Activiteiten > Archief > Kampioenen en sterspelers > Zaterdag 2

Zaterdag 2

> Verslag Zat3 - SET1

Volgende ALLEEN GOALS BLIJVEN UIT BIJ OUVERTURE

Merlijn 3 opent seizoen bij SET met 1-0 nederlaag

Zaterdag 14 Augustus was het voor de jongens van Merlijn 3 dan eindelijk zover. Na maanden voorbereiding was het seizoen 4 augustus al begonnen met een training in Leypark. Afgelopen zaterdag was de eerste officiele wedstrijd voor de ploeg. Tegenstander was het eerste elftal van SET uit Tilburg. Op een goed bespeelbaar hoofdveld heeft Merlijn 3 zijn eerste visitiekaartje weggegeven. De uitslag doet anders vermoeden, maar de formatie van trainers F. Jansen en J. Gloerich had zowel het beter van het spel als de beste kansen.

De voorbereidingen waren voor de ploeg niet optimaal. Zo had het elftal al direct te kampen met personele problemen. De afwezigheid van Meisen (stage Curacao) en Van Kalmthout (Hockeyprof) lijken voorlopig niet meer dan logisch maar de anderen afwezig waren toch wel een aderlating voor het team. Zo moesten Nijholt en Mientjes werken, had Van Kruijsdijk studieproblemen, waren Frouws en Willems op vakantie en was Spoor geveld door een griepvirus. Deze jongens waren de dupe van onontkomelijke omstandigheden en dit werd door de technische Staf ook begrepen. De afwezigheid van Koroglu wekte daarentegen wel de nodige vraagtekens binnen het team. Deze feestboy had zich niet helemaal duidelijk afgemeld waardoor er de nodige commotie ontstond. Met behulp van enkele scouts kon er toch een zeer representatief team worden gepresenteerd aan het publiek.

Vanaf het beginsignaal van de warrig fluitende Kobussen nam de paarsgele equipe direct het heft in handen. Met vlot combinatiespel en een goed georganiseerde opbouw was het zeer opvallend dat de teller bij rust nog op nul stond. In de eerste helft waren goede kansen te noteren voor Gloerich, Jansen, Bisseling, Aalbers en Eijerkamp. Daarnaast werd een zuivere strafschop de ploeg onthouden nadat spits Gloerich in de zestienmeter naar de grond werd geschoffeld door de robuuste rechtsback van SET. Wat verder opviel bij het debuut van deze ploeg was de rust en discipline waarmee de verdediging te werk ging. Ondanks dat de selectie niet overloopt van verdedigers, speelden Piena en Jansen in het hart van de verdediging alsof ze er al jaren liepen. Daarbij waren de vleugelbacks Nguyen en Van Zon buitengewoon effectief en deze twee van origine middenvelders speelden een voortreffelijke partij.

Vlak na rust ging het enigszins fout bij Merlijn. Er werd niet meer goed in de organisatie gespeeld en men ging te makkelijk mee met het spel van SET. Er werd veel balverlies geleden en zo lieten de mannen van Tilburg-Zuid SET weer terug in de wedstrijd komen. Ondanks de toenemende druk waren er toch weer genoeg kansen voor de debutanten. Bisseling, Nguyen en Gloerich stonden allen oog in oog met de doelman maar het net werd niet gevonden. Daarnaast waren er nog vrije trappen van Piena en Jansen op zeer goede posities. Het publiek moest tot de 78ste minuut wachten voordat het de eerste goal van het seizoen zag. De linkshalf van SET kon de bal via de kluts meenemen en vanaf 18 meter haalde hij geplaatst uit. De sterk keepende Schrijen kon enkel toekijken en de 1-0 was een feit.

Een slotoffensief werd er nog wel uitgeperst maar verder dan enkele doelpogingen kwam Merlijn niet meer. Ondanks de 1-0 nederlaag overheersde na afloop een positieve stemming in het studentenkamp. Dat ze kunnen voetballen , heeft de ploeg laten zien, nu enkel nog het fortuin en de precisie om een wedstrijd te beslissen. Aanstaande woensdag speelt de formatie de volgende wedstrijd tegen de clubgenoten van Merlijn Zondag 3. De aanvang is 19.30 op het terrein van vv Broekhoven en de toegang zal gratis zijn.

Opstelling Merlijn 3: Schrijen , Nguyen, Piena, W.Jansen, Van Zon, Eijerkamp, F.Jansen, Aalbers, Bisseling, Gloerich, Ruhe.

 

> Informatie Merlijn 3 (zaterdag)

Algemene Info

Het doel van ons voetbalteam is om een gezellig, gemotiveerd en ‘flexibel’ voetbalteam te zijn waarbij vrijblijvendheid in bepaalde mate aanwezig zal zijn. We willen lekker voetballen met z$n allen in een leuk team en daarnaast willen we met elkaar ook andere activiteiten ondernemen, zoals stapavonden en uitstapjes. Om alle krachten te bundelen binnen het team en de betrokkenheid hoog te houden zijn er een aantal commissies in het leven geroepen. De invulling van deze commissies kan op de site gevonden worden.
Om een bepaalde structuur te houden hebben we binnen de club verschillende contactstromen. Zo zullen Freek en Joppe veel en goed contact onderhouden met de voorzitter en de rest van het bestuur. Als er dus iets is, zullen Freek en Joppe de verantwoordelijkheid op zich nemen. Daarnaast zullen zij alle informatie die zij vanuit het bestuur of de KNVB krijgen, indien dit relevant is voor het hele team, doorspelen naar de spelers van TSVV Merlijn 3.


Trainingen

Tijdens de voorbereiding zal zowel op maandag als woensdag getraind worden. Na de laatste vriendschappelijke wedstrijd zal alleen op woensdag getraind worden en wel van 18.30u tot 20.00u.
Omkleden en douchen kan allemaal op het sportcentrum gebeuren. Voor de training is het verplicht om over een sportkaart te beschikken. Dit omdat er getraind wordt op het complex van het sportcentrum.
De Trainingscommissie zal bestaan uit de technische staf: Freek Jansen en Joppe Gloerich. Zij zullen elke training voorbereiden, mede aan de hand van het vertoonde spel in de wedstrijden.
Iedereen is in eerste instantie verplicht te trainen. Bij verhindering moet er vóór 18.00u afgemeld zijn bij Freek. Dit kan via mail/ msn/ telefoon/ brief/ rooksignaal/ postduif..etc.….gebeuren. De Pinchhitters Bram en Rogier zullen deze verplichting niet hebben en zijn vrij om te komen.
Verhindering is niet erg en zal geen probleem zijn als het maar goed en op tijd wordt doorgegeven!


Wedstrijden

Thuiswedstrijden zullen om 12:30 uur gespeeld worden op het terrein van vv Broekhoven. Het aanvangstijdstip van uitwedstrijden zal variëren. Voor de thuiswedstrijden hebben wij het volgende plan: om de twee weken wordt er een ontbijt verzorgd bij iemand thuis. Dit rouleert waarbij we rond 10.30 verzamelen bij diegene thuis. Mocht je niet voldoende ruimte hebben, kan er natuurlijk uitgeweken worden.

Om het vervoer naar uitwedstrijden, in Tilburg of nabije omgeving, goed te laten verlopen is er een transportcommissie in het leven geroepen. Deze commissie zal voor iedere uitwedstrijd de reis plannen, en dit op de voorafgaande trainingsavond aan de rest laten weten. Gezien onze tegenstanders onder andere uit Veen en Sprang Capelle (ongeveer anderhalf uur met het openbaar vervoer) komen, is dit geen overbodige luxe!

De ‘Technische staf$ bepaalt daags voor de wedstrijd de opstelling voor zaterdag, dit zal veelal in samenspraak met de rest gebeuren. Vuistregel hierbij is dat iedereen minimaal één helft zal spelen. Eén van de wissels zal een helft (of langer, in een vlaag van plichtsbesef) de rol van assistent-scheidsrechter moeten vervullen.

Afmelden dient liefst zo ver mogelijk van tevoren te gebeuren, maar uiterlijk één dag van tevoren. Bij extreem besmettelijke of plots opduikende ziektes en andere vormen van overmacht zal de beheerder van de boetepot een beroep doen op zijn vergevingsgezindheid.

Zoals vermeld zullen we van Merlijn shirts, broekjes en kousen krijgen. Shirtjes worden per toerbeurt gewassen, heb je geen wasmachine tot je beschikking of weet je niet hoe wasknijpers werken, dan wordt er naar een oplossing gezocht.
Er zal een materiaalcommissie gevormd worden die zorgt draagt voor de ballen, waterzakken en wat er verder meegesleept moet worden. Ook stellen zij het wasrooster op.


 
Voetbalshop.nl
Underwearman.nl

Sponsor

Tilburg University