Activiteiten > Archief > Kampioenen en sterspelers > Zaterdag 2 > Verslag Zat3 - SET1

Verslag Zat3 - SET1

ALLEEN GOALS BLIJVEN UIT BIJ OUVERTURE

Merlijn 3 opent seizoen bij SET met 1-0 nederlaag

Zaterdag 14 Augustus was het voor de jongens van Merlijn 3 dan eindelijk zover. Na maanden voorbereiding was het seizoen 4 augustus al begonnen met een training in Leypark. Afgelopen zaterdag was de eerste officiele wedstrijd voor de ploeg. Tegenstander was het eerste elftal van SET uit Tilburg. Op een goed bespeelbaar hoofdveld heeft Merlijn 3 zijn eerste visitiekaartje weggegeven. De uitslag doet anders vermoeden, maar de formatie van trainers F. Jansen en J. Gloerich had zowel het beter van het spel als de beste kansen.

De voorbereidingen waren voor de ploeg niet optimaal. Zo had het elftal al direct te kampen met personele problemen. De afwezigheid van Meisen (stage Curacao) en Van Kalmthout (Hockeyprof) lijken voorlopig niet meer dan logisch maar de anderen afwezig waren toch wel een aderlating voor het team. Zo moesten Nijholt en Mientjes werken, had Van Kruijsdijk studieproblemen, waren Frouws en Willems op vakantie en was Spoor geveld door een griepvirus. Deze jongens waren de dupe van onontkomelijke omstandigheden en dit werd door de technische Staf ook begrepen. De afwezigheid van Koroglu wekte daarentegen wel de nodige vraagtekens binnen het team. Deze feestboy had zich niet helemaal duidelijk afgemeld waardoor er de nodige commotie ontstond. Met behulp van enkele scouts kon er toch een zeer representatief team worden gepresenteerd aan het publiek.

Vanaf het beginsignaal van de warrig fluitende Kobussen nam de paarsgele equipe direct het heft in handen. Met vlot combinatiespel en een goed georganiseerde opbouw was het zeer opvallend dat de teller bij rust nog op nul stond. In de eerste helft waren goede kansen te noteren voor Gloerich, Jansen, Bisseling, Aalbers en Eijerkamp. Daarnaast werd een zuivere strafschop de ploeg onthouden nadat spits Gloerich in de zestienmeter naar de grond werd geschoffeld door de robuuste rechtsback van SET. Wat verder opviel bij het debuut van deze ploeg was de rust en discipline waarmee de verdediging te werk ging. Ondanks dat de selectie niet overloopt van verdedigers, speelden Piena en Jansen in het hart van de verdediging alsof ze er al jaren liepen. Daarbij waren de vleugelbacks Nguyen en Van Zon buitengewoon effectief en deze twee van origine middenvelders speelden een voortreffelijke partij.

Vlak na rust ging het enigszins fout bij Merlijn. Er werd niet meer goed in de organisatie gespeeld en men ging te makkelijk mee met het spel van SET. Er werd veel balverlies geleden en zo lieten de mannen van Tilburg-Zuid SET weer terug in de wedstrijd komen. Ondanks de toenemende druk waren er toch weer genoeg kansen voor de debutanten. Bisseling, Nguyen en Gloerich stonden allen oog in oog met de doelman maar het net werd niet gevonden. Daarnaast waren er nog vrije trappen van Piena en Jansen op zeer goede posities. Het publiek moest tot de 78ste minuut wachten voordat het de eerste goal van het seizoen zag. De linkshalf van SET kon de bal via de kluts meenemen en vanaf 18 meter haalde hij geplaatst uit. De sterk keepende Schrijen kon enkel toekijken en de 1-0 was een feit.

Een slotoffensief werd er nog wel uitgeperst maar verder dan enkele doelpogingen kwam Merlijn niet meer. Ondanks de 1-0 nederlaag overheersde na afloop een positieve stemming in het studentenkamp. Dat ze kunnen voetballen , heeft de ploeg laten zien, nu enkel nog het fortuin en de precisie om een wedstrijd te beslissen. Aanstaande woensdag speelt de formatie de volgende wedstrijd tegen de clubgenoten van Merlijn Zondag 3. De aanvang is 19.30 op het terrein van vv Broekhoven en de toegang zal gratis zijn.

Opstelling Merlijn 3: Schrijen , Nguyen, Piena, W.Jansen, Van Zon, Eijerkamp, F.Jansen, Aalbers, Bisseling, Gloerich, Ruhe.Voetbalshop.nl
Underwearman.nl

Sponsor

Tilburg University