Activiteiten > Archief > Kampioenen en sterspelers > zondag 1

zondag 1> KAMPIOENEN!!!!

Volgende Afgelopen zondag 23 april was het dan eindelijk zo ver. Na 6 jaar, waaronder 2x nacompetitie en 2x op de laatste competitiedag nacompetitie verspeeld te hebben, is het eerste zondagelftal van Merlijn kampioen geworden. Hieronder enkele stukjes over de wedstrijd. Het bestuur wil namens Merlijn bedanken: Broekhoven voor het zijn van een goede gastheer, DVVC voor de sportiviteit, De Boekanier voor 6 jaar trouw aan Merlijn, de supporters voor de morele steun, de technische staf voor de inzet en betrokkenheid, de spelers voor datgene waar het uiteindelijk allemaal om draait: de prestatie. En verder natuurlijk iedereen die we vergeten zijn te noemen en wel zijn/haar aandeel heeft gehad.

Eindklasseringen eerste 6 seizoen na heroprichting:
Seizoen Klasse Plaats
05/06 5H 1
04/05 5H 4
03/04 5I 4
02/03 5I 2
01/02 5I 3
00/01 6E 5
(bron: voetbalzuid.nl)


Van de site van DVVC:

Zondag 23 april 2006

DVVC bleek zondag niet opgewassen tegen TSVV Merlijn, dat door een 0-2 overwinning het kampioenschap behaalde. De Tilburgse studenten zijn zonder twijfel de terechte kampioen van de 5e klas H. Het gehele seizoen voerde men de ranglijst aan en ook zondag tegen DVVC liet men er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was.

Ondanks het feit dat DVVC haar sportieve plicht wilde doen ten opzichte van de andere kampioenskandidaat WSJ, kon men tegen de aanstaande kampioen geen moment overtuigen. Men had geen antwoord op het verzorgde spel van de Tilburgers, waarin een aantal spelers loopt, die op een hoger niveau zeker niet zouden misstaan.
Na een nerveus begin dicteerde Merlijn het spel en was men met schoten op de paal van Paul Verbruggen en Tim Barentsen in de eerste helft al dicht bij de openingstreffer. DVVC kon alleen voor wat gevaar zorgen via individuele acties van de keihard werkende Koen Swanen, doch echt uitgespeelde kansen kwamen er niet.
Wist de DVVC-defensie in de eerste helft de levensgevaarlijke Merlijn-aanval met Roderik Robeer , topscorer Frank Gielis en Pim Degen aan banden te leggen, in de allereerste minuut na de pauze was het al direct raak.
Met een fraai afstandschot in de kruising zette Pim Degen zijn ploeg verdiend op voorsprong:0-1. Ook bij deze stand wist de thuisclub nauwelijks iets terug te doen en bleef Merlijn in aanvallend opzicht veel gevaarlijker. In de 55e minuut voorkwam DVVC-doelman Sjors Laurijsen een doelpunt, door een doorgebroken Tilburgse aanvaller van het scoren te houden. Nadat doelman Jos van Baal van Merlijn een vrije trap van Arjan Kastelijns onschadelijk had gemaakt, werd het in de tegenaanval uiteindelijk toch 0-2. Opnieuw was Pim Degen de doelpuntenmaker, na een fraai uitgespeelde aanval via Frank Gielis.
Mannetje minder
Inmiddels was DVVC al met een mannetje minder komen te staan, omdat John Broeders, na twee keer geel, met rood van het veld moest.
De meegekomen Merlijn-supporters vierden intussen langs de lijn al een feestje, in de wetenschap dat er niets meer mis kon gaan. DVVC voetbalde de wedstrijd plichtmatig uit en in de stand kwam geen verandering meer. Na het laatste fluitsignaal kon Merlijn dan ook gehuldigd worden als de terechte kampioen van de 5e klasse H, met promotie naar de 4e klas. Gezien de aanwezige kwaliteit zou Merlijn ook in de 4e klas wel eens in de top mee kunnen gaan draaien!


Uit het Brabants Dagblad:

Merlijn staat eindelijk op de platte kar
door Job van Dijk

Maandag 24 april 2006 - Met een overweldigend doelsaldo van 115-20 werden de studenten van Merlijn gisteren kampioen in de vijfde klasse H. Uit bij DVVC werd het 0-2.

De volle bus met meegereisde leden en supporters kwam dik vijf minuten te laat aantuffen op sportpark Dongekant. De studentikoze en enthousiaste aanhang van Merlijn kon echter gerust zijn: kampioenswedstrijden komen doorgaans moeilijk op gang. Het duel met DVVC vormde daar geen uitzondering op. Merlijn had vier punten voorsprong op WSJ - de tegenstander van volgende week - en begon nerveus in Dongen. De eerste helft leverde maar twee keer direct gevaar op: middenvelder Paul Verbruggen geselde de rechterpaal, aanvaller Tim Barentsen trof de linker. Pim Degen had als invaller na rust meer succes. Met een fantastisch afstandsschot met het ’zwakke’ rechterbeen zette hij Merlijn op het spoor van de eerste amateurtitel sinds de heroprichting zes jaar geleden. Het verzet van DVVC was daarna gauw gebroken, zeker na de tweede gele kaart van de al langer irritante John Broeders. Degen besliste de wedstrijd halverwege de tweede helft, op aangeven van vertrekkend clubtopscorer Frank Gielis.

Collectief
In de slotfase viel er nog een hilarische vergissing te noteren. Merlijn-trainer Wouter van de Vendel wilde Daan Baks inbrengen als derde invaller, maar scheidsrechter Vogelezang beweerde dat Merlijn al drie keer gewisseld had. Het mocht de pret niet drukken: Merlijn heerste dit seizoen en promoveert naar de vierde klasse. Het succes zat ’m in het collectief, wist Thomas van de Luijtelaar, mede-oprichter en al enkele jaren ’student af’ na afloop: „Een aantal jaar waren we dichtbij promotie, maar lukte het telkens net niet in de nacompetitie. Dit seizoen hebben we eigenlijk een hechter team dan ooit, met wat oudere en fysiek sterkere jongens. Dat heb je nodig in de vijfde klasse, waar het er soms behoorlijk hard aan toegaat. Verder denk ik dat deze competitie wat makkelijker was dan andere jaren.“
De doelcijfers spreken wat dat betreft boekdelen (115-20). Cijfers die een stevig kampioensfeest rechtvaardigen en dat kwam er gisteren dan ook zeker van. De studenten gingen per platte kar naar het terrein van Broekhoven, waar de selectie gehuldigd werd en twee fusten bier klaarstonden.
Matchwinner en zesdejaars student bedrijfseconomie Degen wist gisteren al waar het volgende feestje zich afspeelt. „Over drie weken studeer ik af, dan mogen de jongens weer gratis komen drinken.“
Opstelling TSVV Merlijn: Van Baal, Van de Luijtelaar, Meuleman, Custers, Saris, Kaastra, Robeer, Bouman (Degen), Robeer (Dreesen), Barentsen, Gielis.

 

> Op naar de promotie

Het eerste zondag elftal van Merlijn speelt in het seizoen 2002/2003 in de vijfde klasse I. Nadat vorig seizoen het eerste team in de nacompetie teleurstelde en promotie misliep, zijn de ogen dit jaar opnieuw gericht op promotie naar de vierde klasse. Met het spelerspotentieel van dit jaar is het halen van promotie een doelstelling die zeker gehaald kan worden. In de winterstop doet Merlijn nog volop mee om promotie en dus vonden de heren het tijd zichzelf in woord en beeld voor te stellen. De beelden volgen nog...

De spelers die het zullen moeten gaan doen worden hieronder aan u voorgesteld:

Selectie Merlijn 1 seizoen 2002/2003


Jos van Baal
Positie: Keeper
Bijnaam: Gijs
Kenmerk: Onze sluitpost Joske is berucht om zijn diepe dalen en zijn grote hoogten. Dit seizoen heeft Jos wederom bewezen dat hij van grote waarde voor Merlijn kan zijn. Hij heeft al menig puntje voor ons verdiend. Jammer voor Jos en ook voor Merlijn is dat het fenomeen
“ blunder” ook nog wel eens op onze keeper van toepassing is. Berucht zijn de blunders dit seizoen tegen SVG en EDN’56. Berucht is echter ook dat Jos het hele seizoen tot nu toe nog maar 8 doelpunten tegen heeft. Dit zegt genoeg over zijn kwaliteiten. Over de levenspartner van Jos is op dit moment nog niet zo veel bekend. Wel hebben wij uit betrouwbare bron vernomen dat zij Hanneke heet en op het flatfeest van Luuk van zich heeft doen spreken door maar liefst 3 uur met Gijs te praten.Tip voor de wisselspelers die Jos intrappen: Doe oordopjes in en verbeeld je dat Jos een vreselijk mooie vrouw is……

Peter Meuleman
Positie: Verdediger
Bijnaam: Erik Dekker, de Spijker, Redeker (hele ouwe!)
Kenmerk: Peter is een verdediger van de oude stempel. Opbouwend wat minder maar bikkelhard in de duels. De Spijker is tevens het loopwonder van onze club. Afgezien van het feit dat de spijker zijn waarde heeft binnen het veld toont hij ook nog iedere week zijn kunsten in de derde helft. Onder het mom dat hij het vandaag niet laat gaat maken strompelt hij dan na sluitingstijd de Boekanier of Brandpunt uit. Leuk detail is dat Peter zijn huidige levenspartner Heleen ontmoet heeft tijdens een vakantie op de Costa Brava in Spanje. Heleen, zo gaat het gerucht, is gevallen op de beruchte “vingertjesdans” die Peter wekelijks in de Tilburgse kroegen vertoont.

Maarten Souren
Positie: Verdediger
Bijnaam: De man van……
Kenmerk: Er is niemand binnen Merlijn met een betere instelling dan Maarten. Deze rechtsback gaat altijd tot het uiterste. Maarten is de mannelijke helft van het voetbalpaar Maarten/Evelien. Deze twee mensen staan binnen Merlijn letterlijk en figuurlijk bekend als onafscheidelijk! Maarten zal moeten knokken voor een basisplaats dit seizoen, dit is echter zijn grote kracht en wij hebben er alle vertrouwen in dat Maarten een goed seizoen speelt. Hij zal zijn fysiek mindere kracht goed moeten maken met veel inzet.

Olaf Koops
Positie: Verdediger
Bijnaam: De Rode Limburger,Spook, Luc Krotwaar, koning bank
Kenmerk: Deze roodharige back hangt al tijden tegen een basisplaats bij het eerste team aan. Er moet toch een tijd komen dat dit gaat lukken!! Grote kwaliteit van Olaf is het uitschakelen van aanvallers. Bikkelhard in de duels komen er maar weinig verdedigers langs. De opbouw van Olaf is niet zijn sterkste punt maar dit gaat met veel trainingsarbeid zeker goed komen! Uniek feit aan De Rode Limburger is dat hij supporter is van het roemruchte Roda JC uit Kerkrade. Binnen Merlijn vraagt men zich regelmatig af waarom je supporter van Roda JC kunt zijn. Een goede uitleg heeft Olaf eigenlijk nooit gegeven?! Misschien is het ook niet zo gemakkelijk om tegen derden uit te leggen wat nou het “Roda-gevoel” betekent…..

Robin Saris
Positie: Verdediger
Bijnaam: Bij deze een verzoek om er één te verzinnen !!
Kenmerk: Robin is onze nieuwe aanwinst van dit seizoen. Binnen no-time heeft Robin een vaste basisplaats veroverd. Met zijn lengte en fysieke kracht is hij een goede kracht binnen Merlijn. Als glazenophaler van café Bolle heeft Robin een machtsposite binnen het team. Veel arme medespelers vragen elke week weer om wat gratis pils. Helaas is dit er nog nooit van gekomen… Sterker nog, het gerucht gaat dat Robin tijdens werktijd in Bolle al enkele malen dronken Merlijn leden buiten heeft moeten trappen. Namen zullen we achterwege laten….
Over de vriendin van Robin is weinig bekend…eigenlijk alleen dat ze bestaat. We zijn erg benieuwd Saris…!

Justus Kox
Positie: Verdediger
Bijnaam: Huub Loeffen, Johan Hansma, de Varaan, Ruudje Knol, Koxie
Kenmerk: Justus heeft zich dit seioen sterk verbeterd. Wilde het vorige jaren nog wel eens fout gaan in de opbouw of op verbaal niveau, dit jaar is Justus tot nu toe één van de betere spelers. Helaas gaat hij na de winterstop genieten van een vakantie in het verre Spanje en zullen we hem moeten missen de rest van het seizoen. Waarschijnlijk zal hij met het kampioensfeest weer present zijn…..toch? Kox heeft zijn sporen voor Merlijn ruimschoots verdient. Opmerkelijk aan deze jongeman is dat hij samen met een niet nader bij naam te noemen teamgenoot een avondje dacht speler te zijn van Vitesse Arnhem. Dit avondje heeft rampzalige gevolgen gehad….De fietsenhandel van Justus is failliet verklaard. Voor inlichtingen bel Marit, partner van Justus.
Inmiddels heeft Justus tijdens een partijtje zaalvoetbal zijn voet gebroken en is hij vertrokken richting het Spaanse Madrid. Merlijn wenst hem alle sterkte toe en we hopen Justus volgend seizoen ondanks deze zware blessure toch weer op de velden terug te vinden!

Marijn Collart
Positie: Middenvelder
Bijnaam: Collaris, advocaatje, Martijn “trek je beentje terug” Collart
Kenmerk: Als basisspeler maakt Martijn dit jaar een wat wisselvallig seizoen door. Goede wedstrijden worden afgewisseld met mindere. Als mid-mid is Martijn echter van grote waarde voor het team. Ook als oudste en meest wijze speler van Merlijn 1 heeft hij een goede invloed op de andere spelers.
Buiten het veld speelt Collart al enkele jaren voor advocaat. Men kan wel zeggen dat dit met groot succes gebeurd. Collart heeft dit jaar reeds twee teamgenoten voor een zware ondergang behoedt. Deze spelers zijn hem hiervoor grote dank verschuldigd… Samen met partner Lonneke vormt ook hij een echt voetbalpaar.

Arjan Verhoeven
Positie: Middenvelder
Bijnaam: Afhaker, Luuk, de Kikker
Kenmerk: Luuk werd vorig seizoen uitgeroepen tot de meest waardevolle speler van Merlijn. Deze middenvelder loopt nog wel eens te mokken over de positie waarop hij moet acteren. Dit seizoen is Luuk nog niet echt op zijn niveau van vorig jaar. Wellicht komt met de nieuwe trainer het plezier weer terug en zien we hem weer ouderwets knallen. De keren dat “ de afhaker” mee gaat op stap dan staat hij z’n mannetje. Helaas komt zijn bijnaam niet uit de lucht vallen en wil hij nog wel eens “ afhaken” bij het begin van de derde helft….Hier moet duidelijk verandering in komen!! Luuk beweert meerdere vrouwen ter beschikking te hebben. Tot nu toe houdt hij deze angstvallig verborgen in Eindhoven. Merlijn zegt: Luuk, laat je teamgenoten mee genieten..!

Andreas Grupe
Positie: Spits
Bijnaam: De Duitse Helm, Pruis, der Andy
Kenmerk: De Duitse held van Merlijn staat bekend om zijn fysieke kracht. Deze supporter van Werder Bremen is bij balbezit bijna niet te stoppen. Ook zijn kopkracht is erg berucht bij de tegenstanders. De Pruis boezemt bij de tegenstander bij voorbaat al angst in door zijn verschijning. Een nog Duitser hoofd dan Andy heeft alleen Oliver Kahn…
Helaas gaat der Andy de tweede seizoenshelft op studiereis richting Zwitserland en zullen we hem moeten missen. Volgend jaar rekenen we weer op hem!

Dirk van Bree
Positie: Middenvelder
Bijnaam: De Flegmaticus
Kenmerk: Dit seizoen heeft Dirk zich naar een basisplaats in het eerste geknokt. Als zeldzame linkspoot is hij een degelijke middenvelder die altijd zijn mannetje staat. De inzet is altijd meer dan honderd procent. Dirk eist ook van zijn ploeggenoten volle inzet en kan zich hier soms goed over opwinden wanneer dit niet het geval is. Zo langzamerhand kan gezegd worden dat van Bree een onmisbare kracht binnen Merlijn 1 is geworden. Op zondag is de derde helft ook vaak aan Dirk besteed….

Ronald Beks
Positie: Verdediger
Bijnaam: Ronnie Baxter
Kenmerk: Ronnie B. is volgens velen de beste voetballer van Merlijn. Betrouwbaar, degelijk en het belangrijkste; nooit commentaar op de scheidsrechter! Ronald is op alle plaatsen in de verdediging inzetbaar en blinkt ook op elke positie uit. Wanneer hij nog wat brutaler wordt en ook zijn ploeggenoten de goede weg wijst dan groeit hij uit tot ….?? Helaas is Ronald erg druk met zijn baan bij Deloitte&Touch zodat hij de derde helft vaak aan zich voorbij moet laten gaan. Wanneer hij echter kan dan is hij er. Ronnie B. is er tevens verantwoordelijk voor dat Merlijn maar liefst over 1 trouwe supporter beschikt. Vader Beks komt iedere thuiswedstrijd de kunsten van zijn zoon bewonderen. Voor Ronnie Baxter geldt eigenlijk maar 1 ding: Ga zo door!!

Teun Melis
Positie: Middenvelder/Aanvaller
Bijnaam: Koning van het Lamme Apen Rijk, de Haas, Pingeldoosje, Razende Roelof
Kenmerk: Teun is een uitermate goede voetballer en past daar zijn gedrag dan ook op aan. De mentaliteit laat nog wel eens te wensen over en met de regels neemt hij het niet zo nauw. Voor Merlijn is Teun een erg belangrijke speler die de eerste seizoenshelft node gemist werd. Na een valse start door een conflict met de toenmalige trainer gaat Teun de tweede seizoenshelft ouderwets razen langs de zijlijn. Over Teun en de derde helft valt weinig te zeggen….dat zegt genoeg!

Henk Klein Teeselink
Positie: Aanvaller/Middenvelder
Bijnaam: Koning van de bijnaam, de witte raaf, de witte tulp, de loper, de stift
Kenmerk: De stift is de jongste speler van Merlijn 1. Deze koning van de bijnaam is vaak onnavolgbaar voor zowel zijn medespelers als zijn tegenstander. Dit is dan ook zijn kracht. Na een goede start dit seizoen is Henk wat weggezakt en is hij op dit moment niet zeker van een basisplaats. Hij heeft in het verleden bewezen wedstrijden te kunnen beslissen voor Merlijn. Hopelijk gaan we het in de tweede seizoenshelft weer meemaken dat Henk met een geweldige rush over het gehele veld iedereen laat staan om vervolgens met een uitzonderlijke stift de keeper te verschalken. Dat zou mooi zijn..!

Daan Baks
Positie: Aanvaller/Middenvelder
Bijnaam: Beardsley, Baksol
Kenmerk: Beardsley is dit seizoen terug in de selectie na een dramatisch slecht vorig seizoen. Dit seizoen heeft Baksol slechte en goede wedstrijden afgewisseld. Hopelijk voor hem is de nieuwe trainer niet al te veel op het conditionele aspect gericht….dit kon nog wel eens wat problemen opleveren. Ondanks dat de conditie van Beardsley beter is dan vorig seizoen blijft dit een zwak punt. Eenmaal aan de bal beschikt hij echter wel over een goede trap. Helaas voor Baksol heeft ook hij na een avondje Vitesse-spelen zijn fietsenhandel op moeten geven. Dit is erg zuur want de handel liep als een trein…..De fietsenhandel is failliet en nu heeft Beardsley enkele keren geprobeerd geld te verdienen op de fruitautomaat bij Lex. Ook Luuk probeerde dit…zonder resultaat zoals altijd! Niet meer doen dus…zij kunnen beter een pokercursus gaan volgen bij Nolus Verhoef. Dit levert tenminste nog wat op!!

Tim Barentsen
Positie: Aanvaller/Middenvelder
Bijnaam: De Monnik
Kenmerk: De Monnik is dit seizoen eindelijk losgekomen op het voetbalveld. Vorig seizoen liep hij nog als onontdekt talent rond in het tweede, nu geld hij als gevaarlijke spits die door zijn onvoorspelbaarheid vaak onrust zaait bij de tegenstander. Wanneer hij deze lijn doortrekt in de tweede seizoenshelft zal hij een belangrijke speler in Merlijn 1 worden.
De Monnik dankt zijn bijnaam aan het kapsel waarmee hij door het leven gaat. Hij speelt graag voor monnik. Meerdere malen is hij gesignaleerd op een bedevaartstocht naar het veld van Sarto. Op zondagochtend 8 kilometer lopen geldt voor hem als een goede warming-up op de komende wedstrijd. Ondanks dat dit nog niet helemaal begrepen wordt door zijn ploeggenoten is Tim een gewaardeerde kracht binnen Merlijn. Misschien een welgemeend advies: Koop een Fiets Tim! ( wel een andere fietsenhandel zoeken…)

Niels Bisschops
Positie: Aanvaller/Middenvelder
Bijnaam: Nelis, de Trainer
Kenmerk: Nelis is weer helemaal terug op zijn oude niveau. Nadat hij door een wereldreis de tweede helft van het vorige seizoen gemist heeft is Nelis dit seizoen weer een belangrijke speler voor Merlijn. Hoogtepunt in zijn Merlijn loopbaan blijft de laatse wedstrijd voor zijn wereldreis. Drie prachtige goals…. Dit seizoen hebben we die nog niet gezien maar wie weet komt dit nog!? Naast het spelen in Merlijn 1 heeft Nelis nog een andere hobby, Hockeytrainer… We begrijpen allemaal de reden waarom Nelis dit doet. Het trainerschap heeft dan ook al geleid tot een kortstondige speelster/trainer relatie. Helaas houdt Nelis zijn hockeydames nog een beetje weg bij Merlijn. Graag moet hier verandering in komen!! Wat is er nou mooier om met het gehele Shot-team op zondagavond in de Boekanier te zitten! Dus Nelis, bij deze een verzoek tot het nader bij elkaar komen van Merlijn en Shot…!


 

> Nacompetitie

Mannen, het leek me wel een leuk idee om iedereen een beetjke op de hoogte te houden en warm te krijgen voor een eventuele nacompetitie. Ik heb vanmiddag at speurwerk verricht en wellicht dat in dat kader het onderstaande een mooi plekkie kan krijgen op de site. Volgens miij zijn de meesten hier wel geinteresseerd in:


Nacompetitie Klasse 5I seizoen $02-$03:

Aangezien er de afgelopen weken nogal wat verwarring is ontstaan omtrent het al dan niet spelen van de nacompetitie, leek de tijd rijp om maar eens te duiken in de KNVB regelementen. Met de periode standen in de andere hand kan ik jullie wellicht van enige duidelijkheid voorzien. De komende weken zal ik elke week op de site hierop terugkomen om ervoor te zorgen dat iedereen begin mei echt op scherp staat:

De eerste periode is gewonnen door Hilvaria, gevolgd door Merlijn en RKDSV. In het geval dat de periodekamipoen ook klassekampioen wordt, wordt deze periode overgeheveld naar het hoogstgeplaatste team in de klasse zonder periode (dus deze wordt in dat geval was verdeeld na het vergeven van periode 2 en 3.). Onze 2e plaats levert hier dus niks op.

De tweede periode schrijft een andere regeling voor. Deze periode gaat naar de hoogstgeplaatste in de periode indien de winnaar van deze periode kampioen wordt. De stand hierin is: 1. Hilvaria 15 ui 6 (+9), 2. RKDSV 14 uit 6 (+19) 3.TSVV Merlijn 13 uit 6 (+9). Het programma voor de laatste speeldag is voor komend weekeinde 13-4: JB-Merlijn en Hilvaria-RKDSV. Als Merlijn wint en Hilvaria wint of gelijkspeelt thuis tegen RKDSV, dan is Merlijn winnaar van de 2e periode aangezien Hilvaria in dat geval de titel niet meer kan ontgaan. Dit levert het voordeel op van een eventueel beslissende thuiswedstrijd in de nacompetitie (zie schema verderop), waarin dan eerst uitgespeeld wordt.

In de 3e periode ligt nog een mogelijk addertje onder het gras. De regeling hiervoor is dat het hoogstgeplaatste team in deze periode zonder periode titel de periode wint. De stand is hiervoor als volgt: 1. Hilvaria: 9 uit 3 (+7), (met gestaakte 2-0 tegen Broekhoven nog tegoed) 2. Spoordonk 9 uit 4 (+4) 3. SVSOS 8 uit 4 (+2) 4. JB 7 uit 4 (+2) 5. RKDSV 7 uit 4 (+2) 6. SVG 7 ui4 (-1) 7. TSVV Merlijn 6 uit 4 (+1).

Merlijn speelt voor deze periode nog tegen EDN, Hilvaria en Broekhoven. Hilvaria mag gemakshalve weggestreept worden uit de stand. Het doemscenario is in dat geval dat SVSOS (of JB) voor Spoordonken Merlijn eindigt in deze periode. Zij zouden dan de 3e periode meenemen. In dat geval geeft een 3e plaats in de eindrangschikking recht op de nacompetitie en zou je met een vierde plaats buiten de prijzen kunnen vallen. In het geval Spoordonk of Merlijn achter Hilvaria en of RKDSV zou eindigen dan zijn beide verzekerd van een periode, de een via die 3e periode en de ander via een 3e of zelfs 4e plaats in de competitie. Staat deze 4e plaats in de competitie dan nog ter discussie? Theoretisch gezien wel in het geval dat Merlijn vier maal verliest en Tuldania of JB 10 punten haalt en daarbij respectievelijk 16 en 23 doelpunten ook nog goedmaken. Dus ! als we zondag winnen kan het al feest zijn (2e periode), en zijn we sowieso 4e in de eindstand. Dus om te beginnen zullen we daar maar voor gaan dan...... met zijn allen. Zal als (reserve) aanvoerder proberen het goede voorbeeld te geven.

Voor de volledigheid zonder ook maar al teveel vooruit te lopen op een mogelijke periode, het schema:

Wedstrijd 1: 1e periodekamipoen - 2e periodekamipoen

Wedstrijd 2: 3e periodekamipoen - Verliezer 1e/2e periodekamipoen

Wedstrijd 3: 3e periode kampioen- Winnaar 1e/2e periodekamipoen

Uiteraard speelt de 2e periodekampioen bij uitwinst of gelijkspel van wedstrijd 1, zijn 2e wedstrijd thuis tegen de 3e periode kampioen....

Verder nog hierbij aan te tekenen dat de uiteindelijke winnaar direct zal promoveren en dus geen P/D wedstrijden of tegen andere klasse periode kampioenen meer hoeft te spelen. Een kortere weg is bijna niet denkbaar.....

Thomas

 
Brandpunt
Underwearman.nl

Sponsor

Tilburg University