– English below – 
 
T.S.V.V. Merlijn is opgericht op 13 mei 1968 en telt op dit moment ongeveer 300 leden. Wij zijn daarmee dé Studenten Voetbalvereniging van Tilburg. Wij bieden voor iedereen een passend voetbalniveau aan voor zowel beginners als selectiespelers. T.S.V.V. Merlijn zet zich in voor het verenigen en verbinden van voetballende studenten waarbij prestaties en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Waar T.S.V.V. Merlijn studenten binnen de lijnen de kans geeft om zich te ontwikkelen in een van onze 9 teams, geeft T.S.V.V. Merlijn studenten buiten de lijnen de kans om deel te nemen aan verschillende activiteiten, toernooien, feesten en nog veel meer.

T.S.V.V. Merlijn speelt haar thuiswedstrijden op het kustgrasveld op het complex aan Sportweg 13, dichtbij het Tilburg University Sports Center. Onze kleedkamers zijn direct naast het veld te vinden in het gebouw van het 2College Jozefmavo en worden in samenwerking met hen beheerd. Daarnaast liggen zowel de Olympia Sports Bar als het O’Café op loopafstand van ons voetbalveld.

Wat bieden wij onze leden?

 • Verschillende passende lidmaatschappen van zowel competitielid, pinchhitter als trainingslid
 • Een tenue van de club voor al onze competitieleden
 • Ervaren trainers voor alle teams
 • Alle benodigde trainingsmaterialen worden geregeld door de club en het Tilburg University Sports Center
 • Wekelijkse clubavond op donderdag in de Olympia Sports Bar
 • 3 keer per jaar het clubblad, de Merlijn International, te lezen in de Olympia Sports Bar
 • Vrijblijvende deelname aan verschillende interne en externe activiteiten

Wil je lid worden van T.S.V.V. Merlijn?

Klik hier voor het inschrijfformulier.

Geschiedenis

De naam Merlijn is afgeleid van de wijze raadsheer van koning Arthur uit het verhaal “Koning Arthur en de ridders van de ronde tafel”. Met deze naam associeert T.S.V.V. Merlijn zich met de grondleggers van het voetbal, de Engelsen. De raadsheer Merlijn staat daarnaast voor wijsheid, dapperheid en trots. T.S.V.V. Merlijn is opgericht op 13 mei 1968 door onder andere Berry de Beer. Ruim tien jaar later, om precies te zijn 10 augustus 1979, werd T.S.V.V. Merlijn aangemeld bij de notaris en zijn de statuten officieel van kracht geworden. Daarnaast staat T.S.V.V. Merlijn vanaf deze datum ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Na een aantal jaren met 3 en zelfs 4 elftallen vertegenwoordigd te zijn geweest in verschillende competities van de K.N.V.B. kwam er eind jaren ’80 een verval in het aantal leden. In 1996 besloot men T.S.V.V. Merlijn om deze reden slapend te maken omdat er niet genoeg belangstelling meer bestond onder Tilburgse studenten om in het weekend de kleuren van de T.S.V.V. te verdedigen.

Ruim twee jaar later ontstond echter opnieuw het idee tot het oprichten van een voetbalvereniging onder een aantal voetballers die reeds trainden op het sportcentrum. Na deelname met een team, bestaande uit deze jongens, aan de Europese Studenten Kampioenschappen Voetbal ontstond het idee om de voetbalvereniging Merlijn nieuw leven in te blazen. Dit idee werd gesterkt doordat er een vaste groep ontstond die wat meer samen (in verenigingsverband) wilde doen. Om deze reden besloot deze groep fanatieke voetballers medio 1999 Merlijn nieuw leven in te blazen. Dit leidde in november 1999 tot het aantreden van een zeskoppig bestuur, dat zich inzette voor de heroprichting van T.S.V.V. Merlijn in het voorjaar 2000. Nadat we in het seizoen ’00/’01 zijn gestart met één team op het veld op zondag is T.S.V.V. Merlijn alleen nog maar gegroeid. Momenteel zijn er 9 veldteams actief, waarvan 2 damesteams en 3 herenteams op zondag en 4 herenteams op zaterdag. Daarnaast komen er 2 zaalteams onder de vlag van T.S.V.V. Merlijn op doordeweekse dagen uit in de competities van de Tilburgse Zaalvoetbalbond (TZVB).

Het clublied

Het clublied van T.S.V.V. Merlijn wordt gezongen op het ritme van het lied “Milord”

T.S.V.V. Merlijn, en niemand krijgt ons klein,

Wat zullen wij vanavond straal bezopen zijn,

We drinken heel veel bier,

En maken veel plezier,

Het bier is op, dus zet de nieuwe kan maar neer,

Lalalalalala Lalalalalala Lalalalalalalalalalalala.


 

About TSVV Merlijn

T.S.V.V. Merlijn was founded on the 13th of May, 1968. At the moment the association counts around 300 members. This makes us the one and only student soccer association in Tilburg. We offer a wide range of soccer levels, from beginners to selection players. T.S.V.V. Merlijn is committed to connecting students who like playing soccer, hereby performance and having fun are of paramount importance. T.S.V.V. Merlijn gives players the opportunity to develop themselves between the white lines in one of our 9 teams. Outside of these lines T.S.V.V. Merlijn gives you the chance to participate in different activities, tournaments, parties and more.

T.S.V.V. Merlijn plays her home matches on the artificial grass field on our complex at the Sportweg 13, close to the Tilburg University Sports Center. Our dressing rooms are located next to the field in the building of the 2College Jozefmavo and are managed together with this school. The Olympia Sports Bar and the O’cafe are both located on walking distance from our field.

What do we offer our members?

 • Different types of memberships for both competition member, pinchhitter and trainings member.
 • A competition kit for all of our competition members
 • Experienced trainers for all teams
 • All required training materials are arranged by T.S.V.V. Merlijn and the Tilburg University Sports Center
 • A weekly club night on Thursdays in the Olympia Sports Bar
 • The Merlijn International, our club magazine, is published three times a year and available to read in the Olympia Sports Bar
 • Non-binding participation to different internal and external activities

Do you want to become a member of T.S.V.V Merlijn?

Click here for the sign up sheet.