Activiteiten > MI nieuwsbrief > MI archief > 2002-2003

2002-2003> nr 1, 2002-2003

Nieuwsbrief 1 - 2002/ 2003: 28 augustus 2002

Beste Merlijners,

Afgelopen woensdag is dan officieel het seizoen van de TSVV Merlijn begonnen. Na enkele oefenwedstrijden werden met een late 3-4 overwinning van de zondag en een kansloze 0-6 nederlaag van de zaterdag de eerste bekerwedstrijden afgerond. Het is dus de hoogste tijd om ook de eerste nieuwsbrief eens te verzenden.

In deze nieuwsbrief zullen de komende onderwerpen aan bod komen:
* Trainingstijden;
* Machtiging;
* TIK;
* Pasjesfeest;
* Actief worden;
* http://www.tsvvmerlijn.nl/

De trainingstijden:
Komend seizoen zal Merlijn op drie dagen op de velden bij het
Sportcentrum te bewonderen zijn. Op maandag bijten de dames om 19.00 uur het spits af. Om 20.15 uur zullen de heren van de Zaterdag de dames aflossen. Op dinsdag zijn om 19.00 uur de heren van Zondag 3 en de trainingsleden van harte welkom, waarna om 20.15 uur de zondag-selectie, bestaande uit Zondag 1 en Zondag 2 hun eerste training van de week beginnen. Op donderdag trainen Zaterdag 1 en Zondag 3 om 19.00 uur, terwijl Zondag 1 en 2 om 20.15 beginnen. De trainingen zullen op maandag geleid worden door Tom de Roy, terwijl op dinsdag en donderdag Jef Vels en Stefan van Veen de leiding hebben.

Machtiging:
Op de BBQ is begonnen met het invullen van hernieuwde machtigingen. Alle leden van Merlijn wordt gevraagd een nieuwe machtiging in te vullen. De contributie is lager geworden, terwijl ook een machtiging wordt afgegeven voor het betalen van gele en rode kaarten. Heb je nog geen nieuw formulier ingevuld, surf dan even naar http://www.tsvvmerlijn.nl/ en onder het kopje ‘informatie’ vind je bij ‘lid worden’ het nieuwe inschrijfformulier. Deze kun je dan uitprinten en invullen. Alvast bedankt.

TIK:
De TIK is voor Merlijn een groot succes geworden. Dankzij de grote inzet van vele leden zijn op zowel het TIK-Festival als op de Nachten van Pendragon een aantal nieuwe leden ingeschreven. Met name onder de dames was er veel interesse. Als je nog potentiële leden kent, aarzel dan niet en laat ze zich inschrijven.

Pasjesfeest:
Op woensdag 4 september zal er een feestelijke kick-off voor het
nieuwe seizoen gehouden worden in de Boekanier. De hele avond is het bier voor slechts een eurootje te krijgen en het feest zal tot in de late uurtjes doorgaan. Be there!
De mensen die nog geen kortingspas hebben voor de Boekanier wordt gevraagd om uiterlijk dit weekend een pasfoto in te leveren bij een van de bestuursleden van Merlijn. Dan kan ook jij woensdag je pasje in ontvangst nemen.

Actief worden:
Merlijn groeit snel en ook organisatorisch groeit de club mee. Naast de bestuursleden zijn ook de leden van de PR-commissie, de Activiteiten-commissie, de Spelersraad, de Internet-commissie, de Kas-commissie en de Raad van Toezicht druk bezig voor de club. Heb je zin om actief te worden bij Merlijn, stuur dan eens een mailtje naar info@tsvvmerlijn.nl of spreek iemand aan.

http://www.tsvvmerlijn.nl/
Zoals velen van jullie ongetwijfeld al hebben gemerkt is de site van Merlijn de laatste tijd sterk verbeterd. Moswa Herregodts heeft vele uurtjes uitgetrokken om de site te verbeteren. Niet alleen is de site onder een nieuw adres te vinden, ook zijn vele services verbeterd. Neem eens een kijkje. Op de site is de nodige informatie te vinden over de komende wedstrijden (tijd, plaats, tegenstander, selectie) en natuurlijk ook over de gespeelde wedstrijden.

Tenslotte wil ik deze nieuwsbrief afsluiten met de vraag of mensen die deze nieuwsbrief krijgen, terwijl ze geen lid (meer) zijn van Merlijn, even willen replyen. Dan kunnen we de ledenlijst weer een stukje verder actualiseren.

Namens het bestuur van Merlijn wens ik iedereen een succesvol seizoen toe en hopelijk hebben we komend jaar 4 kampioenschappen te vieren.

Met sportieve groet,

Dennis van der Horst,
Secretaris TSVV Merlijn


 

> nr 2, 2002-2003

Beste Merlijners,

Het is inmiddels half oktober en de eerste 6 competitierondes zijn al gespeeld. Gisteren hebben ook de dames hun seizoensouverture gehad in Eindhoven. Het is dus de hoogste tijd voor een nieuwsbrief. De inmiddels wat meer ervaren leden zullen zich al enige tijd afvragen waar die mailings, waarmee Jan van de Vooren jullie vorig jaar bestookte nou toch bleven. De club groeit echter als kool, dus het heeft enige tijd gekost om de administratie op orde te brengen. Nu dit gebeurt is, kunnen nieuwsbrieven ook weer verstuurd gaan worden. De eerste nieuwsbrief - die inmiddels een maand geleden verstuurd is -, kwam bij de één niet aan en bij de ander meerdere keren. Chaos dus binnen de club, maar hopelijk zijn alle problemen nu uit de wereld.

Vanaf vandaag kunnen jullie iedere woensdag een mooie mailing van Merlijn verwachten. Hierin zal een agenda worden opgenomen van de activiteiten en het competitieprogramma en natuurlijk zullen ook actuele zaken de revue passeren. Dat wordt dus iedere woensdag de mailbox checken en volledig up-to-date blijven over alle roddels, successen en tegenvallers binnen de club.

In deze nieuwsbrief zullen de volgende topics passeren:
- De actuele stand van zaken;
- Programma komend weekend;
- Activiteitenprogramma;
- http://www.tsvvmerlijn.nl;
- Trainingsleden;
- Actief worden.

De actuele stand van zaken:
Zoals al gezegd, de eerste zes competitierondes zijn gespeeld. De resultaten vallen tot nu toe echter niet erg mee. Afgelopen weekend wist alleen zondag 1 tot winst te komen, terwijl zondag 3 bij de hekkensluiter tot een gelijkspel kwam. Zondag 3 is ongeslagen en bezet op dit moment een verdienstelijke 3e plaats. Zondag 1 is door de Duitse overwinning van zondag opgeklommen naar de vierde plaats. Zondag 2 bezet plaats 6, terwijl zaterdag 1 tot nu toe niet verder komt dan een teleurstellende 10e plaats. Het seizoen is echter nog jong, dus die 4 titels zitten er zeker nog in.

Uitslagen 12/13 oktober:
Audacia 1 - Zondag 1 0-1
Were Di 3 - Zondag 2 8-2
WSJ 5 - Zondag 3 3-3
DMC 1 - Zaterdag 1 3-1

Sinds dit seizoen heeft Merlijn ook een zaalvoetbaltak. De jongens van Myrddin zijn aangesloten bij Merlijn en hebben inmiddels ook hun eerste wedstrijden gespeeld. Een verpletterende 17-2 overwinning werd echter gevolgd door een 4-2 nederlaag. De dames hebben gisteren een eerste oefenwedstrijd gespeeld. In Eindhoven werd met 6-0 verloren, maar alle begin is moeilijk.

Programma komend weekend:
Beker: 20 oktober Zondag 1 - Taxandria 1 (14.30, Sarto)
Zondag 2 en 3 en Zaterdag 1 zijn komend weekend vrij. Ook de zaalvoetballers zullen deze week niet in actie komen.

Activiteitenprogramma:
23 oktober: Algemene Leden Vergadering (20.00, De Boekanier).
20 november: Harkfestijn (bierestafette, meer info volgt in de volgende nieuwsbrief en op de website)
Op de ALV zal Justus Kox - onze Competition Manager - het bestuur verlaten. Zijn kandidaat-opvolger zal dan ook gepresenteerd - en wellicht benoemd - worden.

http://www.tsvvmerlijn.nl:
De Internet-Commissie - met name Moswa Herregodts - is de afgelopen zomer druk doende geweest om de website van onze club wat meer uitstraling en functionaliteit te geven. Op dit moment staat er een prachtige site, waarop allerlei informatie over Merlijn te vinden is. Wedstrijdverslagen, standen, programma$s, activiteiten, foto$s, een druk bezocht gastenboek, alles is te vinden op http://www.tsvvmerlijn.nl.

Trainingsleden:
Nog steeds is er veel twijfel bij trainingsleden wanneer zij welkom zijn op de training. In principe is het de bedoeling dat trainingsleden met niveau 3 meetrainen, ofwel op dinsdag en donderdag om 19.00 uur. Tevens is het de bedoeling dat er iedere maand een oefenwedstrijd georganiseerd gaat worden. De eerste oefenwedstrijd is nog deze maand gepland, waarover jullie natuurlijk zo snel mogelijk meer informatie krijgen. Trainingsleden die in het weekend op een dusdanig niveau - 1e team - spelen dat zij vinden dat ze in aanmerking komen op met de selectie mee te trainen, kunnen natuurlijk altijd contact opnemen met de trainers of via een mailtje.

Actief worden:
Zoals bekend groeit Merlijn enorm snel. Wil je de club een handje helpen, neem dan eens contact op met een van de bestuursleden of stuur een mailtje naar info@tsvvmerlijn.nl voor meer informatie. Op alle gebieden kan Merlijn hulp gebruiken.

Tot zover deze nieuwsbrief. Mis je dingen, of heb je een item dat toch echt in de volgende nieuwsbrief moet worden opgenomen, aarzel niet en stuur een mailtje naar info@tsvvmerlijn.nl.

Met Zwart/ Witte Groet,
Dennis van der Horst,
Secretaris TSVV Merlijn

 

> nr 3, 2002-2003

Beste Merlijners,

Nadat de nieuwsbrief vorige week schitterde door afwezigheid was het deze week dus weer de hoogste tijd om een nieuwsbrief te verzenden. Afgelopen week was nogal een hectische week. Niet alleen werd er een ALV gehouden, ook stapte Jef Vels op als trainer van de TSVV Merlijn. Als het goed is hebben jullie allen daar een mailing van onze voorzitter over gehad.

In deze nieuwsbrief:
- ALV
- Afgelopen weekend
- Komend weekend
- Harken

ALV
De ALV werd bezocht door 24 man, excl. het bestuur. Belangrijkste gebeurtenis op de ALV was het aftreden van Justus Kox als Competition Manager en het aantreden van zijn opvolger Johan van Arkel en Manager Accommodatie Daan Baks. De taken van Johan zullen niet wezenlijk verschillen, maar wellicht vergt de functie van Daan wel wat nadere uitleg. Het is het doel van Merlijn om een eigen accommodatie te bekleden. Het is niet mogelijk om een geheel nieuwe accommodatie te bouwen, maar de bedoeling is een bestaande accommodatie over te nemen, bijv. bij een fusie tussen twee clubs of als een club opgeheven wordt. Daan zal zich bezighouden met alle zaken die hierbij komen kijken. Tevens is hij verantwoordelijk voor het organiseren van een Lang Weekend voor alle leden na de competitie. Hij heeft inmiddels een commissie gevormd die bestaat uit Dennis Mallant, Bram van Dun en Wouter Grootendorst. Derde taak van Daan is het aanleggen van een Merlijn-archief. Met betrekking tot de vorderingen betreffende de
accommodatie zullen jullie in de komende nieuwsbrieven op de hoogte gehouden worden. Afgelopen donderdag is er een eerste gesprek met de gemeente geweest.

Afgelopen weekend
Afgelopen weekend was Nederland in de ban van de storm. Zondag werd er dan ook niet gevoetbald. Zaterdag echter werd er echter wel afgetrapt. Merlijn Zaterdag ging kansloos de boot in tegen ONI, met name door eigen falen. Uiteindelijk stokte de teller bij 1-8. De spreekwoordelijke eer werd gered door Tim Bosmans.
Afgelopen donderdag speelden de trainingsleden van de TSVV Merlijn tegen KMA 1 uit Breda. Na een 1-2 voorsprong bij rust werd uiteindelijk onnodig met 3-2 verloren. Jammergenoeg was er slechts één trainingslid present. Wellicht dat dit iets met de vakantie te maken had, maar in het vervolg hopen we toch op een hogere opkomst. Data zullen dan ook asap doorgegeven worden. Doelpunten in Breda kwamen van Kaj Blokhuis.

Komend weekend
Komend weekend wordt het aan- of afhaken voor de 3 zondagteams van Merlijn. Bij winst doen alledrie lekker mee om de bovenste plaatsen. Voor de zaterdag is het zaak aansluiting te houden met de subtop. Een kampioenschap lijkt vergeven aangezien ONI en BVV ver los staan van de rest. Nummer 3 RKTVV heeft echter slechts 6 punten meer dan Merlijn en is dus - zeker bij een overwinning komend weekend - makkelijk bij te halen.
Programma:
1/11 TSVV Merlijn Zaalvoetbal 1 - Kaatsheuvel 4
2/11 RKTVV 1 - TSVV Merlijn Zaterdag 1 (14.30)
3/11 Tuldania 1 - TSVV Merlijn 1 (14.30)
3/11 Longa 3 - TSVV Merlijn 2
3/11 Sarto 8 - TSVV Merlijn 3 (11.00)

Harken
20 november wordt er weer geharkt bij Merlijn. Oftewel: bierestafette in teams van 5. Formeer dus je team en probeer de schande van vorig jaar weg te poetsen. Die gouden hark staat nu immers bij mensen van Olof... Meer informatie over het inschrijven krijgen jullie via de mail van Ralph Ruyters, onze activiteiten functionaris.

Tot zover deze nieuwsbrief.

Met Zwart/ Witte groet,
Dennis van der Horst,
Secretaris TSVV Merlijn

 

> nr 4, 2002-2003

Beste Merlijners,

Alweer een week voorbij, dus alweer tijd voor een nieuwsbrief. Afgelopen week was het weer een beetje rustig in het Merlijn-kamp en ook de resultaten mochten er zeker zijn.

Afgelopen weekend:
Het weekend begon goed op zaterdag. Eindelijk liet het zaterdagteam een beetje zien waartoe het in staat is. Subtopper RKTVV werd op eigen veld met 3-4 te kijk gezet, ondanks dat een 0-2 voorsprong zeer snel verspeeld werd. Doelpunten kwamen van Thijs Smudde (2x), Tim Bosmans en Fabian van Leeuwaarde. Op zondag was er grote teleurstelling bij Twee en Drie. Hun wedstrijden werden afgelast. Het eerste mocht wel voetballen en dolde niet alleen met de speaker, maar ook met de tegenstander: Tuldania werd met 0-3 opgerold. Doelpunten van Mark Bouman, Daan Baks en en Andreas Grupe zorgden voor een mooie start voor Trainer/ coach ad interim Stefan van Veen. Met een wedstrijd tegen Broekhoven in het vooruitzicht lonkt de eerste periode voor ons vlaggeschip op de zondag.

Komend weekend:
Komend weekend mag Merlijn Zaterdag proberen te laten zien dat de overwinning van afgelopen weekend geen incident was. Op het sportpark van Olympus wordt om 14.30 uur afgetrapt voor de wedstrijd tegen SVS’65 uit Spijk - nabij Gorinchem. Zondag 1 mag thuis tegen laagvlieger Broekhoven proberen het doelsaldo op te voeren, zodat de eerste periode weer een stukje dichterbij komt.

Programma:
9/11 TSVV Merlijn 1 (zaterdag) - SVS’65 (14.30 Olympus)
10/11 TSVV Merlijn 1 - Broekhoven 1 (14.30 Sarto)
10/11 TSVV Merlijn 2 - SC Olympus 3 (13.00 Sarto)
10/11 TSVV Merlijn 3 - Willem II 6 (14.30 Sarto)

Voor de volledigheid ook de stand in de eerste periode bij Zondag 1:
1. Hilvaria 7-14 (+7)
2. Spoordonkse Boys 6-11 (+16)
3. TSVV Merlijn 6-11 (+7)
4. VCB 6-11 (+4)

Harkfestijn:
Als het goed is hebben jullie allemaal een mailtje ontvangen van Ralph Ruyters, betreffende het Harkfestijn. De bierestafette in teams van 5 - 20 november gaat het los! Dus vorm je team en schrijf je voor 13 november - daarna mogen ook niet-Merlijners inschrijven en de capaciteit is beperkt!! - in bij Ralph, Kaj Blokhuis of Tim Bosmans. Natuurlijk kan een mailtje sturen ook, terwijl op het prikbord bij het Sportcentrum ook een intekenlijst te vinden is.

Sponsoring:
Peter Luyten heeft weer goed werk verricht. Verzekeraar Univé is binnengehaald als sponsor. In eerste instantie zal het bedrijf zich profileren door een reclamebord te plaatsen bij zowel Sarto als Olympus.

Tot zover deze nieuwsbrief.

Met Zwart/ Witte Groet,
Dennis van der Horst,
Secretaris TSVV Merlijn.

 

> nr 5, 2002-2003

Beste Merlijners,

Na opnieuw een regenachtige week, werden er weer een hoop wedstrijden afgelast. Alleen Merlijn Zondag 1 kwam in actie en verpulverde Broekhoven met 6-0. Zondag 2 en 3 oefenden tegen elkaar om de verveling te verdrijven en eindigden op een afslachting voor 3 van 12-3.

Afgelopen week stond dat Zondag 1 goede zaken kon doen in de eerste periode door Broekhoven te verpletteren, maar helaas heb ik voor mijn beurt gesproken. Er waren namelijk al 2 wedstrijden afgelast en dus was de wedstrijd tegen Broekhoven niet meer van belang voor Periode 1.
Inhaalwedstrijden tegen o.a. Jong Brabant zullen de doorslag gaan geven. De speeldata zijn nog niet vastgesteld. De doelpunten kwamen van Tim $de monnik is terug$ Barentsen (2x), Dirk van Bree (2x), Andreas Grupe en Teun Melis en zorgden ervoor dat de TSVV Merlijn nu de trotse koploper is.

Omdat 2 en 3 nu al een paar weken niet in actie waren gekomen, speelden ze maar tegen elkaar. De uitslag was even logisch als pijnlijk: 12-3.

Komend weekend:
Komend weekend mag TSVV Merlijn Zaterdag de Tilburgse straatderby tegen de SC Olympus gaan afwerken. De mannen van Olympus zullen tot op het bot gemotiveerd zijn om het Merlijn lastig te gaan maken en op de ranglijst langszij te komen. Op zondag is zondag 3 vrij. Zondag 2 moet op bezoek bij Ons VIOS, dat meestrijdt om de titel. Het eerste moet op bezoek bij hekkensluiter EDN$56, dat slechts 2 punten uit 8 wedstrijden vergaard heeft.
16-11 TSVV Merlijn 1 - SC Olympus 1
17-11 EDN$56 1 - TSVV Merlijn 1
17-11 Ons VIOS 3 - TSVV Merlijn 2
17-11 TSVV Merlijn 3 vrij

Harken:
Nog steeds is er ruimte op de inschrijflijsten voor het harkfestijn van volgende week woensdag in de Boekanier. Zoek een team van 5 en schrijf je in voor dit spectakel. Er zijn maximaal 40 inschrijfplaatsen en de meeste zijn reeds gevuld. Inschrijven kan bij Ralph Ruyters, Kaj Blokhuis, Tim Bosmans, op het prikbord van het Sportcentrum of via een mailtje.

Accommodatie:
Zoals beloofd op de ALV zouden jullie via de Nieuwsbrief op de hoogte gehouden worden, aangaande de ontwikkelingen wat betreft het betrekken van een eigen accommodatie. Zoals al gezegd in een vorige nieuwsbrief, is er een gesprek geweest met de gemeente. Inmiddels heeft Daan Baks een brief naar het College van B&W gestuurd om het verzoek van Merlijn voor een eigen accommodatie officieel te maken. Zoals dat echter wel algemeen bekend is, gaan er dan een paar dagen overheen voordat er antwoord komt. We wachten dus af en zullen zien, of er perspectieven liggen. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn, zal dat zeker bericht worden.

Met Zwart/ Witte Groet,
Dennis van der Horst,
Secretaris TSVV Merlijn


 

> nr 6, 2002-2003

Beste Merlijners,

Afgelopen weekend was een dieptepunt in de historie van de TSVV Merlijn. Maar liefst 5 nederlagen, waarvan 4 in eigen huis. Zowel Zaterdag 1, Zondag 2, Zondag 3 als het zaalvoetbalteam verloren met een marge van een doelpunt in eigen huis. Zondag 1 zag de bekerdroom eindigen op $t Zand, dat met 4-2 won.

In deze nieuwsbrief:
- Komend weekend kans op eerherstel
- Harkfestijn een groot succes
- Merlijn in gesprek met kandidaat-coach

Komend weekend is er een kans op eerherstel. Zaterdag 1 moet naar Den Bosch om daar nummer 2 BVV/ Caterpillar te gaan verrassen. Zondag 1 krijg Hilvaria op bezoek, dat koploper is met 2 wedstrijden en 5 punten meer. Zaak dus om een driepunter te pakken, zodat de titelkoers behouden wordt. Zondag 2 verloor afgelopen weekend in eigen huis tegen GFC$93 met 0-1 en heeft een flinke achterstand op de top. Tegen laagvlieger Willem II 3 is er de kans om weer eens wat punten te pakken, want dat is voor de mannen van twee al weer een lange tijd geleden. Zondag 3 verloor zeer knullig van Longa 7 (1-2), dat op het eind van de wedstrijd zelfs een paar man minder had. Thuis tegen GFC$93 8, dat strak aan de leiding gaat, vecht het team voor de laatste titelkansen. Op dit moment heeft GFC 6 verliespunten minder. Een overwinning zou de kloof dus redelijk dichten.
Het programma:
30-11 BVV/ Caterpillar 1 - TSVV Merlijn 1 (14.30)
01-12 TSVV Merlijn 1 - Hilvaria 1 (14.30)
01-12 TSVV Merlijn 2 - Willem II 3 (13.00)
01-12 TSVV Merlijn 3 - GFC$93 8 (14.30)
De zaalvoetballers zijn vrij tot 13-12.

Harkfestijn:
Het Harkfestijn van afgelopen woensdag was een groot succes. Vele teams proberen de grote wisselbokaal - beschikbaar gesteld door Mise en Place - te bemachtigen. Uiteindelijk ging $t Vaasje er met de trofee - en het bijbehorende fust bier - vandoor. De teams van Iduna, vorig jaar de grote winnaar, sneuvelden in de kwartfinales.

Trainer:
Zoals de meesten van jullie inmiddels wel weten is er gepraat met Regi Essed - oud trainer van onder meer Sarto en NOAD. Hij is kandidaat om de nieuwe trainer/ coach van Zondag 1 worden. De eerste gesprekken zijn inmiddels geweest, maar aangezien ook de LV&S (de instantie die onder meer de trainers op het sportcentrum aanstelt) een vinger in de pap heeft, is er op dit moment nog geen zekerheid. Mocht er duidelijkheid komen, worden jullie natuurlijk gelijk op de hoogte gebracht.

Tot zover deze nieuwsbrief.

Met Zwart/ Witte groet,
Dennis van der Horst,
Secretaris TSVV Merlijn

 

> nr 7, 2002-2003

Beste Merlijners,

Afgelopen weekend was een dieptepunt in de historie van de TSVV Merlijn. Maar liefst 5 nederlagen, waarvan 4 in eigen huis. Zowel Zaterdag 1, Zondag 2, Zondag 3 als het zaalvoetbalteam verloren met een marge van een doelpunt in eigen huis. Zondag 1 zag de bekerdroom eindigen op $t Zand, dat met 4-2 won.

In deze nieuwsbrief:
- Komend weekend kans op eerherstel
- Harkfestijn een groot succes
- Merlijn in gesprek met kandidaat-coach

Komend weekend is er een kans op eerherstel. Zaterdag 1 moet naar Den Bosch om daar nummer 2 BVV/ Caterpillar te gaan verrassen. Zondag 1 krijg Hilvaria op bezoek, dat koploper is met 2 wedstrijden en 5 punten meer. Zaak dus om een driepunter te pakken, zodat de titelkoers behouden wordt. Zondag 2 verloor afgelopen weekend in eigen huis tegen GFC$93 met 0-1 en heeft een flinke achterstand op de top. Tegen laagvlieger Willem II 3 is er de kans om weer eens wat punten te pakken, want dat is voor de mannen van twee al weer een lange tijd geleden. Zondag 3 verloor zeer knullig van Longa 7 (1-2), dat op het eind van de wedstrijd zelfs een paar man minder had. Thuis tegen GFC$93 8, dat strak aan de leiding gaat, vecht het team voor de laatste titelkansen. Op dit moment heeft GFC 6 verliespunten minder. Een overwinning zou de kloof dus redelijk dichten.
Het programma:
30-11 BVV/ Caterpillar 1 - TSVV Merlijn 1 (14.30)
01-12 TSVV Merlijn 1 - Hilvaria 1 (14.30)
01-12 TSVV Merlijn 2 - Willem II 3 (13.00)
01-12 TSVV Merlijn 3 - GFC$93 8 (14.30)
De zaalvoetballers zijn vrij tot 13-12.

Harkfestijn:
Het Harkfestijn van afgelopen woensdag was een groot succes. Vele teams proberen de grote wisselbokaal - beschikbaar gesteld door Mise en Place - te bemachtigen. Uiteindelijk ging $t Vaasje er met de trofee - en het bijbehorende fust bier - vandoor. De teams van Iduna, vorig jaar de grote winnaar, sneuvelden in de kwartfinales.

Trainer:
Zoals de meesten van jullie inmiddels wel weten is er gepraat met Regi Essed - oud trainer van onder meer Sarto en NOAD. Hij is kandidaat om de nieuwe trainer/ coach van Zondag 1 worden. De eerste gesprekken zijn inmiddels geweest, maar aangezien ook de LV&S (de instantie die onder meer de trainers op het sportcentrum aanstelt) een vinger in de pap heeft, is er op dit moment nog geen zekerheid. Mocht er duidelijkheid komen, worden jullie natuurlijk gelijk op de hoogte gebracht.

Tot zover deze nieuwsbrief.

Met Zwart/ Witte groet,
Dennis van der Horst,
Secretaris TSVV Merlijn

 

> nr 8, 2002-2003

Goedendag,

Nadat ik afgelopen week nog positief riep dat afgelopen weekend de kans op eerherstel was, verslechterden de resultaten nog verder. Zondag 1 verloor het topduel tegen Hilvaria met 0-3, Zondag 3 kreeg in eigen huis met 6-1 klop tegen koploper GFC$93, terwijl de Zaterdag bij nummer 2 BVV met 5-0 afgeslacht werd. Slechts Zondag 2 deed het naar behoren. Laagvlieger Willem II werd met 6-1 op de plaats gezet. Weinig woorden dus vuilmaken aan afgelopen weekend.

*** Voor de mensen die het nog niet weten: Morgen - donderdag 5 december - zal er GEEN training plaatsvinden. Dus iedereen kan gezellig voor de open haard op cadeau$s gaan wachten. ***

Komend weekend:
Komend weekend een nieuwe kans op eerherstel voor de meesten, en een kans om de lijn door te trekken voor het tweede. Positief is dat de tegenstanders in ieder geval wat lager geklasseerd zijn. Alleen Zondag 3 krijgt een topploeg op bezoek. De andere teams doen het tegen lage middenmoot, terwijl het tweede zelfs de hekkensluiter op bezoek krijgt.
7-12 SVG 1 - TSVV Merlijn 1
8-12 TSVV Merlijn 1 - SVSOS 1
8-12 TSVV Merlijn 2 - RAC 3
8-12 TSVV Merlijn 3 - ZIGO 5

Trainer:
Kandidaat trainer/ coach Regi Essed heeft inmiddels met heren van de LV&S gesproken. Het gesprek is zeer positief verlopen en morgen worden er knopen doorgehakt. Jullie horen de uitkomst natuurlijk van ons.

Met Zwart/Witte Groet,
Dennis van der Horst,
Secretaris TSVV Merlijn

 

> nr 10, 2002-2003

Beste Merlijners,

Koning Winter heeft nu dan echt zijn intrede gedaan in Nederland. Afgelopen weekend is er nog gevoetbald, maar het zou best wel eens zo kunnen zijn, dat het de laatste wedstrijden van het lopende kalenderjaar zijn geweest. De oefenwedstrijd voor trainingsleden, die voor vanavond gepland stond, gaat niet door, terwijl de KNVB vandaag al besloten heeft dat het gehele competitieprogramma van het komende weekend niet door zal gaan. Het is natuurlijk twijfelachtig of de situatie voor 22 december zal veranderen.

Afgelopen Weekend:
Afgelopen weekend werd er in de winterkou nog gevoetbald. De
Zaterdagafdeling verbaasde door SVG volledig van het veld te blazen. Een dik verdiende 1-7 overwinning was het resultaat van een goede teamprestatie.
Ricardo Washington was uitblinker met drie treffers. Op de zondag presteerde alleen het eerste team naar behoren. Met een overtuigende 4-0 overwinning op SVSOS werd de nare smaak die het team overhield aan het treffen met Hilvaria weggespoeld. Het tweede team kon de goede lijn niet doortrekken. Tegen laagvlieger RAC werd zeer moeizaam met 2-2 gelijkgespeeld na een 0-2 achterstand. Zondag 3 bleef opnieuw met lege handen staan en zakt langzaam weg op de ranglijst. ZIGO ging via een spectaculaire 4-5 met de punten aan de haal.

Komend weekend:
* Alle wedstrijden zijn afgelast. *
De zaalvoetballers komen wel in actie, thuis tegen Vishandel Hermans (komende vrijdag).

Oefenwedstrijd trainingsleden:
De oefenwedstrijd van vanavond tegen de Madese Boys gaat zoals gezegd niet door. In principe is het duel verschoven naar volgende week woensdag, maar de weersvooruitzichten maken het niet erg aannemelijk dat de wedstrijd dan wel door kan gaan. Mocht er echter toch gespeeld worden dan zal er zeker met jullie contact opgenomen worden. Hou ook zeker onze website in de gaten voor het laatste nieuw.

Activiteitenkalender:
21 december - Indoor tournament: Op 21 december zal Merlijn een zaalvoetbaltoernooi organiseren op het Sportcentrum. Dit is echter onder voorbehoud, aangezien onze zondagafdeling op 22 december een inhaalprogramma heeft. De activiteitencommissie zal jullie zeker mailen met meer informatie.
6 januari - Nieuwjaarsborrel: Op 6 januari zal er een nieuwjaarsborrel gehouden worden in onze stamkroeg De Boekanier. Wellicht dat er naast een toast ook nog een mooie speech van onze voorzitter te verwachten is.

Merlijn Merchandising:
Zoals onze PR-man Peter Luyten bij de meesten al bekend heeft gemaakt, is er een nieuwe Merlijn-trui en tevens een Merlijn-sjaal in de maak. Omdat er wat problemen waren met de leverancier zijn de producten nu nog niet klaar, maar voor het begin van de winterstop zullen de truien in ieder geval klaar zijn. Eind volgende week zullen ze binnen komen en dan zijn ze te koop voor 35 Euro. Peter Luyten zal de distributie verzorgen. De sjaal laat nog iets langer op zich wachten, maar als deze klaar is, zullen jullie daar ook over ingelicht worden.

Tot zover deze nieuwsbrief.

Met Zwart/ Witte Groet,
Dennis van der Horst,
Secretaris TSVV Merlijn

 

> nr 11, 2002-2003

Hey Merlijners,

Het afgelopen weekend werd er niet gevoetbald, maar inmiddels is het gaan dooien, waardoor de kans bestaat dat de zondagafdeling komende zondag alsnog de kicksen mag onderbinden. Vooral de wedstrijd van Zondag 1 is zeer belangrijk. Thuis zal aangetreden worden tegen Jong Brabant en het betreft een inhaalwedstrijd voor de 1e periode.

Stand Periode 1
1 Hilvaria 8-17 (20-7) +13
2 Spoord. Boys 6-11 (20-4) +16
3 TSVV Merlijn 6-11 (13-6) +7
4 VCB 6-11 (14-10) +6

De laatste wedstrijd zal waarschijnlijk op 12 januari worden ingehaald. Merlijn moet dus twee keer een grote overwinning behalen en hopen dat Spoordonk een steekje laat vallen... Zondag 2 gaat op bezoek bij Longa 3, Zondag 3 gaat op $visite$ bij Sarto 8. De Zaterdag is vrij.

Indoor Invitatie Toernooi
Het Indoor Invitatie Toernooi zal komende zaterdag geen doorgang vinden, in verband met het speelschema van komende zondag. Er wordt een nieuwe datum gezocht in januari. Hou de site en de komende nieuwsbrieven in de gaten voor de verdere ontwikkelingen.

Dienstrooster selectie zondag
Doordat er nog steeds onduidelijkheden bestaan m.b.t. de "dienst" voor zondag 1 en zondag 2, volgt er nu uitleg. Net zoals in het verleden het geval was krijgen bij thuiswedstrijden 4 personen dienst, 2 spelers van het eerste en 2 van het tweede.
De dienst voor de 2 spelers van Merlijn 1 houdt in: thee zetten voor Merlijn 2, hun tegenstander en eventueel de scheidsrechter. Daarnaast dienen deze spelers de kleedkamer van hun eigen team (Merlijn 1 dus) en die van hun tegenstander schoon te maken.
De dienst voor de spelers van Merlijn 2 betreft het zetten van thee voor Merlijn 1, Merlijn 3, hun tegenstanders (4 teams dus in totaal) en voor de scheidsrechter van 1. Tevens dienen deze spelers de kleedkamer van Merlijn 2 schoon te maken en de kleedkamer van de tegenstander.

MI-Quiz
Iedereen krijgt deze week de Merlijn International in de bus of heeft deze al gekregen. In de MI staat en Quiz en tot 31 januari kan de oplossing gemaild worden naar merlijnredactie@hotmail.com. De mensen die op de foto$s kunnen staan zijn (in willekeurige volgorde) Justus Kox, Eveline Dijkhuizen, Jos van Baal, Jasper Schramade en Arjan Verhoeven. Onder de juiste inzendingen zal een krat bier worden verloot.

Oefenwedstrijd Madese Boys
De oefenwedstrijd tegen Madese Boys zal geen doorgang vinden. De mannen uit Made konden vanavond niet aantreden en dus zal na de winterstop een nieuwe datum gezocht worden.

Trainingen
Morgen zullen de laatste trainingen van 2002 gehouden worden. De komende twee weken zal er niet getraind worden, waarna in de week van 6 januari de draad weer opgepakt zal worden.

Rest mij jullie namens het bestuur alvast een zeer prettige Kerst toe te wensen en een Sportief 2003.

Met Zwart/ Witte Groet,
Dennis van der Horst,
Secretaris TSVV Merlijn


 

> nr 12, 2002-2003

Beste Merlijners,

De winterstop zit er definitief op en enkelen hebben al een balletje getrapt op de ijspiste, die nu naast het Sportcentrum ligt. Afgelopen maandag was er ook de traditionele Nieuwjaarsborrel, waarbij de aanwezigen het zeer gezellig gehad hebben en de afwezigen zeer veel gemist hebben. Een helaas zeer beknopte speech van onze voorzitter Jan van de Vooren maakte het festijn compleet.

Tijd voor het echte werk, hoewel Koning Winter nog steeds over ons kleine koude kikkerlandje regeert. Zondag staan er drie inhaalwedstrijden op het programma, maar het moge duidelijk zijn dat over de doorgang van deze ontmoetingen de nodige twijfel bestaat. Voor de volledigheid toch het volledige programma:
Zaterdag 1: vrij
12-1 TSVV Merlijn 1 - VCB 1
12-1 TSVV Merlijn 2 - SC Olympus 3
12-1 TSVV Merlijn 3 - Willem II 6
10-1 TNC/ Cobo Cars 2 - Merlijn Zaalvoetbal

Wat de afwezigen op de nieuwjaarsborrel onder meer gemist hebben - wellicht wel al gespot op straat - is de fantastische TSVV Merlijn sjaal. Dubbel geweven, netjes zwart wit, een sjaaltje waar je je mee kan vertonen. De distributie verloopt via Peter Luijten, onze PR-Functionaris. Bij de trainingen is hij natuurlijk aanwezig, maar je kunt hem ook bereiken via een e-mailtje naar peterluijten@hotmail.com, onder vermelding van Sjaal TSVV Merlijn. De sjaals kosten iets meer dan 10 Euro.

Natuurlijk zal menig lid nu gelijk de vraag stellen waar die truien nu blijven. Helaas heeft de fabrikant een enorme blunder gemaakt, door de naam van onze geliefde vereniging fout op de truien te borduren. TSSV Merlijn is immers niet de naam van ons cluppie. De fabrikant werkt nu aan een bevredigende oplossing, maar feit blijft wel dat de levering dus met een paar weken is uitgesteld.

KasCo is toe aan verversing:
De Kas Controle Commissie zoekt nieuwe leden. Grijp nu je kans als je actief wil worden bij onze vereniging. Een beetje verstand van boekhouden is wel handig. De KasCo controleert de financiële cijfers die de penningmeester ieder half jaar op de ALV presenteert, om er voor te zorgen, dat de financiële situatie bij onze club gezond blijft. Als je interesse hebt, stuur dan even een reply op deze nieuwsbrief of neem contact op met penningmeester Jasper Schramade.

Indoor Invitatie Toernooi:
Inmiddels heb ik dit evenement meerdere keren aan- en afgekondigd in de diverse nieuwsbrieven. Helaas is onze Activiteiten-Functionaris Ralph Ruyters er nog altijd niet in geslaagd om het evenement te organiseren, dus voorlopig geen zaalvoetbal voor de Merlijners...

Quiz Merlijn International:
In de MI staat en Quiz en tot 31 januari kan de oplossing gemaild worden naar merlijnredactie@hotmail.com. De mensen die op de foto$s kunnen staan zijn (in willekeurige volgorde) Justus Kox, Eveline Dijkhuizen, Jos van Baal, Jasper Schramade en Arjan Verhoeven. Onder de juiste inzendingen zal een krat bier worden verloot.

Pendragon start actie Intersport Hamers:
Het overkoepelend orgaan van de Tilburgse Studenten Sportverenigingen, Pendragon, heeft een mooie deal gesloten met Intersport Hamers. Op vertoon van je Sportkaart krijg je voor elke €10,- die je besteed ( afgeprijsde artikelen uitgezonderd ) een stempel. Bij een volle spaarkaart, 10 stempels, ontvang je een waardebon van €10,-.De spaarkaart kun je aanvragen bij Jan Hamers op vertoon van je Sportkaart.Intersport Jan Hamers zit op het Stadhuisplein in het centrum.

15e Lustrum UvT:
Ook de lustrumcommissie van de UvT wilde graag vermeld worden in onze nieuwsbrief. De Universiteit van Tilburg viert dit academisch jaar haar vijftiende lustrum. Vijfenzeventig jaar kwalitatief hoogwaardig academisch onderwijs en onderzoek, dat mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan.
Daarom worden er het hele jaar lang allerlei evenementen opgezet. Ook de student wordt daarbij niet over het hoofd gezien. Speciaal voor hen wordt


 

> nr 13, 2002-2003

Beste Merlijners,

Vorige week geen nieuwsbrief in verband met een kort ziekenhuisbezoek van ondergetekende. Niets aan de hand zo bleek, dus de wekelijkse gang van zaken kan weer opgepakt worden. Het afgelopen weekend was een zeer goed weekend voor de TSVV Merlijn. Alleen Zondag 2 stelde teleur met een kansloze nederlaag tegen $t Zand (5-3). Het weekend begon goed, toen op vrijdag de heren zaalvoetballers Team 2000/ Reja Sport met een 5-1 nederlaag naar huis stuurden. Op zaterdag volgden de veldvoetballers dit voorbeeld; directe concurrent DVVC werd met 1-3 terecht gewezen en de zaterdag afdeling lijkt zich alsnog te gaan mengen in de strijd om nacompetitie en eventuele promotie.

Op Zondag faalden de heren van 2, maar Zondag 1 bracht het er bij mede-titelkandidaat Spoordonkse Boys zeer goed vanaf. De terugkeer van Thomas van Luijtelaar werd gevierd met de meest Duitse overwinning die Merlijn ooit heeft behaald. Een curieuze treffer van Stefan van de Ruit in de slotseconde was voldoende voor een zeer zwaar bevochten 0-1 overwinning en dus een perfecte start voor trainer Regi Essed. Merlijn nadert de koploper Hilvaria, maar heeft nog wel twee wedstrijden in te halen, in de wetenschap dat bij dubbele winst de koploper tot op 2 punten wordt genaderd. Alle perspectieven voor promotie dus. Zondag 3 behaalde bij Hilvaria een 2-2 gelijkspel. Goed geinformeerde bronnen melden echter dat Merlijn de drie punten zeker had moeten meenemen, ware het niet dat de scheidsrechter de thuisploeg de helpende hand toestak.

Komend weekend:
25-1 TSVV Merlijn 1 - VOAB 1
26-1 TSVV Merlijn 1 - SVG 1
26-1 TSVV Merlijn 2 - SVG 2
26-1 TSVV Merlijn 3 - Broekhoven 4
24-1 TSVV Merlijn Zaalvoetbal - Woonexpress

De zaterdag kan de opgaande lijn voort zetten door laagvlieger VOAB met een nederlaag huiswaarts te sturen. In de uitwedstrijd werd een zwaarbevochten 0-0 behaald na twee vroege rode kaarten. Merlijn Zondag 1 bewaart slechte herinneringen aan het bezoek aan SVG eerder dit seizoen. Ondanks het feit dat SVG zeker geen topploeg is, werd een 2-1 nederlaag geleden. Puntverlies dat aan het eind van het seizoen nog wel eens duur kon blijken te zijn. Zaak dus om de punten in ieder geval in eigen huis te houden. Merlijn 2 verloor in de heenwedstrijd met 3-0 en kan dus ook wat rechtzetten. Het derde krijgt bezoek van Broekhoven, dat uit met 2-4 werd verslagen.

2 Februari 2002:
Zowel de weekend- als de activiteitencommissie hoopt jullie te mogen verwelkomen op zondagavond 2 februari. Vanaf 19.00 uur zal er een mooi programma zijn in de Boekanier. De weekend-commissie zal de nodige info verschaffen over de seizoensafsluiting nabij Venlo. 50 Merlijners die de boel op stelten gaan zetten! Het weekend is gepland van 27 tot en met 29 juni, dus hou de agenda maar vrij. Als Daan Baks en Co. uitgesproken zijn zal Ralph "Hans" Ruyters de leiding overnemen. Het eerste Merlijn Darts tournament zal afgewerkt worden. Hawai bloesjes, opkomstmuziekjes, de mooiste flyers, zegelringen, kettingen en bier, wie is de grootste pauper van Merlijn?

Kilometervergoeding:
Competition Manager Johan van Arkel heeft een overzicht gemaakt van de mensen die voor de uitwedstrijden van de competitieteams gereden hebben. Als het goed is hebben de betreffende personen inmiddels allemaal een mailtje binnen gehad. Heb je dit seizoen (voor de winterstop) gereden, maar geen mailtje gehad, neem dan even contact op met Johan of stuur even een mailtje naar info@tsvvmerlijn.nl.

Krat bier te geef?!
Alarmerende berichten van de MI-Commissie. Er is nog geen enkele (!?!) reactie binnen op de quiz-vraag in de laatste MI. Doe dus een gok. De beste wint, dus wie komt dat krat ophalen?

Actief worden binnen Merlijn?
Van je hobby je werk maken is het mooiste wat er is... Op dit moment zijn er ca. 40 mensen actief bij Merlijn. In de vorige nieuwsbrief werd al gevraagd naar mensen die in de KasCo zitting wilden nemen, maar ook op andere plaatsen zijn mensen nodig. Voor volgend seizoen worden er ook bestuursleden gezocht, maar zullen er ook plaatsen vrij komen in de commissies. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op.

Merlijn Sjaaltjes vliegen de deur uit
Waarschijnlijk heb je ze al gezien, die prachtige Merlijn sjaal. Veel leden zijn inmiddels al de trotse bezitter van dit mooie ding. Heb je er nog geen, maar wil je dat wel? Stuur dan even een mailtje of neem contact op met Peter Luijten.
De truien lijken ook eindelijk geleverd te kunnen worden. Problemen met de leverancier hebben het proces wat vertraagd, maar als het goed is komt de trui zeer spoedig binnen. We houden jullie op de hoogte.

Met Zwart/ Witte Groet,
Dennis van der Horst,
Secretaris TSVV Merlijn

 

> nr 14, 2002-2003

Beste Merlijners,

Afgelopen weekend, 25/ 26 januari 2003 zal in hoofdletters bij worden geschreven in de geschiedschriften der TSVV Merlijn. 5 Overwinningen, een unicum in de historie van ons cluppie! De overwinningsreeks begon afgelopen vrijdag toen de heren zaalvoetballers de heren van Woonexpress met een 5-2 nederlaag naar huis toe stuurden. Op zaterdag zetten de heren van Merlijn hun stijgende lijn voort met een klinkende 5-1 overwinning op VOAB. Ricardo Washington maakte zijn tweede hattrick van dit seizoen. Het team staat nu op een gedeelde vierde plaats, die recht geeft op nacompetitievoetbal. Op Zondag boekten de heren van 3 de grootste competitie van Merlijn dit seizoen: Broekhoven werd met 8-0 van het veld geblazen. Zondag 2 won met 3-0 van SVG 2, onder meer door twee doelpunten van Robin Saris. Zondag 1 mazzelde opnieuw. Een penalty tegen na 88 minuten betekende de 1-1 van SVG. Nadat de wedstrijd een moment gestaakt was en iedereen weer afgekoeld, maakte Thomas van Luytelaar in de blessuretijd alsnog de winnende.

Komend weekend zijn er weer 5 kansen op een overwinning.
31-1 Merlijn Zaalvoetbal - De Mop
1-02 WSC 1 - TSVV Merlijn 1
2-02 RKDSV 1 - TSVV Merlijn 1
2-02 VOAB 4 - TSVV Merlijn 2
2-02 VOAB 8 - TSVV Merlijn 3
Voorwaar geen makkelijke wedstrijden. WSC staat weliswaar onder Merlijn, maar boekt de meest vreemde uitslagen. In Tilburg werd de eerste onderlinge ontmoeting door twee curieuze doelpunten in de blessuretijd met 2-3 door de Waalwijkers gewonnen. Zondag 1 krijgt een zware kluif en heeft wellicht voor de derde maal op rij de hulp van het Duitse Geluk nodig. RKDSV is een directe concurrent voor de titel. VOAB 4 is net als Merlijn 2 een middenmotor met 17 punten. VOAB 8 staat derde, maar heeft maar 1 punt meer dan Merlijn 3. Afgelopen weekend baarde VOAB 8 opzien, door NOAD met 1-10 weg te blazen. Kon dus wel eens een doelpuntrijk duel worden daar in Goirle.

2 februari:
Jullie hebben al een mailtje gehad, maar hierbij toch nog even de reminder: Zondag 2 februari staat er een mooie avond op ‘t programma. Aangemoedigd door vaderlandse successen in den vreemde van onze pijlenkoning Ray van Barneveld, gaan wij onze kunsten vertonen in onze thuishaven, Café de Boekanier. Jawel, we hebben een primeur, ‘t Darts Tournament is geboren.

Om 18.00 uur worden jullie verwacht in de Boekanier. Genoeg tijd dus voor alle zondagboys om nog even af te pilsen op Sarto, om daarna samen van een Chinese maaltijd te gaan genieten (+/18.00 uur). Nee, niet zo weinig als die maffe Thai van de vorige keer en minder duur ook. Zie voor meer info onderaan deze mail. Daarna zal de Weekendcommissie haar plannen ontvouwen omtrent het slotweekend van 27 – 29 juni. Deelnemers opgelet: Er is een maximale capaciteit van 50 man, en op deze avond start de inschrijving. Zorg dus dat je erbij bent, want een groot aantal plaatsen zal na deze avond niet meer vrij zijn! Na deze “lekkermakende” praat van de Weekendcommissie zal het startsein voor het Darts Tournament worden gegeven: “Let’s play darts!”

Deelnemers wordt verzocht zo veel mogelijk eigen pijlen mee te nemen!!!!
Trek daarnaast jullie allerfoutste blousjes maar aan hoor!!!!

Wa kost da....?
Voor deze avond betaal je een bedrag van 7.50 euro. Daarvoor krijg je:
- een lekkere Chinese maaltijd: Je kunt kiezen uit Babipangang of Foe Yong Hai. Daarnaast kun je kiezen uit Witte rijst of Bami. (en ’t is véél ook)
- je deelnamekosten aan het Darts Tournament. We vragen een geringe bijdrage voor de prijzen van de winnaars.

Hoe betaal ik?
We hebben ervoor gekozen om het geld van je rekening af te laten schrijven. Dat zal rondom de 2e van februari gebeuren. Voor en na de trainingen van deze week kun je je inschrijven op een lijst; naam, rekeningnummer, babipangang of foe yong hai/ witte rijst of bami, handtekening. Mocht je deze week niet kunnen trainen, en wil je toch meedoen, reply dan deze mail naar mailto:info@tsvvmerlijn.nl, en geef daar je bevestiging door (naam, rekeningnummer, babipangang of foe yong hai/witte rijst of bami ). Let op: Door die mail te bevestigen machtig je TSVV Merlijn automatisch om 7.50 euro van je rekening af te laten schrijven.

Oefenwedstrijd trainingsleden:
Op donderdag 13 februari a.s. zal er een oefenwedstrijd plaatsvinden van Merlijn$s trainingsleden tegen de amateurs van SC Olympus 3. Het aanvangstijdstip volgt nog (vermoedelijk 19.30u of 20.00u), maar volgt snel op de site! Heb je zin om een potje te ballen en wil je alvast zien wat Merlijn voor jou (nog meer) kan betekenen, schrijf je dan nu in. Mail naar:
$info@tsvvmerlijn.nl$, en zet er meteen even bij naar welke positie in $t elftal je voorkeur uitgaat. Voor meer info kun je ook even bellen naar Ralph Ruyters, 06-41042669.

Prijsvraag MI
En als iedereen dan toch aan het mailen is, doe dan ook gelijk een gok voor de prijsvraag in de MI. De inzendingen stromen inmiddels binnen, dus waag ook een gok en stuur een mailtje naar merlijnredactie@hotmail.com. De mensen die op de foto$s kunnen staan zijn (in willekeurige volgorde) Justus Kox, Eveline Dijkhuizen, Jos van Baal, Jasper Schramade en Arjan Verhoeven. Onder de juiste inzendingen zal een krat bier worden verloot.

Met Zwart/ Witte Groet,
Dennis van der Horst,
Secretaris TSVV Merlijn


 

> nr 15, 2002-2003

Beste Merlijners,

Afgelopen weekend is er weer niet gevoetbald... Het blijft winter in Nederland. De heren zaalvoetballers trokken zich niets aan van de weersomstandigheden en trokken wel ten strijde. De Mop werd in een spectaculaire wedstrijd met 7-4 afgedroogd. Zondag 1 heeft dinsdag nog wel een oefenwedstrijd gespeeld. De amateurs van Willem II werden knap op 0-0 gehouden.

Ijs en weder dienende zal er komende week afgetrapt worden bij vier wedstrijden.
8-2 TSVV Merlijn 1 - DMC 1
9-2 TSVV Merlijn 1 - Audacia 1
9-2 TSVV Merlijn 2 - Were Di 3
9-2 TSVV Merlijn 3 - WSJ 5

DMC zal proberen Merlijn zaterdag weer met beide voeten op de grond te zetten. Onze Antiliaanse vrienden uit Dordt wonnen de heenwedstrijd met 3-1 en daar viel destijds zeer weinig op af te dingen. Inmiddels is Merlijn DMC op de ranglijst echter gepasseerd en in de strijd om de nacompetitie zou een overwinning zeer welkom zijn. Audacia verloor eerder dit jaar thuis van Merlijn. Een 0-1 overwinning (penalty Daan Baks, hoezo Duits geluk?) bleek voor Merlijn destijds de eerste stap om de opwaartse lijn te pakken.

Oefenwedstrijd trainingsleden:
Op 13 februari nemen trainingsleden van Merlijn het op tegen Olympus 3. Heb je zin om een balletje te trappen, stuur dan even een mailtje of neem contact op met Ralph Ruyters (06-41042669).

Nieuwe bestuursleden gezocht:
Het is misschien wat vroeg, maar aan het eind van het seizoen zullen er weer wat plaatsen open vallen in het bestuur van Merlijn. Op de website is de nodige informatie te vinden over de diverse functies en natuurlijk kun je ook gewoon iemand van het huidige bestuur aanspreken. Het bestuur kent zeven functies: voorzitter, secretaris (vice-voorzitter), Penningmeester, PR-functionaris, Activiteiten-functionaris, Competition Manager en Accommodatie Manager. Als je er wat voor voelt om bestuurslid van Merlijn te worden, neem dan contact op met ons, dan kunnen we je laten weten wat de mogelijkheden en procedures zijn. Natuurlijk kun je ook contact opnemen met ons voor een functie in een van de commissies.

Darts:
Afgelopen zondag is er een spetterende Merlijn-avond geweest. Na eerst een hapje Chinees te hebben gegeten en daarna de Weekend-commissie aangehoord te hebben, werd het eerste Merlijn Darts Tournament gehouden. 21 koppels streden om de felbegeerde dartpijlen van Barney. De dubieuze winnaars bleken uiteindelijk voorzitter Jan van de Vooren en Tim $de monnik$ Barentse te zijn. Eervolle vermelding gaat uit naar Michiel Koolen en Thomas van Luytelaar, die de prijs voor $best geklede koppel$ in de wacht sleepten.

Met Zwart/ Witte Groet,
Dennis van der Horst,
Secretaris TSVV Merlijn


 

> nr 16, 2002-2003

Beste Merlijners,

Het is inmiddels ruim twee weken geleden dat ik een schrijven aan jullie
richtte. Afgelopen weekend regeerde Koning Winter weer eens in ons koude
kikkerlandje. Het wordt tijd dat die beste man eens op vakantie gaat, want
de competitieschema$s beginnen toch langzaamaan erg krap te worden.

Het weekend daarvoor werd er wel gebald. Op Zaterdag opende Merlijn Zaterdag
met een 1-1 gelijkspel tegen directe concurrent DMC. Gezien de kansloze
nederlaag in Dordrecht een redelijk resultaat, maar er had zeker meer
ingezeten. Jack Stultiens wist tot twee keer toe een penalty niet te
verzilveren. Op Zondag was het wederom victorie dat de boventoon voerde.
Zondag 1 versloeg Audacia met 1-0 door een doelpunt van Dirk van Bree.
Zondag 2 verraste koploper Were Di met een 2-1 nederlaag. Zondag 3 tenslotte
versloeg het nietige WSJ 5 met 3-1, met dank aan de Joker van het
Gastenboek...

Komend weekend gaat er opnieuw gebald worden, hoewel de ijzige koude nog
steeds niet verdreven is. Wellicht dus dat er opnieuw afgelastingen te
betreuren zijn. De heren Zaalvoetballers hebben hier weinig last van en
speelden afgelopen vrijdag met 3-3 gelijk bij Maradgo Mode.

Programma komend weekend:
21-2 TSVV Merlijn ZVB - Leduc Autoschade
22-2 TSVV Merlijn 1 - SC Gorkum
23-2 Jong Brabant 1 - TSVV Merlijn 1
23-2 NOAD 4 - TSVV Merlijn 2
23-2 NOAD 9 - TSVV Merlijn 3

De zaterdag krijgt bezoek van rode lantaarndrager SC Gorkum. In Gorinchem
werd een zeer eenvoudige 1-8 overwinning behaald, maar Zondag 1 kan wel een
verhaaltje vertellen over onderschatting van een hekkensluiter... Zondag 1
hoopt eindelijk aan te mogen treden tegen Jong Brabant. De wedstrijd tegen
deze middenmotor is al verscheidene malen afgelast en ook voor komend
weekend valt er geen zekerheid te geven.

Accommodatie:
Accommodatie Manager Daan Baks heeft dan eindelijk respons gekregen van de
gemeente... Afgelopen week is er een gesprek geweest tussen een delegatie
van de TSVV Merlijn en wethouder Visscher en Hoofd Sportbedrijf Tilburg
Bertens. Helaas is de uitkomst niet onverdeeld positief. Een eigen complex
zit er voorlopig niet in, maar de gemeente zag wel mogelijkheden als het
gaat om een gedeeld complex met een andere vereniging. Op dit moment zijn er
een paar verenigingen geinteresseerd en binnenkort zullen de eerste
gesprekken gevoerd worden. Gastspeler is Merlijn op dit moment echter ook
bij Sarto en Olympus en alleen als er een duidelijke gelijkwaardigheid kan
worden besproken zal er voor Merlijn een goed voordeel zitten aan een
verhuizing. Wordt zeer spoedig vervolgd.

Weekend:
Het Weekend in Sevenum is bijna vol. Er zijn nog vijf plaatsen beschikbaar
voor dit festijn, dus eenieder die nog overweegt om mee te gaan moet er
zeker snel bij zijn. Het inschrijfformulier is op onze website te vinden
onder de activiteiten en kan uitgeprint worden. Het is de bedoeling dat je
hem dan inlevert bij Dennis Mallant, Wouter Grootendorst, Bram van Dun of
Daan Baks. Het weekend is gepland voor 27 tot en met 29 juni. Meer
informatie is te vinden op de site en ook bij een van vier bovengenoemde
heren.

Sponsor:
De TSVV Merlijn heeft een aantal sponsors en in de komende nieuwsbrieven
zullen zij een keer aan bod komen. Vandaag begin ik met Restaurant Het
Pakhuys. Dit restaurant is gelegen aan de Telegraafstraat en Merlijners
krijgen er op vertoon van hun Boekanier-pas een korting van 10% op de
rekening! Wellicht een keer het proberen waard dus... Nog geen
Boekanier-pas? Klop dan even aan bij Peter Luyten en lever bij hem een
pasfoto in.

Met Sportieve Groet,
Dennis van der Horst
Secretaris TSVV Merlijn

 

> nr 17, 2002-2003

Beste Merlijners,

Het is inmiddels al weer veel te lang dat ik mij tot jullie heb gericht met
een mooi schrijven over de club. Het is dan ook de hoogste tijd om de draad
weer eens op te pakken.

Het zonnetje straalt overvloedig over ons mooie landje en de laatste weken
is er dan ook weer regelmatig gebald door de competitieteams van Merlijn.
Merlijn Zondag 1 gaf in Diesen de tweede plaats weg aan RKDSV door een 2-0
nederlaag, maar herstelde zich afgelopen zondag door een eenvoudige 0-3
overwinning bij VCB. Het kampioenschap wordt moeilijk, maar is zeker nog
niet verspeeld.

Merlijn Zaterdag 1 verloor kansloos met 5-1 bij WSC, maar legde afgelopen
zaterdag koploper ONI het vuur na aan de schenen en wist een onverwachte
puntendeling uit het vuur te slepen. De nacompetitie is nog immer in zicht.

De mannen van Merlijn Zondag 2 en Zondag 3 presteren wisselvallig. Afgelopen
weekend kreeg het tweede met maarliefst 7-0 (!) klop van GFC. Het derde wist
met 0-8 (!!) te winnen van Longa. De zaalvoetballers wonnen hun wedstrijd
bij De Toppers met 2-9.

Komend weekend speelt Merlijn Zondag 1 thuis tegen Jong Brabant, dat de
meest gekke uitslagen neerzet. Mooie overwinningen worden afgewisseld met
waanzinnige nederlagen. Zaterdag 1 ontvangt rode lantaarndrager SC Gorkum,
dat de laatste weken echter punten begint te sprokkelen, door ondermeer met
2-4 te winnen bij VOAB. Als de concentratie echter net zo goed is als tegen
ONI, mag een overwinning geen probleem zijn.

Programma:
29-3 TSVV Merlijn 1 - SC Gorkum 1
30-3 TSVV Merlijn 1 - Jong Brabant 1
30-3 LONGA 3 - TSVV Merlijn 2
30-3 Sarto 8 - TSVV Merlijn 3
4-4 Merlijn zaalvoetbal - TNC/Cobo Cars 2

Laatste inschrijvingen voor Het Weekend.
Niemand durft blijkbaar de laatste plaats te pakken voor het grootse Merlijn
Weekend dat van 27 tm 29 juni in Sevenum zal plaatsvinden. Heb je je ondanks
alle oproepen nog steeds niet ingeschreven, neem dan even contact op met
Merlijn... Het gaat om de laatste plaats.

Sponsoring
De mannen (en natuurlijk ook onze mooie lieve Marieke van Sambeeck) van de
PR-Com zijn druk bezig met de werving van zowel nieuwe sponsors als nieuwe
leden. Jullie hebben als het goed is dan ook een mailtje ontvangen van de
mannen met de oproep om actief deel te nemen aan de werving. Schuif je
succesvolle vader (of moeder), of wellicht succesvolle broer, zo$n
sponsorplan onder z$n neus, neem contact op met Merlijn en draag je steentje
bij aan het welvaren van de club.

Toernooien
Daan Baks heeft Merlijn ingeschreven voor twee toernooien na de competitie.
Jullie horen natuurlijk nog veel meer hiervan, maar hierbij toch al de data:
PRof.van Linten Studenten voetbal toernooi van Pusphaira in Eindhoven.
Zaterdag/ zondag 7/8 juni. 25 euro de man + eten en slapen. GNSK Groningen:
22/24 mei kosten nog onbekend. Inschrijven kan vanaf nu via een mailtje naar
merlijn.

Oefenpot trainingsleden
Er komt ook weer een oefenpotje aan voor de trainingsleden. Op 2 april gaat
er geoefend worden in Diesen tegen RKDSV 5. Schrijf je nu in via een mailtje
naar info@tsvvmerlijn.nl.

Zomertijd
Komend weekend wordt de klok in de nacht van zaterdag op zondag een uur
vooruit gezet. Let dus op dat je je klok goed zet en zorg dat je zondag op
tijd bent!!

Met Sportieve groet,
Dennis van der Horst,
Secretaris TSVV Merlijn

 
Voetbalshop.nl
Underwearman.nl

Sponsor

Tilburg University