bezit van een lidmaatschapsformulier van Merlijn. Deze hangen op het prikbord van Merlijn op het sportcentrum en zijn te downloaden op onze site www.tsvvmerlijn.nl (http://www.tsvvmerlijn.nl/upload/Lidmaatschap_TSVV_Merlijn.doc). Tevens kun je in het bezit komen van een lidmaatschapsformulier door contact op te nemen met de secretaris. Dit kan door te mailen op secretaris@tsvvmerlijn.nl of te bellen op 06 - 21574713
Vul het lidmaatschapsformulier in en ga door naar stap 8.

Stap 8
Lever een pasfoto en alle formulieren (lidmaatschapsformulier en overschrijvingsformulieren of alleen je lidmaatschapsformulier als je geen overschrijving nodig hebt) in bij Merlijn. Je kunt ze in het postvakje van TSVV Merlijn op het sportcentrum leggen of ze persoonlijk afgeven aan een van de bestuursleden. De secretaris van Merlijn ondertekent de overschrijvingsformulieren en stuurt die voor je naar de KNVB, het lidmaatschapsformulier van Merlijn is voor onze eigen administratie en geeft ons jouw toestemming om de contributie van je rekening af te schrijven.

Gefeliciteerd, je bent nu lid van TSVV Merlijn. Mocht je naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen hebben dan kun je altijd contact opnemen met Merlijn door te mailen naar secretaris@tsvvmerlijn.nl of te bellen naar Thomas Ennik.

Tot ziens op de velden van TSVV Merlijn!


Voetbalshop.nl
Underwearman.nl

Sponsor

Tilburg University