TSVV Merlijn VR 2 – Sarto VR 1

Op 22 september stond dan de eerste thuiswedstrijd voor Dames 2 op de planning tegen Sarto. De zon scheen enorm en daar gingen ze dan met hun lange mouwen tenues het veld op.

Het is een heel ander team dan vorig jaar, dus Dames 2 was heel benieuwd hoe het ging uitpakken op het veld. Daarbij hadden Manon en Marieke helaas pindakaas te veel last van een blessure en konden ze niet meer mee voetballen.

In de eerste helft ging het redelijk gelijkwaardig op. Michelle Reijven, invalkeepster van Dames 2, heeft een aantal ontzettend mooie reddingen gemaakt. Maar uiteindelijk viel in de eerste helft helaas toch de eerste goal voor Sarto. Ook zag het publiek dat “speler van afgelopen seizoen” Lonneke van Gastel zich van haar beste kant liet zien in de verdediging. Met 0-1 gingen Dames 2 de rust in.

Na de speech van coach Sjors gingen onze dames vol moed de tweede helft in. Ook al stonden ze achter, er kon nog van alles gebeuren. Het belangrijkste was dat ze er zelf in moesten geloven. Door in de laatste 20 minuten vol druk te zetten, maakte Jolijn Martens uiteindelijk de gelijkstreffer 1-1. Men vraagt zich dan ook af of de achternaam van Jolijn toeval is of niet. Daarna bleef Dames 2 doorgaan tot het bittere eind, ook al was iedereen al gesloopt. Ze kregen hierdoor nog een aantal kansjes hier en daar, maar al het harde werken resulteerde jammer genoeg niet meer in een goal. Al met al hebben onze dames goed samengewerkt en hopen wij dat zij dit kunnen voortzetten zodat het volgende week zeker tot winst zal leiden!

Wil jij op de hoogte blijven van al het nieuws rondom onze damesteams? Volg ze dan op facebook via https://www.facebook.com/DamesMerlijn/.