Welcome to the first game report of TSVV Merlijn Ladies 1. After a win last week, the team was confident, but knew the other team was strong. After a good 15 minutes of playing, DSE manages to score the first goal, 1-0. But Merlijn does not give up and creates serious goal possibilities. Unfortunately, DSE also does not give up and they make the 2-0 and even the 3-0. As if things were not bad already, one of our players gets injured and has to leave the field, the 4-0 follows. Half time. Time for some tips and substitutes. Unfortunately, DSE manages to score 5 more times in the second half and Merlijn loses the first two halves. Luckily, the third half still had to be played, and believe me, Merlijn won this one.

Het was zo ver. Na een week erop te hebben gewacht mocht onze VR1 aantreden voor hun eerste wedstrijd in Europa. Na de 8-0 overwinning van vorige week (en vooral de hashtag #wijgaaneuropain) hebben zij een plek bemachtigd en mocht in Etten-Leur het spektakel gaan plaatsvinden. Vol goede moed en gezonde spanning vertrok de VR1 op de vroege zondagmorgen naar het begin van hun Europees avontuur. Onderweg naar zo’n wedstrijd merk je toch dat de spanning er goed in zit (iets met een afslag, een verdrijvingsvlak en een Mini) maar dit mag de pret niet drukken. Eenmaal daar aangekomen bleek het echter dat we gewoon nog steeds in de 3e klasse – D uitkwamen.. Is het naast ons schoenen lopen vanwege vorige week dan voor niks geweest?!

Het eerste fluitsignaal klinkt en de wedstrijd begint. Je merkt dat DSE sterk is, en een aantal snelle spelers heeft. Maar die hebben wij ook, dus kansen worden zeker gecreëerd. Helaas komen we na 15 minuten op een 1-0 achterstand. Kort hierna creëert Merlijn twee grote kansen maar deze worden helaas niet omgezet in doelpunten waardoor we de wedstrijd niet om kunnen keren. DSE maakt 2-0 en 3-0 en wederom kunnen we, tot onze frustratie, onze kansen niet afmaken. Als het allemaal nog niet erger kon viel Mo ook nog eens geblesseerd uit (en maakt DSE de 4-0). We gaan de rust in.

Na wat tips van de trainer, glaasjes siroop en wissels begint de tweede helft. Op sommige momenten maken we prima combinaties en worden de afspraken in het veld opgevolgd, en hier komen best kansen uit, helaas zonder resultaat.

We vermoeden dat het door de aanmoedigende “Kom op DSE- eh Merlijn!” die Evelien tot 3 keer toe over het veld riep kwam, want het team uit Etten-Leur wist nog 5 keer ons doel te vinden. De eindstand mag zelf uitgerekend worden, daar praten we niet meer over. Dan maar op naar de helft waar wij altijd winnen. Na wat plannen te hebben gesmeed met onze collegae van Dames 2, vertrok een delegatie van Dames 1 richting FC Tilburg voor de helft der helften; de 3e helft.

Hier hebben de dames van Merlijn een glansrijke overwinning binnen weten te slepen. De verslaglegging van onze 3e helft-‘Annelyst’ van vorige week (live vanuit de McDonalds) kwam voor een groot deel overeen. Het bier vloeide rijkelijk, spelletjes zoals dertigen gingen ‘in het rond’, maar de dames hadden nog een bijzondere tactiek achter de hand om de overwinning veilig te stellen. “JONGENS WE GAAN EEN CENTURION DOEN” klonk over het terras van FCT, en de muziek werd gestart. Bij elke toeter, bel of koe was Suzie extra scherp en was haar taak van de middag om een van onze nieuwe leden, Laura, net zo scherp te houden. Geen slokje zou aan haar voorbij gaan. Een ware veteraan die een jonge speler onder haar vleugel neemt, zo mooi kan voetbal zijn.

Zoals gebruikelijk waren er adtjes schoen bij de vleet en werd ook het ‘adtje chipszak’ in het leven geroepen, of dat een blijvertje is weten we echter nog niet.

Bij deze nog een speciale vermelding voor Anton/Ome Toon, die ons zodanig gezellig vond dat hij in het rond ging met Schrobbelèr en Flugel; Anton, je hebt een speciale plek in ons studentenhart weten te veroveren!

Een kleine groep wist het te redden tot het centrum van de stad, en een nóg kleinere groep hebben ook daadwerkelijk de stap gewaagd om nog een klein biertje te gaan doen bij de Peanuts. Al met al; een geslaagde avond, leren van de wedstrijd en meenemen naar volgende week wanneer we het thuis opnemen tegen Virtus VR1.