TSVV Merlijn VR1 – Best Vooruit VR1

Na de bekerwedstrijden begon dan eindelijk ook voor ons Dames 1 de competitie. Met drie nieuwe aanwinsten begonnen zij aan de warming-up. 

Dames 1 begon erg sterk en creëerden veel kansen. Na 5 minuten wist onze nieuwe topspits, die afgelopen zomer de transfer maakte van SC ‘T Zand: Michelle Reijven, haar eerste doelpunt in het shirt van Merlijn te maken. Op aangeven van Ashlynn Pranger tikte zij de corner goed in het netje van de tegenstander. Al met al werd er goed voetbal gespeeld, maar na een kwartier zwakten de dames iets af en maakten zij steeds meer slordigheidsfouten. Best Vooruit kwam op gelijke hoogte, 1-1. Merlijn herpakte zichzelf. Het spel ging op en neer, maar het doelpunt viel toch aan de verkeerde kant, 1-2. 

Net als de eerste helft, begonnen we de tweede helft goed. Ashlynn Pranger wist al snel aan het begin van de tweede helft het net te vinden. Zal deze aanvalster dan eindelijk eens wat meer gaan scoren binnen de lijnen? Merlijn was vooral in de aanval. Na een goede actie van één van onze debutanten, Inez, kwamen we op voorsprong. 3-2. Vamos!! Helaas werd het, na een twijfelachtige doelpunt, toch nog 3-3. Zelfs de aanmoedigingen van onze andere nieuwe aanwinst, Anne Ninteman mochten niet baten. “Kom op ‘t Zand, nu wij weer!” klonk het over het veld. Het is dan ook wel duidelijk dat Anne iets beter moet worden ingeburgerd in het Zwart-Wit. Onze dames bleven strijden in de hitte, maar jammer genoeg viel het doelpunt niet meer.

Eindstand 3-3

Met vertrouwen gaan zij op naar volgende week. Dan staat GSBW VR1 op de planning, waar een aantal oude bekende aan de aftrap zullen staan.